APA YANG KAU MILIKI SEKARANG TAK AKAN PERNAH KEKAL. SEMUA TU PINJAMAN DARIPADA ALLAH, SEMENTARA. WALAU SEMENTARA, IA MAMPU BUAT KAU RASA APA TU BAHAGIA. DERITA TU AKAN ADA, CUMA TAK AKAN LAMA. SEBAB TU ALLAH JADIKAN KAU MANUSIA, UNTUK KAU MENEROKA APA YANG DIA CIPTA

Monday, June 13, 2011

sempurnanya sifatmu, tapi....

SEMALAM,

awak datang jumpa saya . awak sungguh cantik . saya memang terpegun jumpa awak . dari jauh awak dah tersenyum kat saya . bila awak sampai, awak hanya diam dengan melemparkan senyuman yang paling manis buat saya . saya senyum kembali kat awak . bila saya cuba bercakap, awak halang saya . saya tak tahu kenapa awak tak bagi saya peluang bercakap . awak hanya minta saya dengar apa yang awak cakap . awak cakap kita dah tak sehaluan . saya bingung, saya tanya apa maksud awak ? awak hanya kata kini semuanya sudah berakhir . saya terdiam kaku, saya cuba capai tangan awak tapi awak cepat-2 elak saya dari buat sedemikian . saya cuba halang awak pergi, awak hentikan langkahan. tapi awak tak menoleh . awak kata awak tidak mcm saya . awak tak sempurna . awak banyak cela jika dibandingkan dengan saya . awak tidak boleh terus bersama dengan saya . saya kecewa . saya rasa mcm mimpi . saya cuba minta penjelasan tapi awak langsung tak bagi saya peluang untuk bercakap . yang awak tahu hanya menunggu masa untuk awak tinggalkan saya . tapi kenapa sekarang ? kenapa waktu saya memerlukan awak, awak pergi tinggalkan saya ? kenapa awak ? cuba jawab saya ?

AWAK : kalau itu yang awak mahu saya akan terangkan .

dengan lemah awak menoleh ke arah saya . lalu awak menampar saya . saya bingung sambil terasa pipi amat pedih . sanggup awak tampar saya . apa salah saya ? apa yang saya dah buat ? awaklah yang paling sempurna bagi saya . jangan tinggalkan saya !

AWAK : awak tahu tak ini hanya mimpi ? memanglah saya kena tinggalkan awak ! dahla goodbye !

lalu aku terjaga dari mimpi.....


No comments:

Post a Comment