APA YANG KAU MILIKI SEKARANG TAK AKAN PERNAH KEKAL. SEMUA TU PINJAMAN DARIPADA ALLAH, SEMENTARA. WALAU SEMENTARA, IA MAMPU BUAT KAU RASA APA TU BAHAGIA. DERITA TU AKAN ADA, CUMA TAK AKAN LAMA. SEBAB TU ALLAH JADIKAN KAU MANUSIA, UNTUK KAU MENEROKA APA YANG DIA CIPTA

Monday, March 28, 2011

LOVE ? dan SEMANIS COKLAT

*assalamualaikum*

busy busy busy mengakibatkan blog aku nie tak diupdate selama beberapa hari . but rase mcm lame jea tak pot pet kat sini kann . kononn . then aku pun dapat idea nak pot pet nie pas aku telah berjaya menghasilkan poster dan kulit album . motif ?? suke2 sebab nak hilangkan rasa tekanan di kepala . ibu cakap, jangan terlampau memaksa diri nie belajar . oke2, inilah hasil kerja anak ibu yang tengah kebosanan . agak gedik laa jugak . mai2 . first aku buat filem cover and poster untuk filem pertama aku iaitu LOVE ?

LOVE ?

muka hadapan filem . ala2 sweet kann

sinopsis cerita kami =)

poster filem kami =)

MODEL : EIJAT ABDULLAH & INTAN NURZIANA

actually ini adalah kerja suka-suka aku. sebelah tu model part time jea :p . intan nurziana. mampu ? aku nie model full time. mampu ? kelas atasan (*perasan tahap cimpanzi) . cerita love nie kalau korang nampak kat kulit belakang album iaitu sinopsis cerita nie korang bacalah . kalau tak nampak aku terangkan sikit kat sini . cerita LOVE ? nie pasal keakraban dua sahabat yang membesar sejak kecil lagikk . bila-bila pun bersama . tak kira kemana-mana masing-masing akan menjaga satu sama lain. Eijat nie kira budak yang nakal jugakk laa . kenakalannya menimbulkan bibit cinta Intan kepada Eijat. Tetapi Eijat mempunyai kekasih hati yang lain sewaktu belajar dan menganggap Intan hanya kawan baiknya sahaja. Intan tidak meluahkan perasaannya dan memendamkan sahaja perasaannya. Sehinggalah suatu hari Eijat terlibat dalam kemalangan jalan raya yang mana mengakibatkan Eijat hilang ingatan dan kekasihnya meninggal dunia . Sepanjang Eijat terlantar, Intanlah yang menjaganya. Dan persoalan di sini, apakah akan dilakukan oleh Intan ? Apakah Intan akan meluahkan perasaannya ? Adakah ingatan Eijat akan pulih ? segalanya akan terjawab dalam LOVE ? actually ini cerpen yang aku buat berdasarkan pengalaman seseorang . maaf, die tak nak publisiti murahan dengan mencapapkan namanya. Sesape yang nak cerpen aku yang bongok ini, boleh email aku kat fb yaa =)

Inilah kerja aku yang tah hape2 di waktu lapang dengan menulis cerpen. kira bayak jugalah hasil cerpen yang aku buat tapi aku buat koleksi sendiri jea. malas nak publish kat blog. nanti ade pulak yang mengaku itu hasil kerjanya kann ? baek simpan jea . oke, masuk dalam filem kedua pulak. SEMANIS COKLAT .

semanis C.O.K.L.A.T

kulit FILEM

sinopsis dan kulit belakang filem :P

poster yg mcm kulit novel kann ??

MODEL : AMIN ALY & TASHA AQIRA

untuk cerita nie pulak tentang perkenalan antara dua orang di kedai coklat yang mana masing-masing sukakan coklat. Tetapi perkenalan ini dianggap melecehkan Tasha kerana dia terlalu fokus kepada kerja dan sikap Amin yang memaksa Tasha untuk mengenalinya mengakibatkan Tasha rimas dan membencinya. Setiap hari Amin akan menghantar coklat di pejabat Tasha walaupun Tasha tidak mengendahkannya . Sehinggalah suatu hari tiada lagi kotak coklat yang diterimanya. Pada mulanya Tasha merasa bahagia kerana tiada apa yang menganggunya lagi. Tetapi makin tidak diendahkan, makin rindu dia akan kotak coklat yang dihantar oleh Amin sehinggalah suatu hari sekeping kad indah berwarna coklat tertera kemas di atas mejanya. Mata Tasha terpaku ke atas nama kad tersebut yang tertera walimatul urus... kepada : Cik Natasha Aqira. Apakah isi kandungan surat tersebut ? Apakah yang terjadi kepada Amin ? Apakah yang akan dilakukan oleh Tasha ? segalanya dibongkarkan dalam filem semanis C.O.K.L.A.T.

aku memang suka menulis cerpen kalau aku ade mase yang terluang . kalau takde separuh jalan jea cerpen aku . kiranya gamba2 kat atas nie sebagai kulit depan cerpen aku jea . jeng jeng jeng . oke kalau nak aku upload kan cerpen tu, sila berikan cadangan . HAHA ! tengok aku ! cari publisiti jea kann ?? ngee ngee ngee . 

Tuesday, March 22, 2011

jangan pergi ! maafkan A.K.U !

*assalamulaikum*

hmm . ak tak taw dah ape yang aku nak tulis today . tajuk entry pun dah mcm nie kann . ntahlaa . aku pon tak taw ape yang dah aku lakukan kat die sampai die buat aku mcm nie . aku tahu aku banyak buat silap kat die . aku abaikan die . bila ade benda penting yang aku nak cakap baru aku hiraukan die . baru aku nak cari die . mungkin kalau aku jadik die aku akan punye perasaan yang same . bila aku nak aku amik, bila aku tak nak aku campak mane2 suka hati aku . aku ingat lagikk mase first time kitaorang bersama . aku excited gilaa bila bersama die . dielah teman aku waktu bosan . waktu suka and duka . dielah penghibur hati aku . dielah tempat aku luahkan perasaan aku . tapi segalanya dah terlambat . tak sampai setahun pun kami bersama die pergi dari hidup aku . mungkin die akan kembali tapi aku tak tahu bila ? sampai bila kami nak terus mcm nie . tolonglah bagi aku satu lagikk peluang . dah mcm2 cara aku lakukan tapi kaw tetap pergi . tolonglah sayang ! tolonglah bangun . jangan tinggalkan aku mcm nie . takde siapa nak teman aku time kebosanan ! takde siapa nak teman aku waktu sedih ! takde siapa nak dengar luahan hati aku ! aku tahu selama nie sikap aku mcm mane . tapi aku dah menyesal ! aku janji aku tak akan buat kaw mcm tu lagikk . aku janji aku akan jaga kaw elok-elok ! ingat tak dulu kemana2 aku pergi tak jemu kaw temankan aku . kaw tak pernah merungut . kaw ikot jea aku walaupun kaw dah letih . kita pergi makan sama2 dan sampai kita belajar pun di tempat yang sama . kat sini kaw selalu bersama aku . tak pernah lekang . mungkin orang tengok cemburu dengan kita . tapi hati orang, kita tak dapat nak ubah . tapi hati aku, tak boleh lupakan kaw ! kaw tolonglah kembali ! tolonglah kembali pada aku untuk kali nie je ! tolonglah kembali

HANDPHONE SONY ERICSON W995 AKU YANG ROSAK !!!

hidup aku sepi tanpamu ! setiap malam ku renungi pemergianmu ....

Friday, March 18, 2011

kaulah KAWAN kaulah KAKAK !

*assalamualaikum*

today entry yang aku nak update ialah pasal sorang membe aku dalam kelas yang jugak aku anggap sebagai kakak . ok2 . di sini aku coret2 sikit kann tentang biodata die walaupun aku main hentam kromo jea kann . whos care ? kak mimie care ? aloloooo . ini sekadar suke2 untuk beriang ria di hari2 yang penuh dengan assingnment keliling badan :) mintak dihalalkan yea kak mimie even salah :)


NAMA PENUH : Siti Nur Syamimie binti Abdul Karim
NO IC : 900318-09-6778 (hentam)
NO TELEFON : klu die pakai celcom
TEMPAT LAHIR : kelantan
MAKANAN KEGEMARAN : ape yang ade depan mata semua makan
MINUMAN : same jugak mcm makanan
HOBI : kentut depan khalayak ramai
CITA - CITA : nak kahwin cepat

kak mimie jangan marah aizat yea . aizat tulis ape yang pernah kak mimie bagi tahu aizat (*fitnah) . lepas kita dah kenal2 dengan tuan empunya badan kann, mai kita kenal pulak personaliti die .

mase pestime aku masuk sini aku tengok die nie mcm gedik . then aku selalu panggil die gemuk even die tak gemuk punn . pantang and takut gilaa die bila aku cakap mcm nie . and die nie jenis yang cepat panic, gelabah and percaya kat orang kalau orang tu boleh buat die percaya (*aku selalu buli die) . then yang paling best bila die bercakap kat depan . gelabah gilaa . but bila dah naik sem2 nie die dah lebih confident .yelah umur kann dah semakin meningkat . makin tua . then mase dulu kann belum rapat ngn classmate and tak bape nak hormat orang lain sikit . sombong lhaa katekan . kesah pulak yang lain2 kann . then makin lame relationship kitaorang dah semakin rapat and aku pun start lhaa panggil die kak mimie . die nie rapat ngn sorang budak kecil lagikk molek nie namenye farra . die kalau dah berdua kann, memang pecah ranaplah bangunan dengan ketawa mereka .

yang paling tak bleh blah kann die nie bile time subjek yang susah2 die akan cakap macam nie "EE, TOLONGLAHHHH . AKU NAK KAWIN CEPAT" . bila kitaorang tanya kenapa, die akan cakap kalau die kahwin tak perlu die susah payah nak kire2 and hafal sume2 subjek kann . haha . memang terbaik punye alasan . memang happening bila kawan dengan die sebab dielah kakak yang paling gila sekali . kalau dah duduk dengan die memang tak henti ketawa tengok gelagat die . kena pulak ngn kitaorang yang tek henti2 nak menyakat die kann . lagiklahh haru .

okea2 . bila korang dah baca entry nie kann, mesti korang tertanya2 kenapa aku tulis entry die kann . actually dari numbe IC tipu die punye depan korang dah tawu . tanggal 18 MARCH besday kak mimie . so dat kitaorang dah rancang satu kelas nak buat suprise untuk kak mimie dengan beli kek and prenggg die ngn tepung and ape2 ramuan yang best . adat kat sini kalau besday hambikk haa . teruk kena . so dat, aku nak wish kat kak mimie HAPPY BIRTHDAY yang ke 21 and aku harap rapatnya die ngn aku and classmate lain akan tetap berkekalan even sume dah berkeluarga (*kak mimi dulu kahwin) . kat sini aizat and mel nak bagi hadiah untuk kak mimie . cepat2 play :::

video

ini yang kitaorang mampu bagi nak beli hadiah tak sempat (*alasan) . harap kak mimie ketawa tertonggeng2 tengok video nie . jangan marah kat kitaorang buat suprise kat kak mimie . maaf kalau baju kak mimie kotor kea ape kann . nanti basuh sendirik yaa ! tadi mase kak mimie kene prengg memang best sangat kann ? haha . best tak rancangan kitaorang ? harap dengan benda nie sume kak mimie akan ingat sampai bila2 even kak mimie dah jadik nenek sekalipun, bace entry blog aizat nie supaya kak mimie sentiasa ingat kat kami . so kak mimie, sekali lagikk HAPPY BIRTHDAY !

mase makan ngan die sebelum suprise


mase suprise :) die memang seronok and terharu tak terkata !

kek yang menjadi suprise . ini baru yang pertamaa



kak mimie, gula kapas jea sempat

suap menyuap

suprise kedua . prenggg !


mcm kucing baru lepas bersalin


aku tetap comell . hahaha

BACKGROUNG MUSIC KHAS UNTUK KAK MIMIE :)

Wednesday, March 16, 2011

dah macam ikan dalam FREEZER !

*assalamualaikum*

hari nie kita nak berpot-pet pot-pet pasal freezer . bukan aku nak beli freezer kea ape tapi trip aku ke GENTING HIGHLAND pada khamis lepas . kenangan di sana teramatlah indah (*derr, ayat kaw kuno) . mai2 sume dok depan lappy kita dengar cerita jejaka kacak lagi cumils nie (*kesah plak aku org yang tak stuju) . 

KHAMIS, 10 MARCH 2011, 8.00A.M

merangkak2 menuju ke foyer FSPU sebb sume kena berkumpul kat sane . aku tengok budak lain sume excited kann bawak beg and baju yang banyak bagai . mcm nak tinggal sane jea . aku ? tak banyak . 4 helai jea (*pergi 2 hari jea laa gile!) . then around 8am kitaorang dah masuk bas and bertolak ke sane . sebelum tu sempat lagikk beli makanan . perot tong kann so takot lhaa lapa . kononn !! then masuk bas ape lagikk yang wajib kita lakukan ? baca doa and ZZzzzZZZzz !

then dalam beberapa jam perjalanan, bas pon berhenti untuk breakfast . haih, perot kembali lapa and sistem pencernaan kosong . so, wajib makan . sedap gilaa waffle peanut+coklat die . 10x lagikk sedap dari DM punye (*wuekkk!) . then pas dah makan masuk bas and kembali meneruskan prjalanan .

1 jam lepas tu sampailah ke tempat yang kami sume gatal2 nak pergi and excited kann . mane ? haa ? lombong ? siryes gilaa dah . genting highland lhaa . so, mase kumpul2 tuu tak miss nak amik gamba kann . ke sana ke sini posing mengalahkan jessica alba . tapi aku malas nak upload sebab sume muka mcm zombie selepas bangun dri tidor .

pas sume dah settle, kitaorang pun naik cable car . bukan naik basikal yaa (*tinggilah mangkuk kalau naik basikal) . then masuk laa dalam cable car yang bergegar2 tuu kann . yang membe aku lain2 nie dah terjerit2 sane sini . heyy, baru naik cable car . bukan naik kingkong .

pening gak kepala bila dok goyang2 kann

akhirnya setelah banyak liku dan rintangan yang kami lalui selama lima hari, sampailah kami ke puncak (*padahal 15 minit jea) . then dengan gedik2 sume kann, ape lagikk, amik gambo . well, sume pantang nampak kamera and dats the moment yang boleh membuktikan kita dah visit dat place . so, bila orang nak cakap2 pasal benda nie, kita boleh lhaa gedik2 sampuk (*publisiti murahan) . then amik lhaa gambor dengan pelbagai cara dan pose :)

sekalian makhluk di bumi

sebelum ke hotel dengan cerianya :)

keadaan hotel yang penuh dengan kabus . bukan terbakar

kat depan lobo hotel . sini pon belasah jugakk kann amik gambo

bila dah sampai hotel, dia punye sejuk mencucuk sampai ke tulang . pas dah campak beg dalam hotel, berkumpul sebab nak pergi theme park die . so dat kena beratur mcm zaman sekola dulu untuk amek tag kat tangan .

tag yang kena lekat kat tangan until 7pm

pas dah dapat jea tag, sume bertempiaran lari pergi kat dalam theme park tu . mcm kena kejar dengan gajah bersalin pulak kann . teruja ! itulah ayat mereka (*mcm kaw tak jea eijat) . then kitaorang pon mcm orang separuh waras lhaa pergi amik gambo sane sini . lantaklah orang nak cakap ape kann . kesah plak aku .

kat sini pon boooleehhhh !

then try laa mcm2 permainan . yang penting, percuma ! haha . permainan paling takleh blah bagi aku spiderman ngn menara . mcm jantung nie trtinggal kat atas and mcm nyawa terpisah dari badan . muke masing2 pucat kann . haaa ! excited lagikk nak naik, at last sume sentappp ! haha

nie terbaikk laaa

pas naik menara . muke masing berpura2 ceria

ini pun permainan yang gilaa !!! (*geram aku !)

kat sini sume takde permainan yang menenangkan hati . sume mcm hampeh punye terkejut ! pas dah main sume permainan, masanya untuk tengkan hati dengan berjalan2 dan membeli belah .

punye berat kitaorang sampai pecah sume tayar

aku suke pic ini :)

membeli belah even harga die 2kali ganda dari bumi . HAHA

then nak dekat pukul 6 tu kitaorang pergi makan sebab perut sangat lhaa lapa . makan kat kepci . sebab makanan lain sume kami ragui . then balik bilik sebab malam nie ade perjumpaan . so takleh lambat . pas mandi2 ape bagai, pergilah perjumpaan and pas perjumpaan masuk snow world . sume punye excited nak masukk kann . sekali masuk, beku segala2 . sampaikan nak bukak mulut pon kaku . dah mcm ikan dalam freezer . siryes sakit sume sendi2 . nak2 pulak main serang2 . yang paling teruk kena membe aku . sampaikan habis rambut die dah mcm nenek kebayan yang tidak menyikat rambut . huhu ! then aku yang dah tak tahan kesejukan nie kuwa kejap tenangkan badan . bila masuk jea balik, kena serang kat muka ! !@#$%^^&* . sangat bisa muka aku , hampeh, then aku pon serang balas lhaa kann ! tak kann nak dok senyum and bergembira !

sebelum masukk :)

muka semua kesejukan kann !

mcm nie pon boleh, pastu sume selua basah !

sweet memories

then pas dah kuwa tu, semua muka kesejukan . then selesema terutamanya aku yang hidong sensitif nie . malam nie siryes tak bleh kelua sebab kabus tebal and angin sangat kuat . tak sanggup aku mati kesejukan . malam nie makan bubur panas . memang sedappp !! then pas sume dah kepenatan, masuk bilik . keringkan kasut guna hairdryer . memang idea yang best . then sangat letih and tidor !

JUMAAT, 11 MARCH 2011, 9.00 AM

bangun pagi2 and mandi . air die mase aku belum set memang lhaa sangat sejuk . rase mcm nak patah2kan jea paip tu kann punye sakit hati aku . pas dah siap2 pergilhaa bekpes ngan membe2 aku, kidir, keri, yas, izzah, hanim and yana . masuk jea tempat makan sume dah rambang mata . amik makanan punyelah banyak . membe aku sampaikan nak dekat 10 keping roti bakar die amik padahal tak makan ponn . at last terbazir .

muka kekenyangan (*____*)

then pas dah bekpes jalan2 lhaa kan . window shopping . shopping2 kat tingkap jea . nak beli barangan kenangan . kononlhaa . mcm takleh datang lagikk kann .

sempat terbang ke korea jap

then balik bilik sebab nak kemas barang2 nak balik . ary nie hujan dan sangatlah sejuk . kesian kat orang yang datang hari nie sebab tak dapat nak main permainan sebab sumenye basah . then sebelum balik sempat kann nak take2 pic lagikk . gilaa kemera betull !!!

badot ponn jadikkk !

yang tengah2 hensem ! HAHA

then baliklahh ke UiTM pas dah settle sume benda . sangatlah penat . masuk bas sume pengsan . then berhenti makan . ape lagikk, minum cool blog kegemaran aku . then meneruskan perjalanan . dalam pukul 5 ptg sampai sini . memang penattt ! balik tengok roommate aku sume takde, ape lagikk, boleh tidor dengan tenang . tiba-tiba..................... (to be continued) *sambil ade music background di belakang

Sunday, March 13, 2011

stop it lhaa E.I.J.A.T !!

*assalamualaikum*

hari yang meletihkan bagi aku today . baru balik dari Genting Highland semalam . but today aku tak update pasal genting lagikk sebab aku punye gambar ade kat membe aku . die pinjam . sejak akhir2 nie lhaa kan (*ceh ayattttt) aku amat letih sebab banyak gilaa assignment yang aku perlu hadap . sampai takde mase nak blogging2 mcm dulu lagikk . sekarang nie punn curik2 mase jea kann nak update blog . dengan aku yang suke membuang masa nie kann . stopp it eijat ! bukan mase nak leka2 lagikk . hari nie bngun lambat sebab letih tahap mak gaban . but aku gagahkan diri sebab nak buat model . bukan model manusia but model tingkap untuk presentation . haih ! ngn letih2 bagai kann . but tak nak buat kerja last minit . nanti hambikk haa tak siap . so dat aku pon dengan merangkak2 lemah pergi laa mandi . malas gilaa nak mandi . kalaulah kann ade machine mandi, sanggup aku tukar syiling setiap hari (*sebab mesin kann biasenye guna machine) . then pas dah siap2 and kacak2kan diri, aku pon dengan barang yang pelbagai mcm pergilaa uptown . jalan punye jalan tengok kosong jea . aikkk ! tak datang lagikk ke membe aku ?(*hati aku berkata2) . then aku baru nak kol rupenye die pg print jap kat bawah blok aku . oke dimaafkan . then tak nak pulak buat kat uptown sebab kedai makan sume tak bukak . atlast buat kat DM . perut dah lapa and cacing dah menghentak2 kelaparan nie . habis sistem pencernaan diorang tak dapat nak proses kann . oke2 aku pergi makan . lepas makan start lhaa buat model . punye tekun kann buat model . membe2 lain punn tekun gak kann sampai semua mcm dah jadikk zombie tekun gaban . then dalam pukul 7 tu, dah siap laa jugak model aku tapi ukiran tu sangat laa susah gilaa bapak ! but ukiran tu membe aku yang buat . hasilnya :::

tadaaaa !!! ade rase mcm nak lempar tak ??

meskipun tak berapa nak REAL kann , aku tetap gagahkan buat gakk . but nie belum siap sepenuhnya . nanti dah siap aku buat yang DABOMM punye ! haha . sekarang kepala tengah bercelaru sebab kerja sangat2 lhaa banyak . dengan final aku yang tinggal lagik sebulan jea kann . memang sangat2 best ! so, korang doa2kann lhaa aku dapat manage time aku oke (*mengharap dengan penuh simpati sambil buat muka belacan) (*____*)

Monday, March 7, 2011

D.E.C.I.D.E and GO

*assalamualaikum*

dah dua hari tak update blog . rase jari2 nie mcm gatal jea nak menaip kan (*sambil garu2 jari) . sorrylah readers yang tekun baca sebab tak update blog . balik melaka wat research . so, today nak cerita2 ape yang terjadi kat melaka . tajuk pun agak saspen kann . but takde pe pun sebenarnye . kalau ditranslatekan just buat keputusan dan pergi . 

JUMAAT, 10.00 AM, 4 MARCH 2011

awal2 pagi lagikk pas kelas CITU aku dah tergesa2 merangkak ke bastop ngn lela . nak kejarkan bas kann . at last mcm hampeh bas dah terlepas . nak buat mcm mane kann . jalan pon mcm cacing sembelit kuwa batu . then kol cab soh amik . perut tgah lapa nie sebab tak dapat nak bli kuih sebab uptown tutup untuk pembaikan . memg best kann . (*rasa mcm tak berguna jea today) . then pas cab sampai, pergilah bandar U sebab aku amik bas kat sane . sampai jea tempat bas aku teros pergi beli makanan kat petronas sebab nanti kat dlm bas gigit2 kaki kelaparan . dalam pukul 10 suku mcm tu bas pon sampai . naiklah bas kann . dalam hati dah melonjak2 sebab today nak balik umah . then bila bas tu jalan, hampeh !!! bawak lembab gilaa . aku rasa mcm nak suruh pakcik tu tido then aku yang drive . siryes bengang mase tu . sampaikan membe aku sume dah sampai tapah, aku still kat ipoh lagikk. then bila dah bosan kerja aku ape lagikk . membuat taik mate kann . malas nak layan bas yang lembab . asalkan sampai :)

dalam pukul 5 membe aku msg cakap dah sampai tol ayer keroh and ngah tunggu aku amik . aku pulak ?! masih kat seremban . mcm terasa nak hantuk2 jea kepala nie kat lantai bas . then aku suruh die py jalan2 dulu kann sementara nak tunggu aku yang sangat cepat nie . at last sampai jugak melaka dalam pukul 6 . ayah aku amik aku ngn lela . actually membe2 aku sume tido umah aku sebab kitaorang ade project nak buat . so dat pas sampai umah and letak2 barang aku ngn lela teros masuk keta and amek membe aku kat jusco . abislah kematu punggung die menunggu aku !

smpai jea umah minum petang selepas membe2 aku bersalam2an ala2 hari raya ngn parents aku . malam nie plan nak kuwa merayap satu melaka . ingat nak tunggu 1 lagikk group esok, tapi hati ini melonjak2 gatal nak pergi jugakk kann . pas makan malam tu laa start merayap . sume kaki jalan kann . then mcm2 tempat laa pergi termasuklahh funfair ! ade crite cute nak cite :)

seronok2 :)

nak ditambahkan cerita, cewahh, ayat klasik . kitaorang decide nak pergi masuk rumah hantu laa kann . ceh, sume tnjuk macho laa kann . beli laa tiket . sampai kat pintu masuk umah hantu, aku ngn membe aku dah bertolak2 suruh sorang2 masuk first . but, semua takot kann, larikk balik kat belakang . memang kelaka gila tyme tu . tak bhenti2 ketawa . nak masuk2 kelua balik sampai orang2 kat situ sume pandang ang ketawa2 kat kitaorang . pasal takot ape bagai kann . haha ! at last masuk gak . but budak2 laki yang jerit lebih termasuklah aku ! yang membe aku mimie nie dah tertinggal kat belakang sebab asik dok ketawa jea kann . die kate kelaka gila sebab kitaorang sume takot nak maspk and tolak2 . nak pecah perot ketawa . then pastu maen pmainan kereta . langgar2 orang . haha. ini pon best ! mcm kena hempap ngn mak kingkong !

pas pergi funfair berjalan2 laa sekitar melaka . lupe nak cakap, before pergi funfair pergi pahlawan walk dulu . shopping2 barang kann . agak2 dah lame berjalan tu lapa laa pulak . cari kedai makan and makan . dah laa aku dapat fries yang masin . rase mcm nak smack down jea sape yang masak tu kann ! ish . dalam pukul 4 pagi barulah balik umah . esok dah lhaa nak buat research kann . hambik laa ngntukk .

SABTU, 9.00 AM, 5 MARCH 2011

barulah aku ngn membe2 boy aku bangun . yang gegel sume dah bangun tlong mums aku kat dapo . siapkan bekpes . then pas dah cuci muka bagai aku kitaorang sume start lhaa makan :)

lapa lak perut aku tengok nih

after bekpes siap2 nak pergi TAMAN MINI MALAYSIA . then dah siap2 bertolak pergi sane . lagikk one group tunggu kat sane . lagikpun umah aku dekat jea ngn taman mini tu . so senanglah . takde kesesakan . hope tak ramai orang today . sampai sane dapat tiket murah sebab student . best2 . ramai pulak student yang buat research today . takpelah, asalkan ade space untuk kitaorg buat research .














pas dah bergambar start laa buat research . then membe aku yang lagikk 1 group tu pun sampai . kat umah melaka nie mcm2 yang kitaorang dapat buat . dapat belaja buat kuih, dapat try baju pengantin die . mcm umah betul2 lakk kann . best gilaa . lame gak lepak kat umah melaka nie . mcm dah tak reti nak blah lakk kann . terlupa jalan balik kott .

brutal kann pengantin nie . seluar ngn kain tak sempat jahit :p

buat kuih buah melaka :P

mandi . eh, basuh pinggan :)

dalam kol 4 lebih kitaorang pun gerak ke Mahkota Parade and Dataran Pahlawan . semua nak jalan2 lagikk . then bawaklah mereka kann . dalam kol 7 suku tu aku dah letih gilaa dah, aku ngn ct pon decide laa nak balik . then singgah pasar malam jap sebab siti nak beli buah tangan . yang lain still kat sane lagikk sebab tak puas nak shopping . sampai kat umah mums aku ngah masak . aku ngn siti pun tolonglah ape yang perlu . dalam 15 minit pastu baru yang lain sampai . malam nie diorang plan nak py funfair lagikk naik benda ape tah yang pusing2 tapi laju .

nak dekat pukul 12 barulah kitaorang keluar . tak mcm gilaa bapak lambat kann , aku ngn siti siryes dah letih but orang nak jalan2 kann, bawak jelah . melawat melaka kann mcm melawat malaysia . haha . then jalan2 laa kat banda hilir laa and mcm2 tempat . naik permainan kat funfair sampai semua nak muntah ! hahah ! excited kann . nak dekat kol 5 baru balik and tak sempat cuci kaki muke bagai terus tido . dah laa esok nak balik . nasib baik membe aku yang drive . aku dah penat drive dah tadi .

AHAD, 11.00 AM, 6 MARCH 2011

ary nie nak bertolak balik ke PERAK . sedih2 sebab bape jam jea dok umah . mase yang lain dihabiskan berjalan . then pas dah bekpes and salam2 sume . babai2 laa mums aku . letih+ngntuk sume ade . then aku pon dalam keta start laa menguap . tapi tak tido pon . sampai KL dalam pukul 1 . beli tiket but ade yang pukul 6 jea . redahh ! lepak umah mmbe aku . pukul 6 bertolak balik ke UiTM . dalam bas aircond jangan cakap laa sejuk kann . pak cik tu ingat die sedang bawak ikan2 kott . haih ! smpai naik gigil2 aku . hati nie rase mcm melonjak2 jea nak cepat sampai sebab sejukk gilaa . then sampai jea tergesa2 kelua mcm dah tak tahan nak berak . nak kena usung beg lagikk kann. sampai bili mandi and amatlah mengantuk . maybe sebab tak dapat rest cukup kott . awal gilaa tidor . dalam pukul 9 lebih tidor dah . dreammmmm ,,, ZZZzzZZZzzZZZ