APA YANG KAU MILIKI SEKARANG TAK AKAN PERNAH KEKAL. SEMUA TU PINJAMAN DARIPADA ALLAH, SEMENTARA. WALAU SEMENTARA, IA MAMPU BUAT KAU RASA APA TU BAHAGIA. DERITA TU AKAN ADA, CUMA TAK AKAN LAMA. SEBAB TU ALLAH JADIKAN KAU MANUSIA, UNTUK KAU MENEROKA APA YANG DIA CIPTA

Monday, February 7, 2011

oh RIBUT ! sangat gerun .

lalalala (*sengaja gediks) . today nak gedik2 sikit nak cerita pasal ape ? pasal RIBUT kat kampus aku . dasat gilaa . time aku balik dari library tu ngn membe2 aku, tengok hujan dah turun but aku expect hujan tak akan lebat . kononlaa . then tetibe hujan turun sikit2 . aku pon decide na balik bilik amik payung . takot nanti hujan lebat kann . after balik dari pejabat CTU aku pon tengok hujan lebat . ceh konon nak redah jea kan pakai payung . sekali hambik haa ngn hujan+ribot . hambik kaw dengan baju basah ape bagai kann . jalan lhaa . aku tengok ade yang tak pakai payung siap . then nak dekat sampai uptown tu angin makin kuat . payung aku dah senget benget dah . mak gajah kalau kena angin nie pon bole tertonggeng . then kasot aku jangan cakap lhaa kann . dah mcm sunway lagoon dah punye basah . payung aku lak mcm serupa aku tak pakai payung . PATAH! uiks . memang sangat kuat angin . aku bhenti kat ATM area2 uptown . angin bertambah2 kuat . aku tengok pokok dah mcm nak tumbang dah . ish, ngeri lakk aku tengok . aku pon redah jelah balik bilik . takot nanti kot2 ATM tu roboh kann (*mulut longkang betol) (*_____*) . then smpai bilik aku dah mcm peserta renang olimpik . basah kuyup . mcm shalin zulkifli dah (*die pemain bowling laa gilee bukan renang) . then aku pon salin2 baju takot demam . then ngah2 aku snap2 gambo hujan yang lebat . tetibe ribot kuat datang . barang2 kat bilik jgn cakap lhaa . terbang2 and basah bilik dah mcm taman tema air . siap ade bunyi angin mcm puting beliung . atap2 kat blok aku dah jatuh bersepah dari atas and merobohkan atap2 parking kat bawah (*ayat sangat drastik) . khemah2 kat bawah aku tengok dah roboh . aku ngn membe aku dok atas katil jea . takot cermin pecah kena muka . then lame jugak ribot+hujan lebat uw . lame2 hujan pon reda sikit . aku pergi tingkap, tengok luwa habis agak musnah pemandangan sikit lhaa . uiks, kalaulah ade manusia kat luwa tadi kann . ish, nasib baik tade pape kann .

video
 nie pas ribut . weheee !

then matahari mula memancar balik . aku ngn roommate pon decide lhaa nak pergi main tennis even court basah bagai ann . punyelah semangat . lastly, tak main jugaa sebab court penuh . dok laa bilik blogging ngn mak cimpanzi bunting (*dusta semata2) . hope malam nie hujan so dat boleylah aku tidor ngn nyenyak :) yummy !!

balik UiTM ? owhh ! memang HOMESICK !

*assalamualaikum*

firstly nak ucapkan kepada diri aku SELAMAT KEMBALI berblogging ! haha . setelah 8 hari aku meninggalkan dunia blogging nie baru ary nie aku nak update entry yang baru . so, kepada readers, hehey aku ucapkan and kepada yang baru follow aku, tengs untuk follow . hari nie aku tak nak cerita banyak but nak merapu2 jea (*mak gajah kaw merapu) . so mari ramai2 besarkan mata and bukak skrin laptop anda besar2 sambil mengajak sanak saudara membaca entry saya kali ini (*erkk ?!)

31 JANUARY 2011

cuti ? sangat2 best . ngan kazen yang ramai balik bagai kan . maw tak best . actually tahun nie tetap ade family day mcm tahun2 sebelumnya but takde aktiviti . lagipun tak ramai yang join sebab banjir yang melanda di utara mahupun selatan (*semangat ini yang kita mahu) . balik ary tu sampai dalam pukul 4.30 pagi ary ahad . then parents aku py amik lhaa kat MC naik kereta lembu (*pendustaan kembali) . then py bekpes and balik umah, aku dok bantai tidor sampaikan kalau mak badak meraung2 nak bersalin pon aku wat dunno . sebelum tu aku dapat hadiah . hadiah ape ? besday laa derr even aku punye besday lame dah berlalu . tengs tu parents, adik2 n kak naza for the gift . then petang tu jugaa aku ajak family aku kuwa py tengok wayang ! dalam pada hujan bagai kan py jelah tengok. cite ape ? KHURAFAT . yang tiket sentiase sold out . nasib baik aku pergi tu tak sold out lagii . then before masuk tu ade laa sekumpulan minah2 datang dari gua mana dok bising2 mcm haram mengalahkan cimpanzi sembelit . and paling sakit lagikk, die punye sit dalam panggung tu selang sebaris jea dengan sit aku . heyy girl, kaw ingat kami semua telinga kuali (*bukan besar mcm kuali) . pas tengok wayang makan kepci and shopping . shopaholic betul . hujan still tak henti2 lagikk . dengan suasanan hujan yang ala2 romantik tu kan, aku pon pergilah balik umah dengan berjalan kaki ala2 Victoria Beckham (*tipu laa gile) . sampai kat umah memang sangat2 letih sebab tak cukup tidor and suasana hujan yang sangat best kann .

1 FEBRUARY 2011 

hujan dah stop sikit . yess ! boleh kuwa . aku pon pergilah kuwa ke jusco ngn adik aku . na cari hadiah besday untuk kak naza pulak . lastly pilihan terbaik . JCO (*donut) . yummy2 .

best2 . tiramisu the best !

3 FEBRUARY 2011

cousin2 aku mula balik . amek lhaa kazen aku yang dari perak jugaa naik kereta . die smpai dalam kol 6.15 ptg . gila lambat bas die . rase2 kalau pancitkan tayar oke tak ? then die yang dah lapa tahap ICU ajak laa kitaorang py makan . makan kat kepci but place yang kitorang pilih tu kotor mcm tong sampah pulak kann . haih, suruh pekerja tu bersihkan then na tarik muka laa (*____*) . terajang mau ??

4 FEBRUARY 2011

family day today . best2 . best ape ? amik gambor . aku yang biaselah sangat suke dok snap2 gambor nie kann dengan pantas beraksi kalau nampak kamera . takde aktiviti kan, so amik gambo jelah aktiviti yang amat2 terbaik . ye tak ? then punyelah pose ala2 taylor lautner kann . haa ! mampu ? haha (*perasan tahap karma) .

sebelah tu big mama . eh ! salah . itu eyka (*abis aku kena sembur nanti)

ini dyea baby yang sangat comell kann ??

ini aku yang tunjuk rajin memanggang ikan . mcm bukan aku jea .

5 FEBRUARY 2011

adess ! esok nak balik dah . so today kena kemas2 barang and yang paling pentng na beli raket tenis . aku pon siap2 lhaa dengan cousin aku sebab dah janji ngn die maw kuwa same kan . then pas lunch kitaorang pon gerak lhaa . peh, jammed memg terok bapak . baru jalan na ke jusco . belum lagik ke MP . mak badak pon boleh kena asthma bile tengok . sampai kat jusco yess ! dapat parking . aku pon cari laa raket tenis an pastu jalan2 . ramai gila orang . terasa lak mcm kat bangladesh . tettt ! then naik kat the garden and snap pic :) suke2





then bila dah bosan2 jalan kan . pergilah main bowling kat MIBC . 

 cube tengok markah sape paling tinggi ? keh keh (*walaupun tak cecah 100)

sangat2 best jalan today . sambil shopping2 laa bagai kann . then balik tengok dah kol 8 . hambik kaw . barang da lhaa tak kemas lagikk .esok tiket kol 9.30 pagi . best kann ?? then balik tu makan and kemas laa barang . haih, terasa kejap je cuti . pasni kuliah 3 bulan tanpa cuti . huhu ! mummy ! na balik .haha . then pas kemas2 tu dok ngadap laptop ngn kazen aku and belajar ape itu WINDOWS DEFENDER ! haha ! terima kaseh NURUL SYAFIQAH kerana ajar aku and AFIQAH . korang memang gilaa kazen2 aku . HAHA ! APE ?!!!!!!!!! haha !

6 FEBRUARY 2011

awal pagi lagikk aku dah tersedar . then py kat sebelah katil mums aku and nyelit kat sbelah die kejap (*mengalahkan kecik mcm memerang) . then sedar2 dah pukul 7 lebih . terpaksa bangun . kang tak sempat . after bekpes aku pon salam2 pakcik2 and makcik2 aku and parents aku hantar ke MC . siryes aku tak rase nak balik . nak tinggal umah . then mums aku belikanlaa makanan tok aku . takot aku lapa dalam bus . and plus, takot jammed kann so mungkin lame dalam bas . terima kasih encik JAMMED . then, sebelum bas bergerak, sempat lagikkk.....

 tiket bas yang wat aku sedih :(

comel kann ?? muka mcm lempeng berkulat

pas bas bergerak aku pon lambai2 laa kat parents aku . siryes aku akan miss dyorang nanti . huhu . perjalanan memang sangat2 lame and banyak berhenti . check tayar laa ape bagai . punggung aku dah kebas . sampaikan bas cousin aku pukul 11 boleh potong bas aku pukol 9 . hampeh tak ? rase mcm nak amik mechine gun tak ?? then dalam pukul 6 sampai kat UiTM . selalunya pukul 4 dah sampai laa derr ! sangat2 penat . malam nie nak buat keje lagikk . adess ! siryes aku ngah HOMESICK sekarang !