APA YANG KAU MILIKI SEKARANG TAK AKAN PERNAH KEKAL. SEMUA TU PINJAMAN DARIPADA ALLAH, SEMENTARA. WALAU SEMENTARA, IA MAMPU BUAT KAU RASA APA TU BAHAGIA. DERITA TU AKAN ADA, CUMA TAK AKAN LAMA. SEBAB TU ALLAH JADIKAN KAU MANUSIA, UNTUK KAU MENEROKA APA YANG DIA CIPTA

Saturday, January 29, 2011

mama papa =)

hoyeah2 ! today aku bangon awal sebab excited gila nak balik walaupun kol 10 malam tiket aku . pukul bape aku bangon ?? 9 . awal kan . mcm bukan aku jea (*cimpanzi kaw awal) . then bangun tu bukan aku mandi pon, tegok air 100+ dengan tak gosok gigi basuh muka bagai . haa ! hambik kaw aroma die ape jadah sume kaw telan . then bukak laa lappy FB and blogging :)

dok2 bloging nie rase2 jap perot (*bukan pregnant oke) . actually mlm tadi aku kena food poisoining . ntah hape tah yang aku baham sampai kena aku pon tak taw . mase aku ngah baring tu laa ttbe aku rase mcm sakit perot . aku pon katelah maybe lapar kot padahal dah makan dah tadi . aku capai laa gelas and buat susu kononnye nak bagi kenyang sikit lhaa . then minum tu oke2 . ngah aku baring ttbe rase nak muntah . aku pon sepantas dugong bersalin pergi laa amek benda untuk tadah muntah aku ! segala benda keluar . makanan mase aku baby pon kuwa (*ini sangat menipu) . then aku rasa perot aku sakit lagikk . dah laa mlm2 buta . mane ade UK (*unit kesihatan) bukak memalam nie . aku pon capai wallet aku and beli 100+ kat machine bawah and tegok puas2 . pastu aku tidor .

pagi nie aku bangon perot aku dah oke sikit =) sukenye2 ! (*gedik plak) . aku gtaw laa kat parents aku . diorang risau bukan kepalang lagiik (*ceh, ayat klasik) . tapi sekarang dah oke . aku cakap kat diorang yang aku ngah excited nie nak balik nak pelok mereka ape bagai (*kerinduan mendalam) . rindu2 !! (*gedik tahap karma) . well, aku nie anak manje ke ?? yess ! manje and manje ! haha (*pengakuan ikhlas dari hati dan sanubari) . even adik beradik aku ramai ape bagai kan, aku tetap nak jadikk yang paling manje (*haha ! gedik tahap cimpanzi laa kaw derr) (*____*) tipulah . manje tu manje laa jugak ngn parents aku kan . tak kan laa sentiase nak siryes . yang paling manje mestilah adik gegel aku yang sorang ang adik boboy aku yang bongsu tu . nie aku ngn abang aku blaja jauh2 nie ape lagikk dyorg dok mengikis parents aku laa (*jeles yang mendalam) . dah2, stop cerita tntang diorang yang suke mengikis (*bertambah jeles sebenarnya) .

after dis nak packing2 barang supaya tak tergesa2 even lagikk 12 jam nak balik kann . so terpaksa take a cab pergi station bus sebab bas UiTM cuti2 nie die off . (*kott) . balik umah nie ape lagikk dok hangout menghabiskan duit ! haha ! SELAMAT BERCUTI and i love u MAMA PAPA (*tetibe gedik lagikk sekali) .

p/s :: untuk readers yang setia follow story aku everyday, cuti nie aku jarang berblogging sebab nak enjoy ngn cuti aku yang bape kerat jea nie . and bila habis cuti, aku akn addict blik untuk berblogging =)

buat sendiri taw . tak main laa google2 nie (*berlagak mcm badak air)

Friday, January 28, 2011

terima kasih T.I.K.E.T ='(

isk2 isk2 .. (*gedik kejap) . today ramai membe2 aku yang balik . aku ?? menoreh getah kat sini sambil cabot lalang kat UiTM (*pakcik kaw sejak bila ade pokok getah kat sini) . siryesly sangat jeles tengok membe aku sume balik (*____*) . bukan aku tak balik tapi esok tawu tak . esok ! nak tunggu esok tu terpaksa hadapi lagikk 84600 saat lagikk berdetik (*24jam lhaa) . aku dok kebosanan bagaikan tinggal dalam hutan amazon yang dipenuhi dengan zombie hitam . eeee ! ibu2 nak balik sekarang (*gedik bertambah melampau) . terima kasih encik TIKET kerana kat badan kaw tertulis 29 JANUARI 2011 pukul 10.45 malam . hambik kaw bertubi2 kaw kena eijat . dah lhaa esok, malam pulak tu . tinggal bape kerat jea cuti kaw !

dah2 . tamaw gedik2 lagii . mals nak pikir (*hati berkecamuk pikir) . pagi tadi again ! bangun lambat lagikk . sebab ?? tidor lambat laa weyh buat assingnment (*aku ke nie ? mcm bukan aku yang sebenar) . then sedar2 pukul 8 pagi . cube korang tanye kuliah aku pukul bape . PUKUL 8 PAGI tawu tak ! aku dah mcm kena rembat ngn mak dugong dah . on the spot aku berlari ala2 Nicol Ann David (*die pemain squash  laa gile bukan lumba lari) menuju ke almari capai baju melayu (*tak payah nak gosok) . nasib baik today kelas ustaz . ade reason laa aku pakai baju melayu . aku tak mandi pon just cuci muka and gosok gigi . tiada bau mahupun kekotoran oke . lagipun aku tetap nampak comel walaupun aku tak mandi :)

sampai kelas ustaz dah masuk tapi kuliah tak start lagikk . fuhh, dengan aku yang tak mandi nie bagai kann . haa ! rase mcm diri ini tak berguna jea today . haha ! tett (*fakta dusta) . then aku nie yang berlakon ala2 mandi kann tanyelah membe aku .

AKU : kaw tidor kol bape malam tadi ?
F : 4 lebih..
AKU : eh samelah . kaw bangon kol bape ? (*ecehh, mengalahkan aku bangon awal . tampar kang)
F : baru bangon . mandi pon tak lagikk .

hahahaha ! terbaikk laa weyh . ade geng yang tak mandi jugakk mcm aku . haha . ceh, kira2 berlakon laa nie mandi jadah sume padahal badan lekit tahap karma dah aku ngn die . haha . rimas jgn cakap lhaa . nasib bek dok bilik aircond . kalau tak, segala bagai lebah, lalat, kingkong mai datang sebab busuk . lepas abis kelas fuhh, lega sebab nak balik mandi .

TAPI....

kaw tawu dengan tak mandi tu aku siap boleh gy bekpes lagikk ngn kawan2 aku . ceh, terima kasih encik perfume . kerana diriku begitu berharga :) makanan ary nie bolehlah sedapnya sebab ayam dia sangt liat . sampaikan tercabot satu gigi aku gigit ayam tu (*dusta tahap karma) . even daging badak pon lembut lagikk laa . separuh ayam tu aku tak habis . pas makan balik bilik . roommate aku demam but kol 12 nanti die balik dah . tinggallah aku sensorang ala2 duda tua dalam bilik nie . its ok laa, buat assgnment sampai siap . esok nak balik dah cuti mid term sekali ngn cuti raya cina . Chinese yang raya kita pulak yang beria cuti . siap nak shopping2 lagikk bagai . haih (*masih jeles dengan budak yang balik awal) . sabar eijat . tinggal beberapa saat jea lagikk (*mengalahkan 10 saat laaa gajah) . ok2 , pendamkan perasaan anda eijat . ok, untuk kawan2 aku, aku nak wish SELAMAT BERCUTI and kepada kawan2 aku or readers yang berbagsa cina (*kalaulah ada) aku ucapkan HAPPY CHINESE NEW YEAR ! 农历新年我要把红包 ! 


korang gunalah cik google translate yea untuk meaning ayat kat atas tu . ok lah, check it out . aku nak pergi melahap (*ayat kuno zaman batu) . nak hilangkan tension (*masih jeles lagikk kat mereka yang balik awal) .

Thursday, January 27, 2011

siryesly sangat M.E.N.G.A.N.T.U.K

hiyarkkk . today sangat best tidor . lena jea . even malam tadi tidor sangat lambat . tapi rasa mcm tak puas jea tidor . haih . eh, lampu bilik menyala ? pukul bape nie ? 7.30 ??? haaa ! ade masa setengah jam jea untuk bersiap . tengok roommate aku sorng dah bangon . heyy ! nape kaw tak kejotkan kami ! selfish (*bukan jual ikan laa) . aku pon kelam kabut laa amek alatan mandi and pergi mndi . dah takde nak berangan2 lagikk nie . kali nie tak naik mak gajah dah gy toilet . naik roket soyuz dah . pas mandi aku pon siap2 laa . roommate aku yang lain ngah mandi . heyy ! mandi lagikk . kaw ingat lagikk 3 jam kelas nak mula . tinggal sepuloh minit laa weyy . ish . then dah siap2 aku pon teros laa ke kelas .

pandang kiri, pandang kanan, yess . lecturer tak masuk lagikk . aku pon happy2 laa msuk kelas . sampai kat pintu ! eh, dah masokk la derr . nasib baik die tak tanya pape . well, die dah lali kot dengan keadaan mcm nie . aku pon take a sit and mengeluarkan notebook untuk menyalin nota . die cakap tapaya salin tapi nak jugak salin kann . amatlah rajin kaw eijat (*kononnlaaa) . actually subject pagi nie building construction . subjek yang banyak menyalin, membaca and sume yang banyak kat die lhaa (*____*) . kalau mak dugong salin pon boleh terbranak . banyak note nak kena slin . nak dijadikan cerita . ceh, dlam setengah jam kelas bermula aku tengok classmate aku sume muke dah mcm cekodok beruban . haa . muke mengantok . termasuklah aku ! haha . yang daripada tulisan kemas teros jadik hodoh tahap karma . then semua dah stop writing and.......

sume keluakan kamera and amik jea gambo kat depan slide tu

ini classmate aku yang dah surrendor (*terutamanya baju pink)

ini lak aku yang comel bila mengatok (*tumbuk nak ?)

ish2 . noty betul . pemalas tahap gaban time tu (*derr, kaw pon same) . dah budak2 dok flash sane flash sini, lastly en hasnan decide yang dia akan bagi note yang dia print . yess! sume budak bagaikan mendapat satu semangat yg baru .  but sifat pemals tetap terbuku di hati . pas kelas aku py bekpes kat sidec .

MENU MAKANAN : roti telur
MENU MINUMAN : milo ais

kedai mamak . duluk aku sangat tidak suke pergi kedai mamak . sebabnya ade yang cakap die uli pakai kaki laa ape laa . so dat aku rase mcm eeee ! geli tahap cimpanzi pregnant laa . but bila dah dok perak nie sume aku redah . ceh, mcm kat kem tentera laa pulak . pas abes makan baliklah bilik . on laptop and edit2 kerja CTU . ngah edit2 tu mengantok menjelma lagikk . rasa mcm ade mak king kong 5 ekor lakk bergayot kat mate . mengantok tahap raja . aku pon ape lagikk . tidor laaaa . tup2 sedar dah pukul 5 . huhu ! takleh blah lame punya tidor . malam nie ade kelas . so dat takdelah aku mengantok lagi . ye tak ? =P

photoshoot at 120 years old B.U.I.L.D.I.N.G :)

*assalamualaikum*

hehey ! today aku nak write entry bout photoshoot yang aku buat kelmarin dat means 24 Januari 2011 laa . best gila photoshoot weyh . tengs to all my friend and amels (*muzammil) yang jadi photographer kami semalam . so dat lets go through ape yang terjadi on dat day . 

after kami watch movie and lepas makan, dalam pukul 5 lebih tu teros pergi ke tempat tu . area2 simpang pulai, perak . sampai2 jea at dat location, seram jugak . bangunan die sangat2 buruk and dah lame . (*mak cimpanzi pon boleh keguguran tengok). boleh dikatakan mcm tempat jin bertendang laa . huhu . but disebabkan nak photoshoot kan, beranikan jelah diri . mule2 photoshoot kat dalam, but rase mcm tak best lak kann (*sebab bangunan lame), kitaorang just photoshoot kat luwa bangunan tu jea . walaupun kat luwa, photoshoot tetap cantik derr . (*mak dugong tengok pon suke) . and bila ngah take2 a pic, ade sorang uncle nie datang . mak yay, terkejot badak beranak kitaorang . ingatkan die nak marah, rupanya dia cakap bagos take pic kat sini sebab bangunan nie dah 120 tahun dah . sebelum merdeka and sebelum ipoh nie wujud lagikk . haa ! hambik kaw . lame bapak babeng dah bangunan nie . on the photoshoot, ramai yang join . aku, mel, kery, azimm, keyday, hezel, mynn, lelaa, farra and mimie . mule2 dak2 gurl nie biaselah mcm tak best kan kat tempat seram mcm nie . lastly diorang oke gak . tampar nak ?? (*____*) . and plus, uncle tu cakap ramai yang photoshoot kat situ tapi sygnye bangunan tu dah nak dirobohkan .

after dah setting sume peralatan, kitaorang ape lagikk, amek gambo sampai tak ingat dunia ! HAHA

ini ialah aku yang telah dibahagi tiga . awesome pic ! i like

ini location photoshoot kitaorang . seram kann ???

ini lak lorong nak pergi tempat tu :) 

inilah pokok yang aku rase agak seram :)

and then photoshoot kat luwa bangunan tu . firstly memang laa aku nak duluk kann . kaw memg tak mahu kalah eijat ! haha



romantical element (*ceh, konon laaa macho)

 dreaming element (ceh2, cute laa konon . tumbuk kang)

 strange element

 stylish element

 serious element (*ceh, kaw tengok belakang tu)

 boast element (*memg sume muke kerek. haha)

 mcm zaman bercinta duluk2 lakk .

japanese element (*____*) 

 worried element (*konon)

 jealousy element (*ceh2 knon kery jeles laa)

 ala2 pelakon twilight . ye tak ? no komen :p



 mysterious element

 natural element

 fotogenik element

 sophisticated element

malay element

frustrated element (*bergaya aku! haha) 

cinta bersegi2 

 the five gojes :)

 funny element

 mysterious + happy element

~ the end of photoshoot ~
after photoshoot jgn cakap laa penat die camne kan . (*rasa mcm dukung nenek badak 3 ekor). peh . malam tu ade kelas lak . btw, sanggat happy dngan photoshoot on dat day . gambar sume unik2 . tapi aku tak sempat nak upload sume gambar dalam blog aku . if nak tengok, aku akan upload dalam fb aku . balik tu aku check balik sume gambar2 tu . zoom sana . zoom sini (*ape motif kaw laa gile) . haha ! actually aku nak make sure takde benda yang MENUMPANG photoshoot kami sebab korang paham2 lah kan bangunan lame . and, ya gambar sume ok . next time ade banyak lagik location photoshoot yang kitaorg akan pergi . maybe for the next theme is tradisional yang mana kitaorang akan berpakaian melayu dan berphotoshoot di rumah kampung . (*jauh tersasar photoshoot ngn course aku Building Surveying) . and then tetibe aku teringat yang aku belum buat lagikk assingnment building law ! huhu . nasib baik tinggal sikit . pukul 5 pagi baru aku dapat tidor . mate bengkak dah . huhu . adat belajar laa eijat .

Wednesday, January 26, 2011

happy birthday, ABANG :)

haha ! *tetibe kann nak ketawa . ary nie aku tak nak berblogging (*ceh konon) . ary nie aku nak write entry about MR Amar . siapa ? abang aku lhaa derr . so dat mari2 dengar :)



NAME : MUHAMMAD AMAR AIZAT BIN ABDULLAH
TARIKH LAHIR : 26 JANUARI 1989
TEMPAT LAHIR : HOSPITAL BESAR MELAKA
NO IC : 1234 kott
NO TELEFON : OPPS ! no no no :)
 EDUCATION : UNIVERSITI MALAYSIA PAHANG
COURSE : DEGREE IN CIVIL ENGINEERING
FAVOURITE FOOD : sila tanya dia di FB yaa :) 'Muhammad Amar Aizat Abdullah'
FAVOURITE DRINK : jawapan sama seperti di atas

lets go through pulak about kisah kitaorang sewaktu kecil :)

masa kecik dulu, jangan cakap laa kitaorang punya nakal . ibu dah mcm penyayi rock dah terjerit sana terjerit sini . haa ? nakal tak . mane tak nya, dah laa selalu kelua tak pakai siper . kitaorang dulu mase kecik suke sangat main cikgu2 . haha ! dat the best moment for me . main cikgu2 then nyanyi lagu sekolah SERI TANJUNG ! lagu yang amat hebat ! boleh masuk billboard . HAHA . main cikgu2 tu kitaorang terpaksa bercakap sorang2 . jadual pack . gila tak ?? HAHA ! last2 dah stop main time abang aku pom4 kott . lame tak ? HAHA . kitaorang dulu selalu pergi umah nenek kat kampung . dah ade kat umah nenek kann, ape lagikk . nakal semakin berleluasa ! haaaa (*_____*) 

ade sekali tu kitaorang main machine atok aku taw ngn membe abang aku jugaa membe aku (*org yg same laa) . then mase tengah main2 mechine tu kitaorang dok putar2 machine tu . sekali haa hambik kaw tangan dia terkepit . dah tu sebabkan die dah jerit2, aku ngn abang aku tinggalkan dia sambil melaong2 tangan die terkepit . act, tangan die still terlekat kat machine tu ! kitaorang dok atas jengah2 sikit kat tingkap . dat was so funny (*org tu tengah sakit laa gile) .

and on the other day, dengan orang yang same jugak . kitaorang kononnya laa nak main sampan2 kat tali air belakang umah nenek aku . kaw nak tawu sampannya ape ? PINTU PETI AIS .haa . best kann ? mcm naik titanic derr . kitaorang pon campak laa pintu tu dalam tali air . mule2 tu nampak takot . then sebabkan aku ngn abang aku takot untuk naik dulu, kitaorang pon suruh budak tu naik dulu . naik2 jea pintu tu tenggelam . haha . budak tu ape lagikk, jatuh dalam air n nangis2 mintak tolong . kitaorang ? AGAIN ! lari menyelamatkan diri . senang citer budak tu namenye lan :)

ditambah lagikk, mase pergi mini market ngn ibu aku . abang aku ternampak laa ade satu bungkusan warna gold . ala2 mcm coklat laa . kecik jea . then sebelum balik abang aku rembat laa kann . kecik2 mane laa tawu risiko mencuri nie . act, kedai tu pon mcm nak bankrup dah takde CCTV pon . then dalam keta punyalah bersemangat abang aku bukak menda tu . siap patah dua lagik . ingat die nak bagi aku . then kitaorang pon tak sabar nak rasa . sekali rasa ! mcm badak lerr . rupenye itu KIUB PERISA AYAM . haha ! bukan main lagikk ingat coklat . amik kaw makan kiub . itulah yang menjadikan kami makin comel . *tak nak dengar komen :P

 sampailah abang aku pom 1 . abang aku masuk masok asrama lepas dapat 4A 1B dalam UPSR . hantar laa die . dari kecik dah dok tidor bersama, then berpisah lakk . mase hantar tu ceh konon laa takde pape kann. then balik tu tidor aku nangis ! hahah ! terbongkar rahsie . tapi 2 minggu sekali die balik . takpea .

actually, banyak lagikk story kelaka yang kitaorang ade . kalau nak dengow ushalah kitaorg (*publisiti murahan) . baru boleh tawu lebih lanjut lagikk . HAHA !

ok, sampai sini sajja entry today . takleh nak bual banyak sebab aku nak buat menda lain lagikk . so, di kesempatan ini (*cewah) . saya Muhammad Amirul Aizat bin Abdullah ingin mengucapkan

SELAMAT HARI LAHIR ke 22

kepada abang aku yang sorang nie, Bro Amar dan semoga die akan teros cemerlang dalam hidop dan dimurahkan rezeki . kaya budi bahasa, ilmu, pekerti dan juga hartanya ! aminn . haa . amin sume cepat . hadiah hari lahir ? alamak bro, duit tinggal tambang untuk balik melaka jea (*alasan lame) . so dat ini sajalah hadiah yang dapat saya bagi wlaupun dapat bace . kalau rajin print laa :)

aloloooo comel kan :P

Sunday, January 23, 2011

kononnlaa ..:: ! HAHA

* assalamualaikum *

today aku terbangun lepas membe aku call dalam pukul 12.15 . HAHA . kalau tak call tu tak bangun lagikk . die ajak pergi teman dia gy bandar U . nak buat ape derr . semalam kan dah pergi . opps ! lupa lak die nak ajak aku teman dia beli ticket . haih, terpaksalah aku bangun n bersiap . dalam pukul 12.50 kott aku dah siap and pergi bilik dia . haaa ?? kaw tak siap lagikkk ??? (*____*) . tersangat hampeh kaw . jutaan terima kasih (*siap susun sepuluh jari lagikk) . paggil mak kerbau kentot kaw nanti . ish, takpelah . tunggu jelah . pas dah siap tu pergi bilik membe aku lagikk sowang laak . aik, bilik kosong ?  maybe ngah siap kot . try laa panjat bilik dia jengah kat tingkap . takde orang ? jangan cakap die kena culik (*tipu laa gile) then tetibe upenye die tengah mandi (*rase mcm ilmu karate sekolah rendah duluk datang balik je) . tehn pergi laa tunggu bas kat bustop uitm . nak naik cab tak muat sebab kitaorg pergi 5 orang . itupun kalau ade yg volunteer nak duduk kat bonet :)

sampai kat bandar u tiket untuk 28 and 29 abes . mak yay ! nak naik ape balik . jalan kaki laa nampaknye ! (- -") . pastu tanya ticket 27 ary bulan ade . then belilah 27 ary bulan malam . die jelah yang beli sebab aku dh beli dah . aku nie sekadar jadi pak gad untuk diri dia (*seronok kn . rase mcm dihargai) . pas beli tiket tu pergi makan . makan kat deli planet sebab impiana tutup . baru bercita-cita nak makan kat situ . terliur aku walaupun tengok papan tanda kedai tu :"(

kat deli planet makan nasi berlauk . bolehlah masakan die kat situ . lebih baik makan daripada tak makan and perot berlubang . bukan berlubang mcm lubang idong tu . after bayar nampak bas uitm dah sampai . tahan laa bas tu tp tak berhenti . hello, ingat kami nie penduduk bandar u kea haa ! nak jugak berhenti kat perhentian . ish, penat kami jea nak berjalan jauh2 . pas dah smpai, hambik kaw bas penuh . sumbat jelah . malas aku nak tunggu bas pukul 3 . mcm2 aku boleh buat .

sampai kat bilik letih . semua dah terbaring mcm mangsa2 lemas pulak . kononnye laa (*____*) . aku pon same gak terbaring . then tetibe lak dtg idea nak webcam and miming lagu ngn membe aku . HAHA ! memang takleh blah . nak2 mmbe aku . nyanyi semangat gaban . ngn gaya2 yang bagai laa kann . haha . 

video
ALHAMDULILLAH version EIJAT and FIQ

pas dah record bnda nie aku pon landing laa atas katil aku . yang membe aku nie dok melayan lagikk webcam . dah naik penuh video die dalam tuu . HAHA ! fiq, aku upload video tu dalam blog aku yaa ! haha ! seee :)

Saturday, January 22, 2011

kawan atau LAWAN .::?

haih, today aku malas nak bercerita tentang diri aku but aku nak story kat oll reader tentang kisah yang pernah aku lihat laa dialami oleh classmate aku sendiri . yang mana kononnya kawan, akhirnya menjadi LAWAN . ish, memang banyak manusia mcm tu kat muka bumi nie . kalau bagi mak gajah hempap mereka, hambik haa, tak sempat nak larik . aku pon tak faham laa dengan org yang mcm nie sebab gunakan org lain untuk kpntingan diri sendiri . hello guys, kaw ingat kaw buat org mcm tu kaw boleh terlepas ? tepuk dada, pikirlah sendiri (*motif tepuk dada ?)


4 TAHUN LEPAS.... (*aku pom3)

masok seorang budak baru dari sekolah yang dirahsiakan . mukanya jgn cakap laa sombong kann . tak kisahlah asalkan dia tak kacaw hak asasi aku . kalau sibuk2 nak kacaw, siap haa mak cimpanzi aku panggil ciom kaw :) bila cikgu dah perkenalkan dia, dia pun take sit kat sebelah budak yg dalam kelas aku jarang bersuara . (*bukan bisu mahupun pekak) . aku tengok budak tu buat tak tahu jea . senang citer mehlah aku gelarkan name mereka . budak baru tu nama dia DANNI (*bukan nama sebenar) and yang lagikk satu tu nama dia AMIN . tersebutlah kisah hari tu aku tengok budak danni tu dok tak bercakap pon ngn amin . amin tu kira top 5 student laa dalam kelas aku . memg pandai laa . maths jgn cakap laa, mcm air jea dea buat . laju jea . then waktu rehat pon dia tak keluar . bawak bekalan . but hari tu, jadi satu sejarah dalam kelas and mengejutkan dugong2 sedunia bila amin sudah boleh bercakap ? haha . bukanlah aku cakap dia bisu but dia dah boleh berbual ngn danni . ngn classmate lain ?? jangan haraplah kann . then tiap2 hari kemana2 sajja mereka akan bersama . like mcm kawan rapat laa . tiap2 ary aku tengok diorang buat kerja sama2 . one day tu aku try laa tegor amin kann . mane taw aku boleh gak berbual ngn dia mcm danni buat kann . so dat aku tegor time danni takde kat kelas .

"amin, riang aku tengok kaw sekarang"
"HAHA . biase jelah bro . aku just happy jea sekarang sebab ade orang nak kawan ngn aku"
"maksod kaw?"
"yelah, selama nie semua orang tak nak kawan ngn aku sebab aku nie skema, nerd, budak buku . but danni jea tak anggap aku mcm nie"
"eh, min . kau salah anggap nie . kitaorg bukan tak nak kawan ngn kaw tapi kitaorg ingat kaw pendiam . jgn laa judge kitaorang mcm nie ."
"ah, sudahlah . kaw pon same je ngn diorang . pilih kawan"

then amin teros blah biarkan aku terkebil2 tanpa dapat meluahkan apa2 kata . dia berlalu pergi ngn danni . dari jauh aku tengok dia mcm cakap sumthng kat danni . danni pandang aku and senyum sinis . ish, melampau tol senyum dia . aku pon pergi laa recess ngn membe aku .

makin hari aku tengok amin dah pandai ponteng kelas . kadang2 dtg sekolah tapi tak masuk sekolah . mane tah dia merayap . classmate aku sume pelik ngn sikap dia . nak2 cikgu . danni pon same . aku tak tahu laa ape yang dah danni tu ajar die . bukan nak tuduh tapi mak gajah ah kalau dah seminggu 3 kali kaw ponteng an, mane tak pelik . then ade satu hari tu aku pergi laa lepak2 ngn kawan2 aku . aku nampak danni ngn amin kat MC . aku tengok dia ngn membe2 danni . terkejot gak kitaorg sebab dia dah pandai merokok . ish busy body laa tapi pelik laa sebab amin nie best student kot . baik jea . lagipun ayah dia dah takde dah . mums dia yang tanggung dia adik beradik and dia anak sulung . bila dia dah mcm tu, terbayang lak aku mcm mane la perasaan mums dia bila nampak amin mcm nie . luluh hati mums dia aku rasa . aku pon malas laa nak tegor sebab danni pon ade . nanti dia cakap aku sibuk .

makin lame amin semakin terok . datang skolah pon tak terator dah . pakaian komot . keputusan peperiksaan pon dah semakin merosot . ade gak cikgu kaunseling nak jumpe dia but dia lari2 tak jumpa . and one day dia kantoi sebab bawak rokok pergi sekolah . pelik aku, mane perginya amin yang dulu ? ape yang dh jadi ngn dia nie ? adakah sebab dia anggap kitaorang anggap dia skema yang buat dia memberontak . mcm2 persoalan yang buatkan classmate aku dok pot pet pot pet tiap2 ary kat kelas . dia kena gantung sekolah sebab jadi tokan rokok . tapi mums dia tak tahu dia kena gantung sekolah .

DUA BULAN KEMUDIAN...

cikgu cakap danni pindah sekolah . amin tetap pergi sekolah mcm biase tapi selalu tidor dalam kelas . dia hanya banyak habiskan mase sendirian . pergi rehat pon tak mcm dulu lagikk . tiap2 hari muka masam jea . kitaorang tak berani nak kacau . ade sekali dia kena rotan ngn cikgu disiplin . siryesly aku ngn classmate lain kesian tengok dia punya keadaan . bukan nak tuduh danni mcm2 tapi sejak dia berkawan ngn danni lah dia jadi mcm nie . one day aku ngn classmate lain pergi umah dia . mums dia jemput masuk . kami berbual mcm biase . mums dia cakap amin keluar . bila kitaorang start nak ckap pasal amin, airmata mums dia jatuh . kitaorang siryes rasa serba salah . mums dia kata amin dah berubah sekarang . tak lagi mcm dulu . selalu lawan cakap mums dia . tak nak dengar cakap . bila tegor, melenting keluar umah . sekarang pun dah pandai merokok, lepak ngn budak2 nakal . baca buku jarang sekali . pernah dia mintak duit mums dia tak bagi dia curik duit tu . bukan tak nak bagi tapi mums dia nak gunakan duit tu untuk bayar yuran sekolah adik2 dia . kitaorang hanya mampu diam jea . tak taw nak cakap ape .

and ade satu hari tu mengejutkan kitaorg bila nampak amin kat satu pondok area2 sekolah ngn hisap dadah . whuts ! kitaorang mulanya rasa bukan dia but bila tengok lame2 sah itu amin . ade sorang budak lelaki kelas aku tegor dia marah dia but dia gadoh ngn budak tu bertumbuk2 . kami tak tahu ape lagikk nak buat . yang pastinya kitaorang mesti bawak amin keluar dari kancah yang menggelapkan masa depan dia nie ! berkecai harapan mums dia kalau tahu benda nie . hati ibu mane yang sanggup tengok anaknya mcm nie .

tanggal 29 APRIL 2009 cikgu mengumumkan kat perhimpunan yang amin berada di ICU kerana kemalangan jalanraya . kami semua terkejut . balik dari kelas teros tengok dia kat hospital . penuh wayar kat bdan . penuh luka2 . amin hanya terbujur kaku . mums dia hanya mampu menangis di smping cikgu yang menenangkan mums dia . budak2 gurl kelas aku hanya mampu melihat dan menangis jea . mums dia cakap, dia accident time tengah separuh sedar nak melintas jalan . pendarahan dalam otak mebuatkan amin koma dan harapan sangat tipis . jantung kitaorang rasa mcm terhenti seketika . amin, berat penderitaan yang kau alami . ya Allah, sungguh berat dugaan Mu ini kepada mums amin . kitaorang duduk di situ agak lama dan bila petang tanpa disangka2 oleh semua orang, DANNI telah muncul di unit rawatan rapi tersebut . mukannya hanya tertunduk . lalu dia pergi ke arah mums amin and meminta maaf sejujur2nya . dia mengaku atas semua kesilapannya . mums dia hanya mampu terduduk lemah . hanya mampu bersuara . telah kering airmatanya untuk megalir lagi .

"tak payah minta maaf kat mak cik nak, minta la maaf kat amin . sebelum terlambat . pergilah nak"

dengan perlahan danni masuk ke dalam ICU tersebut .

"amin, maafkan aku . banyak salah aku kat kau . akulah yang mnyebabkan kau jadi mcm nie . aku yang mengakibatkan kau terjebak dalam kancah dadah . mungkin dah terlambat bagi aku untuk membetulkan kesilapan aku . tapi amin, aku benar2 menyesal . aku tak tahu nak buat apa lagi . bila aku fikir balik apa yang dah aku buat kat kau, hati aku tak tenang selagi aku tak minta maaf kat kau amin . maafkan aku amin, maafkan aku"

dengan tetibe airmata amin mengalir tanpa ada pergerakan pon pada badannya . danni hanya mampu tertunduk dan mengalirkan airmata . lepas danni melepaskan genggaman tangan amin, mesin pernafasan pun menunjukkan keadaan amin tenat . doktor betungkus-lumus cuba menyelamatkan amin tapi kehendak Allah yang lebih menyayanginya . mums dia hanya mampu terduduk lemah . tiada tangisan mahupun sendu . redha dengan ketentuan . kawan2 lain hanya mampu terdiam .

esoknya cikgu umumkan tentang pemergiaan amin . kami rakan sekelsnya dijemput untuk ke rumahnya bagi memberikan sumbangan kepda keluarganya semasa pengebumian amin . amin dikebumikan secepat mungkin . danni dan keluarganya hadir pada hari itu . cikgu2 dan sanak saudara mengucapkan takziah kepada keluarga amin . semasa di pusara amin, kami meyedekahkan bacaan yaassin sebelum semua orang pulang ke rumah . sekarang, bila ada kelapangan, aku akan menziarahi pusaranya . amin, kaulah sahabat kami ....

"AMIN, AKU HARAP KAU BAHAGIA DI SANA DITEMPATKAN BERSAMA-SAMA DENGAN ORANG YANG BERIMAN . WALAUPUN KAU TAK MENGANGGAP KAMI KAWAN, TAPI KAU SENTIASA KAMI ANGGAP KAWAN . KAU MENJADI IKTIBAR KEPADA KAMI UNTUK TERUS BERUSAHA UNTUK MELETAKKAN DIRI SEPERTI KAU MENJADI PELAJAR CEMERLANG . HANYA BACAAN AL-FATIHAH DAN YAASIN YANG KAMI DAPAT HADIAHKAN KEPADA KAU . SEMOGA KAU BERSEMADI DENGAN AMAN.. AMINNN...."

~ AL-FATIHAH ~

lewat . :: !!

ary nie pergi kelas mcm kena kejar ngn gorilla sembelit . cepat aje aku siap . reason ? sebab aku BANGON LAMBAT ! huaaaa ! sepanjang sem inilah pes time aku bangun lambat . salah aku jugak . dah dok kunci jam then bila jam berbunyi aku py tutup tiga2 jam yang aku wat alarm (*tak mcm babeng bapak banyak lak an) . then sedar2 tadi dah pukul 7.40 ? mcm kena heart attack aku ! nasib baik kelas ustaz . ustaz ok jea . aku pon bila dah bangun takde nak jalan slow2, laju mcm naik motorbike ! haa . smpaikan nak gsok gigi pon luka2 gusi aku sebab laju sangat . aduss, aku kena mandi 5 minit jea . pas dah mandi aku teros capai baju melayu and pakai . roommate aku kejut tak bangun2 . ahh, pontenglah tu . aku pon capai kerja services aku ngn dia yang nak kena submit sebelum 8 pagi and teros ikat tali kasut and ke kelas . sampai kelas aku rasa mcm dah larik dari singapore sampai perak dah . naseb baik ustaz tak sampai lagikk . adoyayyy . kena hantar kerja services lakk . classmate aku nie dah kena hempap ngn mak gajah ke tak bangun2 lagikk nie . derr, aku ngn lela nak hantar dah kerja nie . kidir lak tak muncul2 .hampeh . bila dah agak2 cukup, aku ngn lela py hantar benda tu naik nenek zirafah (*pembohongan bermula) . masuk kelas balik study laa bout TAMADUN ISLAM :) . ary nie ramai tak datang sebab kelas batal . sesuka ati mak dugong jea mereka nie kann . ish, punyalah ustas pos pes pos pes kat depan sesuka ati cakap batal . lepas kelas gy bekpes .

MENU MAKANAN : nasi lemak
MENU MINUMAN : air bandung cincau

dari semalam lagikk makan nasik lemak kann . haa, banyak lah lemak kaw . pas makan lepak2 laa dok cerita hal masing2 ngn classmate aku . lame jugakk laa kitaorang lepak . kalau orang bersalin tu anak dia dah boleh berjalan dah (*badak tipu) . then dalam kol 12 lebey tu balik bilik sebab nak pergi solat .

SELEPAS SOLAT....

alamak, bilik kena kemas2 sikit walaupun tak bersepah . RS datang check bilik . kang die ngah check2 kang tetiba mak cimpanzi keluar lakk kang . aku pon kemas . dia tak masuk sampai dalam pun . maybe bilik aku terlalu kemas (*perasan tahap gorilla) . pastu dok online fb and tertidor..

8.30 MALAM

malam nie makan kat uptown . cadangnya nak makan nasik lemak ayam tapi tiap2 mase lak makan melampau ah tu . lastly order jea makanan .

MENU MAKANAN : nasi goreng pattaya
MENU MINUMAN : air mineral

then pas dah makan singgah koop jap sebab nak beli barang sikit . pas dah beli barang lepak ngn membe aku depan DM and dok laa borak2 . agak2 dalam pukul 11 tu baliklah bilik . tak mcm bapak penat gila cimpanzi lak kann . tapi malam nie nak buat assingment building law . tak nak bertangguh lagikk . bosan dah bertangguh :) (*iyerlah eijat)

Friday, January 21, 2011

kaulah S.E.G.A.L.A.N.Y.A :)

hiyarkkkk ! (*dah lame tak kuwa bunyik nie) . malam tadi tidor awal n pagi nie bangun sangat awal . 11 setengah pagi . (*mak gajah kaw awal) . pas bangun aku tengok roommate aku tidur lagikk . (*mereka bagaikan tiada perasaan untuk bangun) . biarlah . yang pastinya aku punya perut sangat lapar and nak pergi melahap kat uptown (*maaf, ayat sangat kasar) . aku pon amiklah bakul alatan mandi and pergilah bilik air naik basikal (*mcm org dulu2 laaa kononnye) . sampai kat bilik air kira aku ngn satu blok nie laa baru bangon sebab ramai orang kat bilik air . aku pon mcm biase laa mulakan rutin mandi aku kan . tak kan nak pergi bilik air untuk berlakon lak . then pas mandi masuk bilik . still roomate aku tidur . derr, aku rasa kalau nenek dugong hempap kaw pon kaw tak sedar . pas dah siap aku pon pergilah makan ngn membe aku . lepas dah pilih makanan pilihlah meja yang bawah kipas sebab cuaca agak panas today . ngah2 makan tu tetibe fon membe aku berbunyik, dia buat tak tahu . aku tengok kat skrin fon dia "MUMMY" . aku pon mulalah bersuara

"beb, mums kaw call laa . nape kaw tak pick up?"
"japgi ah weyh, aku ngah makan nie"
"weyh, mane taw ade urgent . angkat laa"
 "alaa, japgi aku call laa"

dah die cakap mcm tu aku biarkanlah kan sebab aku pikir mesty japgi die akn call back mums dia . pas dah wash hand guna clorox (*luntur laa tangan kaw gile) , kitaorang pon duduk meja tu . then membe aku capai fon and call sum one . dalam hati aku "oh, dia call mums dia balik" . then aku pon duduklah sambil hirup air and curik2 dengar perbualan mereka . tup tup...

"sayang, u kat mana ? i ngah makan kat uptown ngn eijat . mai lah sini . semalam u tak lepak ngn i"

whuts ? ape nie derr . mums kaw call kaw tak angkat . awek kaw pulak kaw siap call lagikk weyh . aku tak pahamlah . bila takde topup terhegeh2 kaw cari mums kaw . but bila dah dapat jarang aku tengok kaw call parents kaw . aku bukanlah nak cakap aku nie perfect . kadang2 aku ade gak terlupa nak tanye khabar my mums but tiap kali mums aku call tak pernah aku tak angkat . aku tahu, bila dia call, mesty dia risau bout kita . dah makan ke belum, sihat ke tak . but, kadang2 ade orang anggap leceh . come on beb, dari mane kita keluar ? dari mana kita duduk 9 bulan dulu ? dari mana kita dapat kasih sayang ? sape yang bersengkang mata berhabis jutaan ringgit sampai sekarang nak besarkan kita? siapa yang bagi kita susu ? siape yang cuci najis kita kecik dulu ? siapa yang amat risau bila kita demam ? awek ? no2, kasih sayang mereka tak setinggi kasih sayang PARENTS kita . takde nilai . walaupun sejahat mana kita, kasih sayang dia tak pernah pudar . yah, aku mengaku banyak dah silap aku kat parents aku . kalau nak tulis satu examination pad pon tak cukup . bagi aku merekalah SEGALANYA . setiap hari aku berdoa agar aku diberi kesempatan untuk membahagiakan mereka sebagaimana bahagianya aku hingga sekarang . setiap kali aku cakap aku belum makan, ibu pasti akan risau . tanya kenapa tak makan ? duit ada tak . walaupun duit yang aku ada masih cukup untuk perbelanjaan aku, ayah dah ibu tetap akan beri aku duit . yang mereka mahu kejayaan aku . cukuplah itu yang aku beri pada mereka katanya . kadang2 aku malas, mereka marah . aku tahu, ia demi kebaikan aku, masa depan aku . bila berjauhan dengan ayah ibu, baru aku tahu apa itu erti RINDU . rindukan gurauan mereka, tawa mereka, marah mereka, masakan ibu semua menjadi RINDU aku . mungkin aku dah terlalu jauh bercerita kan but sedarlah, kita lahir daripada mereka juga . walau jauh di manapun kita, dia tetap darah daging mereka . buat kawan aku, andai katalah tindakan kaw tak pick up call tu buat hati ibu kaw terguris, derhaka kaw derr . so, hopefully kaw better call mums kaw . mungkin aku menyibuk kot hal kaw but ini nasihat seorang  kawan . think it dude . kaw dah besar, dah masuk U . jgn kolot lagikk mcm budak2 .


.:: segalanya hanya MEREKA ::.


okehlah, back untuk kisah aku pulak . lepas makan aku pon balik bilik . nak buat drawing and roommate aku ? belum bangun lagikk . aku tengok jam . 2.30 . weyh, kaw nie dah kene sumpah jadikk patung kea haa !!!. maybe nak tunggu aku panggil budak2 bacakan yaasin kat keliling kaw kea ? ish2 . aku soh mak gajah berak kat kaw baru tawu . aku pon amik board drawing and mulakanlah kerja aku .

4 JAM KEMUDIAN....

inilah hasilnya ::

tak dpt take full . nanti ada org plagiat :)

inilah hasil bilik aku ::

kemas laa manusia ! bising RS nanti

pas dah kemas bilik aku yang kalau beruang nyorok pon tak nampak, aku pon mandi laa . malam nie makan kat uptown lagikk .

MENU MAKANAN : nasi lemak ayam
MENU MINUMAN : air mineral

abislah kejap lagikkmate kuyu . EIJAT, minumlah red bull supaya anda tak mengantuk . kepada kak NAZATUL ASMA, eijat wish HAPPY BIRTHDAY yang ke bape tak pasti laa . hop akak sentiase dan sentiase dan sentiase bahagia bersama family :) ok sekarang ,asih banyak misi yang nak diselesaikan . mums, dad, goodnight :)

Thursday, January 20, 2011

.:: erti sekeping 5 SEN ::.

pagi bangun mcm biase pukul 6 lebih mcm tu laa . malam tady tido kol 5 . mate jgn cakap laa pedih ghilak bapak babeng badak . haa ! siryes pedih . aku pon jalanlah ke toilet . tak merangkak sebab dah minum red bull (*minumlah red bull untuk kesihatan mata anda . ok, ini tipu) . pas masuk toilet, budak tak ramai lagikk mandi so bolehlah sesuka hati auntie aku nak pilih toilet yang mana . then bukak shower n beruslah gigi guna berus jamban (*pale otak kaw gile) . dalam pada gosok gigi tu aku pon teringat yang jadual aku pack gila today . dah laa petang ada koku . fuhh, penat jgn cakap ah . mcm dukung atok kerbau 2 ekor . pas mandi mestilah nak salin kan . aku pon amiklah baju then pakai (*tak kan nak bukak lak) . mate still ngntok lagikk . tolonglah mate . today kelas yang banyak kena fokus . subjek yang banyak kena menghafal . please2 (*sambil buat muka susu basi) . aku pon pas dah siap menuju laa ke kelas naik roket soyuz (*ini sangat tipu) . sampai kat kelas En Hafzan tak sampai lagikk . so bolehlah nak lentok jap . baru nak lentok dia pon masok (*dari semalam lagikk terkena ) . today study bout building material . agak slow laa suara En Hafzan tapi still boleh didengar . then kelas Pn Anne jugak . jauhlah jugak kelas dia dri fakulti kitaorang . tapi sebelum tu sempat lagikk beli snickers . and plus, baru aku nak cerita bout entry aku tentang 5sen nie . mase aku ngn mmbe aku ngah beratur nak bayar snickers nie, ade laa sorang budak depan aku nie nak bayar jugak . after bayar auntie yang jual tu pulangkan la baki dia sebanyak 10sen but dalam duit 5sen 2 keping . then dia pon busy laa nak masukkan snickers dalam handbag dia and plus nak pegang baki tu . suddenly, time aku nak bayar duit tu jatuh kat depan aku . aku cakap "Nenek, duit anda jatuh" (*bukan gelaran sebenar) . then dia pandang and dia senyum . pstu dia bals "its oke , 5sen jea . tak dapat beli pape . nway tengs" and dia berlalu pergi sambil tersenyum . aku pon bayarlah snickers yang aku beli sambil berfikir (*kononnya ini fikiran aku laa)

DALAM HATI AKU BERKATA :

5 sen dia cakap tak boleh beli ape2 . fuhh, aku bukan nak jadik ustaz kea ape just nak cakap even itu duit 5sen, ia tetap rezeki kita kan . sekecil manapun, tetap berharga . walaupun bukan bagi korang tapi bagi aku ia berharga . bayangkanlah parents kita bersengkang mata kerja nak cari duit everyday, punyalah susah nak dapatkan fulus . banyak liku dan cabaran, then kita just tahu pergi ATM n tekan jea jumlah bape yang kita nak kuwa . oke mungkinlah setakat 5sen kan . kalaulah 30 kali dia jatuhkan dan tak endah, dah jadikk bape ?? rm1.50 . dah lepas dah nak beli nasik lemak Cik Tipah yang lazat . sekurang2nya ambil laa walaupun tak nak guna . simpan . nie kalau tak ambil orang lalu lalang pijak . ish2 . lagikk tak baik . tapi bila ada orang kutip nanti, tak pasal2 dia kena umumkan kat masjid selama 3 bulan sesiapa ada tercicir duit :) ish2 . moral of the story, jangan pandang kecil duit 5SEN tu walaupun dia kecil :)

sangat besar kan sekarang :)

tetibe aku tersedar bila membe aku tegur suh aku amik baki . hehe . lame tol aku berangan . then pergi laa kelas Pn Anne . after kelas Pn Anne, kelas Cik Azura, environmental . kitaorang belajar tentang bldg climate . advance . best jugak belajar benda nie . mcm2 cuaca ada . mcm2 climate ade . petang nie kelas services, Cik Asma . kitaorang kena present . so buatlah present and dapt hadiah : TUTORIAL . haha . esok kena submit . lepas kelas siryesly sangat2 penat mcm berlari 8 pusingan negeri melaka (*dusta semata2) . lepas public speaking, kitaorang dilepaskan awal sebab lecturer dia sporting then pergilah sidec naik rakit sebab nak beli barang sikit (*mcm zaman batu pulak) . bila balik tersangatlah letih . aku pon landing kat tilam and ape lagikk tertidur . then yang buatkan aku tersedar bila RS buat pengumuman akan diadakan spot check dari bilik ke bilik . wow, interesting (*badak mu best) . then lepas dah abis pengumuman lapa la pulak . ape lagik salin baju and pergi downtown ngn roommate aku .

MENU MAKANAN : nasi goreng kampung + telur
MENU MINUMAN : air bandung cincau

pas dah tapaw, makan kat bilik . mate nie still ngntok . macam ade mak king kong bergayot kat mata aku . pedih jangan cakap laa . mcm dah takde bulu mate dah kat mata aku . huhu . pasni aku rase nak tidur laa sebab esok pon cuti . so, SELAMAT MENYAMBUT HARI THAIPUSAM kepada reader yang beragama hindu . kepada yang bukan beragama hindu, buat assingnment anda ya :)

Wednesday, January 19, 2011

ulser oh U.L.S.E.R !

haaa ! entry aku kali nie bout ulser . huhu . bukan ulser kat mulut org lain but kat mulut aku . kadang2 aku fed up jugak kena ulser nie . nak makan minum pun susah . nak2 bila kena kat gusi, peh, rasa mcm mak lebah sengat tawu tak (*kaw kurang minum air masak la derr) . erkkk, untuk yang tak tahu ape tu ulser, nama pasar dia "MATA IKAN" oke pakcik makcik kat luwa sane . bila bangun tidur jea tady mulut aku amatlah pedih weyh . nak gosok gigi pun susah . huhu . ary nie kelas pukul 10 . malam tady punyalah tidur lewat smpi kol 5 baru tidor (*mate dah bengkak mcm bantal dah) . pas dah siap2 pergilah kelas . today subjek building structure . aku pas siap dengan memakai baju ala2 spy menuju ke kelas menaiki payung terjun (*tipu laa gajah!) . then sampai kelas kena salin note and try buat latihan . mencabar sungguh . banyak calculation . buat jelah dari duk termenung jea (*kaw memg suke berangan derr) .bila leka2 buat latihan, tetibe tawu2 jea kelas dah habis . then ttbe lak ulser aku sakit . peh, kalau ada pencungkil, aku cungkil ulser nie . huhu . japgy kelas building law . derr, masuk jea satu kelas kena bebel sebab nota tak fotokopi lagikk :) then pastu cik afidah oke balik . siryesly best belaja building law nip . mcm2 boleh tawu . nak saman mak badak masuk kawasan kita pon boleh (*agak merepek sebentar) . pukul 2 kelas pon abes . masa untuk makan :) perut dah lapar mcm ada anak beranak and saudara2 cacing tunggu makanan untuk buat kenduri :)

MENU MAKANAN : nasi + kari ayam + sayur + ayam
MENU MINUMAN : air mineral (*tobat dh kena ulser)

pas makan balik bilik sebab kelas BEL diganti malam for dis week . so bolehlah rest kejap . then ngah baring2 teros melayang . mimpi mcm2 . mak zirafah kungfu lah, anak badak kencing malam laa (*ini tipu semata2) . then bila bangun je dari tidur dapat text msg dari kawan aku :

Dpd : En. abd aziz BEL 260 .
Kpd : Student of Building Survey AAP1192D .
kelas utk mlm ini di tangguh.
Sila maklum pd rakan.

aku pon ape lagikk, tak loncat pon . ape yang aku pikir nak pergi studio nak buat drawing . asik2 ngadap drawing jea sejak minggu lepas . banyak kot nak buat . amat rumit . kalau salah buat . hambik kaw, tong sampah sjalah kaw punya drawing tu .

8.30 MALAM

pergi pasar malam cari makanan sebab uptown tutup . tutup ? maybe ada pasar malam kot . mungkinlah . pas beli nasik goreng and ice blended cuppucinno, (*siryesly nasik goreng dia banyak haiwan yang hinggap) pergi laa ke studio . sampai studio, hambik kaw, tutup . nasib baik ada kelas lain yang bukak . sebelum tu makan sehingga kenyang . then buat laa drawing guna pen . menggigil2 kot tangan mcm rendam ais kat tangan sebab nak touchup guna pen . lastly, oke gak . redah jea . dalam pukul 11.30 balik bilik . update blog and nak sambung buat drawing balik :)

Tuesday, January 18, 2011

korek T.E.L.I.N.G.A tak ?

ary nie bangon tak menguap . haha . selalu awal2 entry aku akan menguap . ye tak ? ye tak ? ye tak ? . entry aku kali nie pasal telinga yg tak dikorek . tak pelik kan sebab bukan telinga aku tapi telinga org lain . sebelum tu, aku cerita dulu diary perjalanan aku dari awal aku bangun sampai lah aku nak tidur malam nie :) pas bangun mcm biase rutin satu masyarakat dunia iaitu mandi (*kecuali sesiapa yg pemalas mandi) . bangun2 terus amik alatan mandi and mandi . pagi nie kelas drawing and aku dah prepare pelbagai soalan nak tanye (*erkk ! ade kea ?) . lepas mandi aku pon berjalan menggunakan kasut roda ke bilik sehingga kedebumm (*ala2 bunyi yang kuat) aku terlanggar pintu bilik (*amat pembohong)  . sampai kat bilik kejut roommate aku tapi dia cakap dia tak sihat . sokay, tidurlah kaw . tak kan aku nak pakse kaw bangon dengan menjerit2 ala2 badak air nak bersalin . aku pon pakailah baju kemeja (*tak kan baju gaun pulak) . today formal day so ikutlah sahsiah rupa diri (*tahniah eijat) . pas dah siap aku menuju ke kelas menaiki kapal selam (*ayat2 penuh pendustaan) .sampai kat kelas lecturer tak sampai lagikk . yess ! boleh tidur jap . siryes ngantok . belum sempat nak letakkan kepala atas meja, diorang pon masuk . aku yang baik punya cover buat2 pensel jatuh (*amat2 tahniah eijat) . pas sume dah masok aku pon start laa tanye soalan . lame gak n banyak gak soalan aku tanya . kalau ikan paus bersalin, anak dia dah dekat sekolah menengah (*sangat pembohong) . pas abis kelas tengok notis board and kena amik tag HAC (*high achievers club) ataw dalam bahasa melayu Kelab Pencapaian Tertinggi . sebab aku ngn lagikk 5 orang classmate aku dapat dekan (*syukur alhamdulillah) . sebelum pergi amik, mcm biase aku amiklah gambo :)

pelakon hot korea :) (*tampar maw?)

inilah tag tu (*tak megah pon oke !)

pas dah amik tag aku ngn classmate pon decide nak makan kat bandar U jea sebab nak beli ticket bas dia nak balik rabu nip . so dat makan jelah kat sane sekali . mcm biase location pilihan kami IMPIANA :) . sebabnya aku suka ice blended durian belanda die . terbaik wokkk ! aku pon order laa nasik goreng combo ngn ice blended tu . aku minum 18 cawan (*ini tipu) . 

pas makan baliklah naik cab sebab nak tunggu bas UiTM sangatlah lambat . malas aku . smpai kat UiTM aku pon suruhlah pakcik tu berhenti kat depan teratai tapi hampeh punye pakcik . maybe dia tak dngr kot . tapi punyalah kuat aku cakap . kalau cimpanzi dengar pon boleh kena heart attack laa . pakcik, kalau taik telinga dah penuh, saya ada cotton buds :) (*maap pakcik driver. bukan maksod saya) . lastly dia berhenti kat blok bakawali . mak yay ! blok bakawali ngn tempat aku punyalah jauh . perjalanan mengambil masa 7 hari (*berdusta belaka) . smpai bilik aku salin baju and baring . on the spot tertido . ngntok weyh . fuhhhh :) 

8.15 MALAM

kelas english start . ary nie lec moody sikit sebab dia sedih payung terjun dia rosak (*siryes ini bukan cerita bohong) . tak bnyak nak story malam nie :) . pas abis kelas pergi downtown jea . malam nie nak makan burger . mals nak heavy2 . makanlah burger kat downtown . pas makan aku pon baliklah . malas plak nak jalan . kalau ada flying fox, aku naik taw (*jangan mimpilah derrr) . smpai bilik . mcm biase, blogging . haha . tak abes2 tapi late aku post entry nie . tade kesempatan laa derr . k lah, banyak keje lagikk nak buat . ape ? nak lagikk ? sepak nak ? :)

Monday, January 17, 2011

disaat aku melangkah P.E.R.G.I :(

drastik, bombastik, fantastik entry aku kali nie . hmm . nak buat mcm mane kann . terpaksa laa jugak aku melangkah pergi . haih, cool eijat . kuatkan semangat . aku dengan lemah berjalan menuju ke almari . rasa berat hati nak melangkah pergi . mungkin aku terpaksa gagahkan juga langkah aku . terpaksa . dan terpaksa aku melangkah pergi ke BILIK AIR untuk MANDI :) . haha ! pagi yang amat sejuk . entry tu sebagai gimik jea (*kalau anda tak berdebar2, shut down laptop anda dgn segera) . aku pon merangkak menuju ke toilet (*ala2 suster ngesot) dan sampai ke toilet dengan jayanya . mcm biase laa gosok gigi and meloncat2 mandi sebab sejuk . huhu . hari nie ahad . esok lecturer nak tengok drawing . so dat ary nie malas nak kemana-mana sebab nak buat drawing . hmm . lambat lagilah nak balik melaka . 29 jan malam . terseksa sungguh (*buat muka cekodok pisang lembik) . dalam pada fikiran aku melayang, tetibe aku perasan dah lama aku mandi . (*cepatlah, org lain jugak nak mandi) . aku pon lap2 lah badan aku n terus salin baju kat bilik . bilik kosong lagikk ?? roommate aku tak balik lagikk . maybe petang kot . tak kisahlah . slesa sikit nak buat keje . haih, sepah tol bilik nie . kalau atok gajah nyorok pon aku tak perasan . aku pon kemas lah bilik sampai clean n clear . haih, mcm2 bnda tak pakai ada (*dinasour pon boleh bertelur) . pas tu aku amek board drawing n buatlah drawing . banyak bacaan die tak bagi laa dalam drawing nie . mcm mane nak read aku pon tak pasti . buat jelah yang boleh dulu . malam nanti tanye myn :)

ini drawing yg belum sempat ditachap pakai pen :)

ini jelah yang boleh aku buat today sambil dngar lagu . bosan maa ! ini belum lagikk next week, aku cuti 4 hari sebab thaipusam (*selamat hari thaipusam) . haduih ! banyak mengeluh aku hari nie . hope after dis adelah aktiviti yang boleh aku buat .

8.15 MALAM

pergi makan kat uptown ngn roommate lame sementara nak tunggu classmate aku dtg . mlm nie nak bincang about drawing . mcm2 bnda yg salah buat dan wajib esok kene tanye lec jugak . lepas dah order aku pon nak glamor kan letak laa name EIJAT BENJAMIN (*name kt fb aku duluk) then mase order tu dah siap, mak cik tu jerit, hambik kaw, melayang semua pelanggan . semua tercari2 manakah eijat benjamin . aku dengan langkah megah amik makanan ala2 pengantin baru . (*tipu laa gile) . pas dah hambik makanan aku pon pikir nak tunggu membe aku or nak makan duluk ?? makan lah duluk . lapa weyh .

pas makan membe aku pon sampai . tak bnyak pon nak dibincang . lastly, balik jea mcm takde pape nak cakap . huhu . aku pergi downtown nak beli rojak . rojak buah dia sedap (*kononlah) . malam nie nak tidur awal . amatlah keletihan . banyak lak mimpi aku hari nie bile sekejap2 aku terlelap . sebelum tidur mums aku call . rindu kot nak balik umah . nak2 raya cina cuti lame . fuh, aku hentam puas2 masakan my mums !

Sunday, January 16, 2011

jatuh K.A.T.I.L ?!

bangun pagi nie mcm biaselah awal kan . kol 11 suku (*pakcik kaw awal!) . aku bgn lepas membe aku bertubi2 kol aku tapi aku tak dengar (*sumbat earphone dalam telinga) . mak gajah jerit pon aku tak sedar . pas aku bangon mcm biaselah nak pergi berenang dalam toilet yang indah lagik harmoni (*kepale kaw indah!) . aku dengan riang berlari2 anak menuju ke toilet sambil nyanyi lagu mentari dah bersinar . sampai kat toilet aku pun bukak paip di sink dan mula memberus gigi smbil nyanyi lagu bangun pagi gosok gigi sambil hip hop (*pendustaan belaka) . pas gosok gigi mandi lah . kali nie tak sejuk sangat sebab mandi pon dah tengah hari ye tuan-tuan dan puan-puan :)

sampai bilik aku pun bukak laa kunci . dengar roommate aku dok tergelak2 tengok movie . aik ! tadi sebelum aku mandi dia tidur lagikk . kejapnya bangun n siap boleh gelak2 lagikk . adakah aku mandi terlalu lama ? sebelum keluar tadi aku tengok orang beratur luar toilet sampai ke uptown dah (*kaw mandi lame ke gile?!) . bila aku masuk, rupenye roommate aku bangun awal sebab JATUH KATIL (*awal laa sangat kan) . aku pun tak tahu mcm mane die boleh jatuh katil . rasenye aku tawu mesti dia mimpi dia ngah lumba larik ngn atok babun . kottt ... :) aku pun siap2 laa nak pergi makan . perot nie dah mcm cacing ngah wat konsert jelajah . lapa derrr . take a white+blue kemeja and pakailah . biaselah kan pas dah siap mesti nak take sum pic :)

 inilah aku :) (*cermin yang kotor)

pas dah amik gambo aku pun pergi laa makan naik helikopter :) menu ary nie nasik goeng tomyam ngn air durian belanda :) best weyh . cubalah hari ini . kesegaran yang nyata . pas makan mcm biase dah tak larat nak bangun . aku pon dengan penuh semangat balik laa bilik . panas bapak babeng hari nie . its ok, redha . ciptaan Allah . pas solat aku ingat nak baring2 jap . lastly terlelap derr . sampai membe aku kejut bangun sebab nak forging aedes (*aedes perosak nusa bangsa!) . aku dengan pantas larik mcm kucing kena sula . sampai kat bawah jumpa membe aku ngah main bdmnton . baru bangun tidur nie takde mood laa nak main . malam nie lak nak gy studio nak buat drawing . banyak lagik tak siap . mase mandi mcm dah dalam kebakaran lak . banyak kot asap . aku mandi teraba sana teraba sini . nak syampu kepala tersyampu dagu (*dusta semata2) . pas mandi siap2 nak pergi makan :) makan.. makan.. n terus makan , itu jelah keje kaw eijat :)

inilah aku selepas mandi . ala2 model kan ?? hahahaktuih .

menu malam nie nasi goreng pattaya yang dimasak oleh mak cik uptown yang mulutnya sangat meriah . dia kalau masuk ptandingan nyanyi or shout award, gerenti kalah ning baizura ! haa . jaclyn pon kalah . mulut dia sangat memekakkan telinga . pas makan dengan jayanya aku pon pergi ke studio dengan barang yang sarat marat . sampai studio..... KUNCI ! pale hotak abah pak cik dia laaa . mcm mane nak buat keje ! dah laa bawak banyak barang . encik guard, knp kunci ? kami nak buat kerja di mana ? jalan tar ? hampeh kerbau hangit laaa . penat jea . lastly pergi downtown n beli askim kat DM ! sedap taw askim peppermint dia :)

separuh lagikk dinasour dah makan :

pas makan balik laa wat drawing n update blog . target malam nie nak siapkan drawing :) tahan mata kaw eijat . jangan asik maw tidur jea . diam diam aku jatuh hati padamu, ku ingin kau tahu (*background music)

Friday, January 14, 2011

congrats D.U.D.E !!

yahhhhhh (*ala2 bunyik menguap yang sangat kuat) . tengok jam : 6.30 pagi . oh, masih awal . eh, 6.30 ? bangonlah zirafah . kaw ingat pukul 3 pagi ! aku ngn semangatnya bangun (*padahal jalan sangat lambat) . malam tadikk kol 2 dah tertido after dengar radio hantu (*buat2 menjerit takut) . btw, tu siaran radio singapore . membe aku yg perknalkan kat aku sampai aku dah addict ngn siaran tu . HAHA ! sampai kat toilet dgn menaiki bas, aku pon bukak laa shower . terloncat2 aku mandi dah mcm kangaroo sembelit pulak . sejuk derrr ! gosok gigi pun mcm dah parkinson (*nauzubillahiminzalik...tolak jauh2) . pas mandi aku naik skateboard balik bilik (*tipu laa gile) . ary nie wear a black baju melayu but johor style . borrow it from my membe and my membe wear my cloth . deal :)

8.00 PAGI

ustaz pon sampai :) today we will study about tamadun islam . so easy (*berlagak tahap mak kerbau) . today gak ada test untuk hafazan n i will make sure i will do it today . tak nak bertangguh sebab makin lame makin susah lakk nanti . sekarang buat bole aku fokus for the next mission . btw, aku nak selit sikit tentang benda yang takde kena mengena ngn prjalanan hari nie . haha . kan aku ade presentation, so dat my group get the highest mark . amat2 bersyukur :) ok, back to the main topic . today sangat bersemangat nak study. ngn suasana yang agak mendung di pagi jumaat nie kan, amat menarik minat nak belajar . kali nie ustaz banyak selitkan video dlm syllibus . so takdelah bosan bila tengok slide . tambah2 lagikk ustz suka buat lawak kann . huhu .terbaik laa . dalam pukul 9 mcm tu kelas pon tamat and aku pon buat laa hafazan tu . huh ! lancar bai . lega . rasa mcm mak badak atas bahu nie dah turun (*pernah kea aku kendong mak badak?) . so now, perot dah lapar n nak pergi makan . menu, nasi lemak ayam goreng . sedap woo .memang terangkat . gerenti makan tak pandang kiri kanan . abeslah petang nie mengantok . daa laa ade kelas law . haha . hambik kaw eijat makan lagikk nasik lemak . mcm biase laa kan bila air dah habis n pas makan aku pasti akan kunyah2 ais and kumur2 listerine . haha . pas kumur listerine tu aku luwekk(*luwekk tu muntahkan) dalam cawan ais tu . jadilah listerine ais . sangat pengotor . then aku pakse membe aku minum secara kejam . haha . (tipu laa gile) pas dah makan aku balik bilik naik beca . membe aku yang bersusah payah kayuh . ade laa dalam 15 orang yang tumpang . (*anda sangat berdusta) . sampai bilik rest jap sebab jap lagikk nak pergi sembahyang jumaat :)

comel takk ?? :)


3.05 PETANG

masa untuk bersenam (*potak kaw . ade kelas laa derr) . eh, lupe lak ade kelas . lagik pun pehal lak aku nak bersenam dgn matahari mencanak atas kepala . petang nie kelas law :) best jugak belajar undang2 nie . barulah tawu apa itu undang2 yang sbenar . selama nie just dengar jea akta itu la ini laa . pas kelas pn afidah, kitaorang prgi bandar U sebab nak hantar 2 orang membe aku nie nak balik KL . sebelum tu makan duluk kat IMPIANA . order nasik goreng tom yam ngn ice blended durian belanda :) so delicious . pas makan hantar laa mereka ke stesen bas :)

dalam bulatan merah tulah membe aku :) yang baju putih tu model tambahan

then baliklah ke UiTM naik cab . nak tunggu bas U lambat . kereta hari nie laju2 mcm moyang cimpanzi jea . malam nie ingat nak buat drawing . lgpun roommate aku wat assignment kat bilik membe die :) until here derr . nak mandi duluk ^^