APA YANG KAU MILIKI SEKARANG TAK AKAN PERNAH KEKAL. SEMUA TU PINJAMAN DARIPADA ALLAH, SEMENTARA. WALAU SEMENTARA, IA MAMPU BUAT KAU RASA APA TU BAHAGIA. DERITA TU AKAN ADA, CUMA TAK AKAN LAMA. SEBAB TU ALLAH JADIKAN KAU MANUSIA, UNTUK KAU MENEROKA APA YANG DIA CIPTA

Monday, February 28, 2011

4 husband 1 WIFE = M.A.D.U !

*assalamualaikum*

tajuk entry untuk kali nie cukup dah buat aku tergelak tertonggeng2 sampai gelebeh2 urat2 perut aku ketawa . actually nie lah tajuk filem aku akan datang . 4 suami 1 isteri . haha . pelik kann . orang selalu dengar 4 isteri 1 suami . sebenarnye nie kisah aku ngan membe aku lagikk 4 orang laaa . kire kitaorang nie mcm satu geng laa . then at last sorang membe aku nie admit yang kitaorang nie jadik asben die but suke2 jea . not be a serious . tapi kalau tengok gelagat kami memanglah lucu . mcm adik beradik laa . ke sana ke mari same2 . mak badak pon jeles tengok . mai2 kita kenal2 dengan watak2 dalam entry aku nie :

alololooo . cute2 (*___*)

WATAK :

Isteri : Intan


seorang yang gila2 . suke kahwin banyak . haha . then dia nie actually tak same kelas and course ngan kitaorang . aku kenal die pun dari membe aku mel . intan nie kawan amin . even kitaorang sume lain2 course, intan tetap nak lunch ngn kitaorang jugak . tak kirelah kaw sakit kea, terlantar kat hospital kea, dia tetap heret korang py makan kat downtown . erkkk ! then dia nie isteri yang prihatin (*intan, i tgah mengampu u nie) . sentiasa menjaga kesihatan suaminya ! HAHA ! (*intan serius i tergelak2 besar write dis entry) . then die nie jenis tak suka menunggu and kitaorang akan selalu buat dia menunggu . HAHA ! siryes kalau bersiap die memang awal . selalu lah kena tunggu kitaorang yang macam kura2 nak bertelur nie pergi kat depan cempaka sari (*tempat wajib menunggu) .


1st Husband : Eijat (aku)
TUGAS : Suami Kebajikan
GELARAN : Honey Bunch


gelaran aku yang sangat mantap kann . mcm ahli politik lakk . ahha ! name honey bunch yang takleh blah . maybe sebab aku sweet mcm madu laa (*perasan tahap karma) . intan cakap aku suami kebajikan sebab aku boleh or always tolong die selesaikan masalah . bantu dia . tak taw laa kann . dia yang cakap aku tak cakap (*melonjak gembira di belakang) . aku nie suami yang baik hati . dalam cerita nie laa kononnye . semua keputusan intan aku ok jea . tak membantah . bukanlah aku nie suami yang telah ditundukkan oke ! then, satu jea yang aku tak sokong bila intan buat keputusan ialah bila die tak MAKAN ! makan tu untuk hidup . diet mcm mane pun tetap kena makan . but kalau die berdegil jugakk aku diam jelah then aku pun teruskan makan . tehn buat2 muka ala2 siryes kann . padahal dalam hati geli nak ketawa bagai digaru2 . haa . bongkar rahsia dah . 


2nd Husband : Acap
TUGAS : Suami Kegembiraan
GELARAN : Sweetie Pie


ini pulak suami intan yang kedua, acap . gelaran paling takleh blah kann (*ketawa golek2) . gelaran diberi ialah suami kegembiraan . gembira ? nak taw kenapa ? intan cakap die nie jenis yang blurr sikit . so ape yang intan cakap die akan blurr2 . then intan akan ketawa . sebab tu die dinamakan suami kegembiraan (*sesuka hati mereka cerita) . bila intan dengan die, intan akan selalu ketawa . sampai naik rabak mulut die . personaliti die aku tak berapa kenal sangat sebab die mcam misteri sikit . susah nak detect personaliti die . mungkin intan jea yang tahu kot personaliti die sebab intan dah explore semua (*lalalala) .


3rd Husband : Amin
TUGAS : Suami Keselamatan
GELARAN : I and U


ini ialah suami intan yang ketiga juga classmate intan . intan sampai dah muak dah tengok muka die (*ok, ini tipu) . die diberi tugas sebagai suami keselamatan . keselamatan ? kenapa ? sebabnye die nie kan selalu dngan intan . dlm kelas pon ngn intan . blok pon dekat2 . so die lah yang akan protect intan bila kitaorang takde . tapi die yang kalah . opps ! tipu2 . die ngan intan menggunakan gelaran i and u jea (*dah basi dah gelaran tu amin) . die seorang yang ceria . tak pernah siryes and selalu kena marah dengan aku sebab aku kan serius . HAHA . die suka menyanyi sangat2 . kadang2 sampai ribut taufan . die nie jenis tak kisah . go on jea . and die juga suami pengumpul sticker sebab die lah yang tolong kitaorang kumpulkn sticker . HAHA ! tengs AMIN


4rd Husband : Mumu
TUGAS : Suami Kebosanan
GELARAN : Bi


HAHAHA ! tugas yang agak buruk kann . actually bukanlah bosan sangat . die diberi gelaran mcm tu sebab die nie jenis yang siryes and cepat marah and juga cepat cool (*hambik haa banyak kaw punye dan) . gelaran die ngn intan ialah Bi . bukan bahasa inggeris yaa . then die nie selalu membantah keputusan intan sampai buat intan rasa mcm nak hentak kepala die guna tiang elektrik (*dusta2) . even die garang, die caring jugaa tentang hal kebajikan intan . sangat kuat tidor sampai kadang2 intan kejot and call banyak kali pon tak dengar sebab menyumbat earfon dalam telinga (*hebat kann) . dialah suami yang paling manja sekali ! haha . ngade2 . kitaorang halalkan jea intan bagi perhatian lebih sebab die kan suami bongsu . kurang kasih sayang . hahaha !


inilah kisah kitaorang satu family . saling menjaga antara satu sama lain . tahun nie jea kitaorang dapat buat mcm nie sebab next year intan ngn amin dah habis . aku pon same . dah nak practical . so, nanti dah bercerai . takpat jumpa lagikk kann . kalau ade rezeki jumpalah kita balikk kann . if tak memory sekarang niee laa yang akan buat kitaorang tersenyum bila kenang balikk . so sweet kann . even aku study kat mana2 pon aku akan ingat sentiasa gelaran yang diberi ngn family power rangers kami . hahah ! intan, amin, acap, mumu, even nanti  kita tak study di tempat yang sama kann, korang jangan lupa ngn family power rangers kita yaa ! makan sama2 kat downtown . sangat kelaka ! bila dah akhir sem nanti, bercerailah kita talak satu . bila jumpa nanti kita rujuk balikk okee ? kalau tak jumpa korang kawin betul2 nanti calling2 yaa . HAHA ! korang memang the best ~

p/s : pengalaman suka-suka di waktu belajar :)

Saturday, February 26, 2011

the real of PHOTOSHOOT :)

*assalamualaikum*

first of all aku nak gtaw yang dah lama gak aku tak meng-update blog aku nie kan (*padahal baru 2 hari laa gile) . kebusy-an yang membelenggu jiwa raga sehingga ke sanubari buat aku takde mase nak update . update pon ntah hape2 punye cite kann . mak gajah tengok pon muak dah . actually dapat tajuk untuk entry nie tyme aku terbangun dari tidor bersebelahan lappy aku ngn gambar2 yang aku open malam tadi . gambar ape ? gambar photoshoot . memanglah takde keje kann . orang sume dok lena tidor tertonggeng2, aku pulak ngn roommate dok snap2 pic . amat hebat kan ? actually malam tadi suke2 jea amik gambar . then dapat ilham nak buat dark room . gedik kann ? then amik2 laa material2 yang ntah hape2 untuk menjadikan room kitaorang lebih gojes, kononnyelah . aku yang tak sabar2 nak mengejar populariti nie kann teros jea amik baju yang nak photoshoot and salin . cepat tak?  aku bab2 amik gambar nie memg tak nak miss :)

after setting material2 tu dengan pencahayaan yang ala2 zaman purba kann (*guna light kat henpon je!) . kitaorang pon start laa photoshoot and dat the hasilnya (*english zaman batu)

 muka yang serius seperti mahu dihempuk :p

 unik ! i like dis pic :)

 ala2 pelakon twilight laa nie . kononnnnn

 mcm dalam kegelapan yang melanda sanubari laa . HAHA!

 KAHWIN atau RAYA ?

 ini paling unik ! suke2

 hambik haa ! maskulin habis kott . aku sukka pic nie

beberapa pic je aku sempat upload sebab malas nak upload banyak2 . nanti ade orang curik (*perasan tahap cimpanzi) . pas dah photoshoot tu siryes amat2 mengantuk . dengan tak tukar baju ape bagai kann terus jea tido dalam pukul 4 pg . esok dah laa ade program tapi tak wajib . saje2 suke . then bila bangun pagi, hambikk haa pukul 8.30 pg . rase mcm diri ini tak berguna jea today kann (*___*) . then kemas2 katil and basuh baju . aktiviti today nak siapkan semua work sebab 6 final project sedang menunggu next week . best kann ???

Thursday, February 24, 2011

uniknya RUMAH TRADISIONAL MELAKA :)

*assalamualaikum*

hehe . today datang pulak semangat aku yang entah dari mane tah nak cerita tentang keunikan RUMAH TRADISIONAL MELAKA . actually sejak dari lahir lagik aku dah tengok rumah melaka nie sebab umah nenek aku pon umah melaka . but tak taw laa kenapa dah tua bangka nie pulak aku nak gedik2 kann buat research pasal umah nie . konon laa rajin . nak muntah lak aku dengar . and plus, rumah untuk project aku lakk umah melaka . kena kaji pasal umah melaka . aku pon dok laa kaji2 sejak dari petang tadi . mcm2 yang aku bukak . sampai tak sempat nk makan . siryes aku dok hadap jea . then download lagu dondang sayang (*memang takleh blah kann) . lagu yang menjadi kebanggaan negeri melaka . then before dis mase aku balik raya cina pon aku ade dok pergi satu rumah melaka nie kat kampung pengkalan batu . lawa jangan cakap laa kann . memang die jage betul2 rumah tu .

nie laa rumah yang aku sempat take pic last saturday

then bila aku buat research pasal umah nie aku pon bukak laa lagu dondang sayang tu but rentak mambo . nak bagi korang dengar aku takleh nak upload dalam nie . so dat, korang cari jea kat 4 shared and click this link : DONDANG SAYANG MAMBO atau DONDANG SAYANG KLASIK

yang special about rumah melaka nie aku rase bentuk rumah die and tangga die yang orang sume dok panggil TANGGA MELAKA . tangga yang penuh dengan mar mar yang colourful kann . meriah amat . senang nak cam . then struktur rumah yang cantik semua buat aku lagi nak search pasal umah nie sampai ke lubang cacing . mase aku pergi ary tu sebenarnya nak pergi taman mini malaysia melaka tapi rumah die tak cukup tradisional . kottt laa . lastly cari laa umah lain . even tu umah orang, kitaorang terpaksa tebalkan muka ibarat dinding konkrit . sesuka hati kann dok geledah2 umah orang dok kaji2 but dh mintak izin oke ! :)

pas dah abis tu blah jea kann tapi cakap tengs laa . unik and sangat unik+cantik umah melaka di mata aku laa . tak taw laa di mata orang lain sebab masing2 mesti nak mempertahankan keunikan rumah negeri masing2 kann . hehe . so semua umah ade keunikan masing2 . but umah melaka paling unik . opps ! statement menyakitkan :p

haih, klasik sungguh kan aku today . haha . btw, kena balik again anad buat research lagi detail sebb ini final project maa ! susah jangan cakap laa . mak badak pon boleh menangis kedukaan . and dengan assingnment lain lagikk yang banyak kann . so, ape lagikk tunggu ! nak buat sekarang :)

Wednesday, February 23, 2011

cafe sume TUTUP ! bestnye !!!

*assalamualaikum*

mari sini ramai2 kumpul ramai2 duduk depan lappy korang sebab aku nak cerita pengalaman aku yang sangat terhebat . hebat ke ? lantaklah kan tapi bagi aku terhebat . kalah mak kingkong beranak kembar . siryes kelaka pun ade, bengong ke anak2kan pon ade . lets start my story .

firstly petang tadi lhaa after main tenis kann pergi laa pasar malam dalam u ngn intan and madu2 yang lain . madu kea ? sume pahit2 belaka mcm kopi jantan yang tak proses lagikk (*opps !) . then pergi pasar malam mission utama nak cari air sebab tekak nie dah mcm jemur kat dalam microwave kann . then aku pon beli air kelapa sebab aku rasa air kelapa the best . konon laa tak nak makan kann . konon . then balik pas dah beli air 2 cup . brutal lahap minum sampai 2 cawan . after dat mandi2 and pergi kelas malam .

kat kelas lagikk perut dah bunyik sebab lapa . then terbayang2 makanan kat pasar malam . mulelah rase mcm tak berguna and menyesal tak beli makanan tadi . hambik haa sekarang dah lapa mcm berpuasa 3 hari tanpa henti . balik nie gerenti nak pergi makan . lapa lapa lapa .

habis jea kelas aku yang ala2 pemain tinju berlari2 pergi ke depan blok dahlia sebab tunggu membe aku pergi sama . then die cakap down town tutup . then dengan hampa pergilah kafe bukit aman sebab membe aku kata today bukak . statement yang agak hebat laa kann . then jalan2lah dengan penuh semangat sebab cafe tu jauh dari blok dahlia nie tapi dekat ngn blok aku . pergi punye pergi, TAK BUKAK lagikk . (*anyone have a machine gun?) . then decide nak makan kat DM indera mulia sebab konon laa sedap . tak pandang uptown nie yang tengah meriah dengan makanan . patah balik pergi DM kat blok dahlia . masuk jea DM . KEDAI SUME dah tutup ?!! haaaa ! ape nie ? ape nie ? rase mcm nak golek2 nanges2 atas jalan tar kann .

then dengan tak putus asa sebab nafsu makan semakin bergelojak, kitaorang decide pergi DM pasir salak . again ! tutup ! rasa mcm diri nie tak berguna jea hari nie (*___*) . lastly, tempat yang bagi kitaorang harapan yang besar, DM indera sakti ! haa ! bukak pun . rase mcm nak loncat2 and cakap berjaya2 . tapi kewarasan akal masih dapat dikawal ! but, time tengah makan tu pon lampu dah mula tutup2 dah . bro, mate letak kat kaki kea ? kitaorang tengah makan kan . then baliklah bilik selepas kekenyangan . and, moral of the entry aku today : BERHATI2LAH BERFIKIR SEBELUM MEMBUAT SESUATU KEPUTUSAN :)

Sunday, February 20, 2011

terasa S.E.K.E.J.A.P

salam to oll reader . haih . tak sempat aku nak update entry untuk semalam . malas punye pasal kann . mengalahkan aku kena berlari sambil menaip . oke lah . malas aku nak bebel2 bagai kann . ary nie nak bebel pasal aku balik ke perak . ceh, baru jea tulis entry balik ke melaka, now dah tulis balik ke perak plak . terasa sekejap kott ade kat melaka . yelah, cuti pon sabtu ahad jea kann . nak lame2 lemak laa . then bangun laa pagi2 dgn suasana yang sejuk mcm dalam freezer tu kan . aku pon dengan gigihnye pegi mandi . sejuk jangan cakap lhaa . naik keras dah daging kat badan nie . ok, ini bohong . then pas mandi salin lhaa . angkot beg . sebelum tu dah kecek2 mums aku soh masak nak bawak balik hostel . nanti boleh ajak kawan2 kenduri kann . pas sume dah siap2, bertolak ke MC dalam pukul 8.00 mcm tu lhaa . tiket pukul 9.30 tapi nak pegi bekpes dulu . dah laa nak dok dlm bas tu bukan 1 2 minit . 6 jam taw tak . mampu ? naik bengkak punggung . haha ! mak gajah pon tak tahan . then cari punye cari kedai bekpes sume penuh . ade yang tak ramai, tapi meja sikit . hey, nak suruh kami makan kat tepi jalan ke ? then lastly makan kat MC jea . then ngah makan2 ade laa sorang pakcik nie yang agak gatal kann dok kacaw2 akak amik order tu . itu die punye pasallah nak kacaw2 kan . tapi die kacaw tu, suara die panggil akak tu dah laa kuat, then jerit2 pulak . and plus, table aku sebelah table die jea . rase mcm nak mintak sesape yang ade bazooka jea dok shot die . lastly, die blah pergi mane tah . tenang jiwa sanubari aku nak makan . pas makan tu beli lagik makanan untuk sepanjang aku dalam bas . hidup aku penuh dengan makan jea kann .

tepat pukul 9.30 aku pon bertolak laa balik perak . sebelum tu lambai2 kat parents aku ala2 cheerleeding (*gediks jea bunyik) . aku dapat sit sorang2 . dat means 2 sit tapi takde orang sebelah aku . until kat seremban baru ade orang duduk . siryes bosan tahap kingkong bunting . aku pun take note building law and start read . daripada aku buang masa dok tengok kiri tengok kanan then tidor, lebih baik read note (*mcm bukan aku yang sebenar) . hati aku nie melonjak2 jea nak cepat sampai . alasan ??

1 . Pinggang aku dah sakit
2 . ade orang belakang punya air tumpah and beg aku dah basah
3 . aku tak selesa dengan orang sebelah aku nie
4 . tulisan kat drawing aku ade yang tak label lagikk

then bas nie pulak boleh banyak2 berhenti . aku rase mcm nak hantuk2 jea kepala aku kat orang sebelah . geram weyh . baik2 dah sampai awal . nie nanti lambat jadiknye . lastly, kol 5 mcm tu baru sampai perak . aku pon dengn pantas jalan keluar . siryes nak cepat2 sampai bilik . ngah laju2 jalan tu ala2 taylor lautner, tetibe ade orang panggil name aku . aku yang perasan ala2 famous nie kann pon toleh ke belakang dengan muka aku yang megah . then "laaa ! kaw pon balik same bas ngn aku ?" . rupenye membe aku yang panggil . how dare die merahsiakan identiti die sejak dalam bas lagikk ?! last2 aku sampai bilik and baring jap . baru nak baring membe aku ajak lepak kat uptown minum . hmm . pergi ke tak ? last2 pergi . then pas mandi aku pon bukak lappy . perut dh berkeroncong and dah terhidu2 bau makanan mums aku nie . makan dulu ! :)

Saturday, February 19, 2011

sakit tekak teros baik bila DIRUMAH ! :p

*assalamualaikum*

akhirnya.... setelah aku punya pinggang sakit lebih kurang 5 jam and plus tekak aku yang ade ulser nie denyut2 bagai kann, sampai gak aku kat umah . sampai jea kat umah, sume tak sakit dah . gediks kann . lame gila kat bus tadi . kaku segala urat2 di punggung . tak ramai pun yang balik today . maybe sebab aku balik sangatlah awal . kol 10 pg . mampu ? haa . katak komodo pon tak wake up lagikk . sebelum bertolak tu aku belilah mcm2 makanan ala2 mcm nak camping kan . padahal aku nak balik kejap jea . bekalan di masa hadapan . actually at first nak turun kat bukit jalil dulu ngn membe2 aku . but, change sebab membe aku ramai nak turun kL central so dat tak kan aku nak terkoyol2 bagai kann nak cari bas balik melaka . itu pun kalau ade, kalau takde, jadiklah pekerja pat time kat phentian tu . hebat kan pengalaman camtu (*____*) . bila bas sampai aku pon merangkak laa naik ala2 suster ngesot kann . sampai koma jap 3 saat pak cik tu tengok aku . then aku pon amiklah sit kat tengah2 . sesuka hati aku jea kan nak amik sit . sebab bukan ramai pon . nak ajak kerabat kingkong pon boleh jugaa . then baru 5 minit bertolak aku dah baham makanan . buas betul . tak sarapan lagikk kann . then pas makan . aku pon start laa buat mimpi kat dalam bas yang sangat tak selesa bagi aku .(*kau ingat nie naik flight ke gile !) .

 muka yang letih mcm nak mintak penyepak :p

 bekalan makanan yang tak terhingga :)

sampai jea kat melaka aku rasa mcm nak loncat jea kann . haa ! kang sume orang ingat aku nie ape pulak . pas sampai aku kol parents aku soh amik haa . tetibe lak homesick kann . but aku esok nak kena py umah tradisional wat assgnment . petang baru balik .ahad pagi dah nak blah balik perak . bila pulak aku nak lepak2 ngn family ? adehh ! hampeh kann . tampar kang . takpea2 cuti pnjang nanti kan bole balik lagikk . ye tak ? wuutt wuuut !

(*entry untuk JUMAAT)

Wednesday, February 16, 2011

tak reti berus baju ? GEDIK laa bodo !

today kann nak cer cite cer cite (*virus hantu kak limah menyerang kampus aku ) pasal aku yang tak reti nak berus baju . aiyakk ! gedikk laa tahap cimpanzi selulit laa ! melampau . sebenarnye boleh jea basuh tapi malas punya pasal kann . berus gitu2 jea . mcm nak tak nak . hempuk kang . maklumlah kann syiling tak cukup nak basuh kat machine . sangat bersimpati kann ? then before nak basuh tu barulah dok tercari2 mane perginye berus . mcm nak separuh gila punya carikk, at last jumpa bawah katil :) hebat punya lama tak basuh pakai tangan kann . then pas dah gedik2 cari tu pergilah bilik basuh pas dah kutip2 sume baju yang nak dibasuh . sebenarnya aku tak suke sangat basuh guna berus nie . nanti baju berbulu dah . mcm kulit beruang afrika tua . sampai kat bilik basuh . on lampu . tunggu punya tunggu lampu tak menyala . pandang atas, OMG !!!! (*terkejut ala2 kingkong) . lampu pendarflour pon dah takde . habis mati cicak kena renjatan elektrik . tak pasal2 jea kan . then basuh laa baju dengan keadaan yang ala2 zaman gelap duluk2 kann . hebat betul pengalaman basuh baju nie . then berus2 laaa baju sambil gelek2 gerudi nyanyi lagu kopi dangdut (*pendustaan semata2) . lastly guna comfort bagi lembut baju (*dah pakai bukan rase pape pon) . then aku pon dok laa perah2 baju tu . smpai naik muscle kat bahagian tangan . hebat kan job nie . sebab tu nenek2 dulu2 bermuscle and terer bergusti (*p/s : sumber yang tidak boleh dipercayai) . then bawak laa baldi masuk bilik sebab nak sidai baju kat bilik . kang if sidai kat luwa, ade laa perogol2 bersiri yang nak rembat baju nie pulak kann . even sepender koyak pon diorang rembat . buat lap ingos kot . agaknye laaa :p then amik2 laa hanger nak gantung baju .

haa ! inilah hasil kerja aku .

cakap gebang nak mampos kann mcm aku basuh 1 almari baju kann . hambik haa 5 6 helai jea . ceh ! rase mcm nak hantuk kepala kat lantai jea . then aku pon duduklah depan baju nie melihat hasil kerja aku yang kemas nie kann . haittt ! jangan berkata apa2 oke . *masih teliti melihat hasil kerjanya

Tuesday, February 15, 2011

jar of HEART :)

*assalamualaikum*

siryesly today aku takde idea nak blogging . blurr secara mendadak telah menyerang (*_____*) . dan setelah sekian lame aku berfikir ape yang aku nak tulis tok enty kali nie, aku dapat idea . nak tulis pasal mak king kong laa . eh, sala2 . nak tulis pasal lagu yang aku dengar, then bolehlah diterima oleh aku sebagai halwa telinga . agak best jugak lhaa . before dat, aku nak ucapkan SELAMAT MENYAMBUT MAULIDUR RASUL . rasenye masih belum terlambat lagikk . so, kembali pada enty asal, meh kita bace lirik die duluk baru aku bagi detail die . jom, jalan2 .

JAR OF HEART
christina perri

No I can’t take one more step towards you
Cause all that’s waiting is regret
And don’t you know I’m not your ghost anymore
You lost the love I loved the most
I learned to live half alive
And now you want me one more time
And who do you think you are
Running around leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart
You’re gonna catch a cold
From the ice inside your soul
So don’t come back for me
Who do you think you are
I hear your asking all around
If I am anywhere to be found
But I have grown too strong
To ever fall back in your arms
I learned to live half alive
And now you want me one more time
And who do you think you are
Running around leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart
You’re gonna catch a cold
From the ice inside your soul
So don’t come back for me
Who do you think you are
And it took so long just to feel alright
Remember how to put back the light in my eyes
I wish I would have missed the first time that we kissed
Cause you broke all your promises
And now your back
You don’t get to get me back
And who do you think you are
Running around leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart
You’re gonna catch a cold
From the ice inside your soul
Don’t come back for me
Don’t come back at all
And who do you think you are
Running around leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart
You’re gonna catch a cold
From the ice inside your soul
Don’t come back for me
Don’t come back at all
Who do you think you are
Who do you think you are
Who do you think you are

oke pas dah puas2 korang memekak nyanyi lagu nie sambil nangis2 ala2 kuch2 hota hai, meh aku terangkan lak ape maksod lagu nie . jom kita korek ! lagu nie pasal org yang dah amik cinta die tapi die beralih arah kat orang lain . dulu masa couple perempuan nie jadik mcm takde pape bagi die . so bila dah clash nak lakk kembali balik . padahal dah banyak hati die permainkan . so perempuan nie pun cakap laa siapa kau nak ambil hati oang sesuka hati . adess, jiwang kan ?! tapi aku tak taw laa knp lagu ini yang menambahkan lena aku setiap malam . hihi ! actually lagu nie aku dengar bila aku ngah buat drawing . so dat katil pun panggil aku tok tidor kann ! haha ! sesuka hati ! ok, dengar laa lagu nie ulang2 yaa supaya telinga anda dapat menghafalnya . selamat mencuba ! :)

agak2 ade mcm nie tak jar of heart tu ???

Monday, February 14, 2011

LOVE you mums, HAPPY BIRTHDAY !

saat pertama kali aku melihat dunia, aku menangis . kau memujukku dengan penuh kasih sayang . aku diletakkan di sebelahmu . kau melindungi aku . aku berasa selesa di sisimu . aku dikandung 9 bulan 9 hari dalam perutmu . kemana kau pergi, ke situ jugalah aku pergi . kau tidak mengeluh . kau tetap gagahkan diri kau walaupun aku menumpang dalam perutmu . kau dan ayah tidak pernah mengenal erti penat mencari rezeki untuk kehidupan aku yang akan datang . genap 9 JANUARI 1992, aku dilahirkan dan diberi nama MUHAMMAD AMIRUL AIZAT BIN ABDULLAH . nama yang sangat indah . kau menjaga aku dengan penuh kasih sayang lebih dari nyawa kau sendiri . kau tidak pernah duduk diam jika aku menangis . kau sanggup bersengkang mata jika aku tidak sihat . kau mandikan aku, cuci najisku, cium pipiku, sentiasa menceriakan aku sehingga aku ketawa . kau menyediakan segala kelengkapanku bagi keselesaan aku . aku tahu kau buat semua ini bukan untuk dirimu tapi untuk kebahagiaan kami adik beradik . sebelum tidur kau akan mendodoikan aku . kau tidak memukul aku . kau akan membela aku . kau tidak benarkan orang lain menyakitiku . semua itu pengorbananmu yang membuat aku terharu . setelah menjejakkan kaki ke tadika, kau dan ayah hantar aku ke kelas mengaji supaya aku dapat menjadi orang yang berguna . aku diasuh olehmu untuk membaca, mengeja dah sebagainya . kau membelikan aku pelbagai buku untuk melihat aku pandai sehingga aku menjadi pelajar terbaik di tadika . kau mengukir senyuman sambil mengusap2 kepalaku . kau tidak pernah ajar aku untuk menjadi anak derhaka . kau mengajarku tentang agama . kau mengajarku solat . kau mengajarku menghormati orang tua .

setiap pagi kau menghantar aku ke tadika, kau peluk aku, cium pipiku dan aku menciummu kembali . sehingga kini kita masih lagi menjadikan ia budaya dalam family . sesekali ia akan menghilangkan perasaan rindu aku padamu . segala kemahuan aku dituruti. jika ia tidak ditunaikan pada hari itu, ia akan ditunaikan pada hari lain . sewaktu berada di darjah 4, aku ingat lagik kau dan ayah menghadiahkan aku sebuah basikal kerana kecemerlanganku . sejak itu aku bersungguh2 mahu belajar . tapi, aku lalai . segala nasihatmu aku buat tidak endah . seringkali kau menegurku belajar tapi aku hanya main2 . semua buku yang kau beli tak pernah aku buat . keputusan UPSR membuatkan mereka kecewa kerana aku hanya mendapat 3A 2B sahaja . walaubagaimanapun mereka tetap tersenyum dan mengucapkan tahniah . ibu, aku tahu kau kecewa tapi kau sorokkkan kesedihanmu supaya aku tidak terasa . aku tahu kau mahukan kejayaan aku . tapi kau hanya berkata tidak mengapa, ini hanya percubaan dahulu . aku hanya mendiamkan diri kerana aku tahu kau terkilan .

menjelang sekolah menengah kau menghantarku sewaktu aku menjalani minggu orientasi . kau setia menemani aku . tidak pernah penat . aku rasa gembira kerana kau menyayangi dan sentiasa di sampingku . setiap hari sebelum pergi sekolah kau akan menasihati aku supaya belajar elok2 . aku tidak memohon asrama kerana aku tak nak tinggal jauh dari kau . aku sangat2 ingin bersama sentiasa dengan kau . sewaktu PMR aku hanya mendapat 2A 6B . kau cakap kau kecewa dengan keputusan aku . maaf ibu , aku tahu aku telah menghampakan kau . aku bnyak main2 . tidur selalu . aku selalu buat kerja last minit . aku tidak mendengar nasihatmu . akhirnya aku meneruskan tingkatan 4 dalam jurusan kejuruteraan . kali ini aku berazam nak buat yang terbaik sebab ini masa depan aku . aku nak belajar rajin2 . aku nak jadi orang yang berjawatan tinggi bila kerja . aku nak lihat kau berbangga dengan aku dan boleh tersenyum gembira . setelah keputusan SPM dikeluarkan, aku menyambung pengajian dalam bidang Building Surveying di UiTM Perak . kau dan ayah sangat gembira . aku tenang melihat kau gembira . kau dan ayah berhabisan duit membeli segala peralatan aku untuk sambung pelajaran . bagi mereka pelajaran yang utama berbanding duit . kau dan ayah menghantar aku pada 26 JUN 2010 . pendaftaran bermula dan kau menasihati aku dengan pelbagai nasihat . masih terngiang2 aku dengan kata2 kau :

"mirul, belajar rajin2 . dah belajar jauh2 nie jangan hampakan ibu ngan ayah . ibu nak kau berjaya . solat jangan tinggal . nanti jangan leka dengan handphone . dapatkan pointer yag tinggi"

air mata aku mula bertakung saat kau dan ayah mahu pulang ke melaka . tapi aku tahu aku mesti kuat . biarpun aku tak pernah berpisah dengan ibu sejak kecil tapi ini aku tahu cabaran yang perlu aku hadapi untuk masa depan aku . untuk kebahagiaan kau dan ayah . saat kau mahu pulang, aku pelukmu seerat2nya . kau mengalirkan airmata tapi aku tahan airmataku . aku mesti kuat . biarpun aku tidak boleh melihat kau menangis . setelah melambai kau hingga hilang dari pandangan, aku meneruskan pengajianku sebagai seorang mahasiswa . aku berazam aku buat yang terbaik . minggu orientasi sangat memenatkan bagi aku, setiap malam aku mengadu kepada kau . kau menasihati aku supaya sabar . jangan suka mengeluh . setiap hari adik mesej aku cakap kadang2 ibu nangis sebab teringat kat aku . aku jadi sayu bila dengar . jika boleh menjerit dan didengar oleh ibu, aku akan mengatakan yang aku juga sangat2 rindukan dia . 3 minggu lepas tu mereka datang jenguk aku . berjalan2 sekitar perak . malam tu aku tidor bersama kau . aku amat2 rindukan kau . biarlah orang nak kata aku anak manja tapi aku sangat2 sayangkan ibu dan ayah . kau sanggup datang seawal 4 pagi untuk mengambil aku di hostel . bila mahu balik keesokkannya sekali lagi kau mengalirkan airmata . aku hanya memeluk dan menenangkan kau sahaja . kau membelikan aku mcm2 makanan kerana tidak mahu aku lapar .

hari2 yang berlalu membuatkan aku sedikit terleka dengan FB . aku hanya belajar sikit sahaja . namun, aku ingat pesanmu supaya tidak menghampakan kau dan ayah . aku belajar . aku belajar berkumpulan dengan kawan2 . alhamdulillah, aku mendapat pointer 3.54 dan mendapat anugerah dekan . kau amat gembira dengan pencapaianku sehinggakan kau mahu mendukung aku . kau menyuruh ayah membelanja kami sekeluarga kerana keputusanku . ibu, aku tidak mengharapkan hadiah, cukuplah dengan kegembiraan kau dan ayah sebagai hadiahku . aku puas kerana dapat membuat kau tersenyum gembira . menjelang semester 2, nasihat yang sama juga kau beri . aku mesti buat yang terbaik untuk kau ibu dan ayah ! biarpun sekejap kau menghantarku ke perak, tapi aku puas dan gembira . seringkali aku teringat kat kau . masakan kau, nasihat kau, leteran kau menjadi rindu aku di sini . jika aku tidak makan di sini, kau akan risau . jika aku mempunyai wang, kau tetap juga akan memberi aku wang . berjuta telah kau habiskan duit untuk membesarkan aku .

ibu, aku tahu . telah banyak aku lukakan hatimu . aku selalu tak mendengar katamu kerana aku keras kepala . aku selalu meninggi suara . namun kasih sayang kau tidak pernah pudar . tidak tergambar dengan kata2 . sungguh tinggi pengorbananmu ibu !

"YA ALLAH, KAU AMPUNILAH DOSA KEDUA IBU BAPAKU . KAU PERMUDAHKANLAH URUSAN REZEKI MEREKA . KAU BERILAH MEREKA KEBAHAGIAAN . KAU PERMUDAHKANLAH URUSAN DUNIA DAN AKHIRAT MEREKA . KAU BERILAH AKU KESEMPATAN UNTUK MEMBAHAGIAKAN MEREKA . TELAH BANYAK PENGORBANAN YANG TELAH MEREKA LAKUKAN SEDARI AKU KECIL" . 

akan ku balas jasamu ibu . akan ku jaga kau dan ayah sebagaimana kau menjaga aku sewaktu kecil . aku tak nak melihat kau derita . aku tak nak melihat kau susah . aku nak memberi kau kesenangan kelak . kamu berdua adalah lebih penting dari segalanya . walau dimanapun aku berada, kau tetap berada di dalam hatiku .

ibu, jika aku sudah berkeluarga . akan ku didik isteriku menjadi seperti kau, seorang wanita yang kuat dan tabah . seorang yang sangat menyanyangi keluarganya . agar dia boleh menjaga aku sebagaimana kau menjaga aku sehinggalah aku menutup mata kembali kepada Allah .

ibu, sempena dengan hari lahirmu ini, aku ingin mengucapkan SELAMAT HARI LAHIR yang ke 43 tahun ! aku amat sayangkan kau , IBU ! aku akn menjadi yang terbaik untukmu IBU ! semoga kau dikurniakan kebahagiaan olehNYA . semoga kau dipanjangkan usia . doaku untukmu akan sentiasa terukir di bibirku .

TERIMA KASIH, IBU !

PUAN NORIAH BINTI MOHD NOR
14 FEBRUARI 1968

:: HARGAILAH IBU BAPA SEHINGGA BILA-BILA ::

lagu di blog khas untuk IBU :)

salam sayang,
Anakmu,
Eijat Abdullah

Thursday, February 10, 2011

R.A.M.B.U.T si SHOPAHOLIC !

adeh, today nak kena beli banyak barang sebab barang dalam locker banyak dah habis . toothpaste, soap, hanger (*abah kaw abis dah hanger) and so on laa . even today all class cancelled, but tetap jugaa kena bangun awal sebab dah janji ngn membe2 kelas nak pergi same2 . actually, main point aku nak ke sana sebab nak cut my hair yang dah mcm kak ponti nie (*tipu dusta belaka) . tapi, sayang kot nak potong . tapi rambut boleh tumbuh kann .

first kitaorang pergi bekpes dulu kat uptown sebab nak tunggu membe aku hantar tutorial . kang tak hantar, hadiah telur rebus cicah kicap jadik hidangan last sem . pagi2 buta nie sangat mengantok . bohong kalau korang cakap tak ngntok sebab korang kann bangun2 jea dah tengahhari (*ceh, kata dulang paku serpih, kata org die yang lebih) . pas dah hantar tuto, naik lhaa bas uitm yang tersergam indah bak kapal titanic (*sebaliknya) .

LOKASI : Bandar U
MASA : 10.30 pagi

pas sampai tu terus shopping . firstly, pergi cari kedai gunting rambut but all the shop tak bukak . (*buat air liur basi lagikk) . then pergi farmasi . cari sensodyne toothpaste sebab gigi aku amat sensitif bila kena air sejuk . inilah baru gigi mahal kann . haha ! then pas dah teroka2 dlam farmasi tu pergi pulak kat kedai lain sebab membe aku nak cari perfume and aku lak nak cari fail untuk simpan all my note (*tetibe rajin mcm bukan aku yang sebenar) (*____*) . then pas dah shoping bagai kann pergi lhaa gunting rambut . adeh, sayang gila bila tengok rambut2 berguguran bak pohon yang bunganya mekar dan berguguran (*BACKGROUND MUSIC : Bunga2 Cinta) . pas dah jiwang2 bagai kann tengok rambot yang gugur tu bak badak yang gila, pergi laa makan kat lokasi utama yang wajib if dah pergi bandar U . IMPIANA . then order2 lhaa . adeh, petang nie ade kelas . so dat takleh nak leka sangat . kang tak pasal2 lambat kann . then baliklah naik kapal selam (*wujud kat sini pon tak) . then kat bas snap2 lhaa barang kami yang agak banyak kann (*kononlah shopaholic) .

gila comel kann ngn rambot mcm serupa tak dipotong . HAHA

ini pulak mak segala shopaholic :)

ini jea barang aku . haha !

so dat aku terpaksa cut entry aku sebab aku dah nak move to class . so dat , ENJOY yaa :)

ouch S.E.L.E.S.E.M.A and H.O.B.I baru :)

again selesema datang melanda ! haih . dah lame tak datang kot . dat was so worst when it come . naik tercabot idong aku . terima kasih encik gam kerana perkhidmatan anda (*ayat penuh pendustaan) . today material properties class finish early because the battery of the lappy was OVER . budak2 aku tengok mcm nak buat kenduri kesyukuran jea bila batry lappy en al dah habis . but, ade kelas ganti lagikk 1 jam laa derr esok (*jangan nak pemalas mcm beruang oke) . pas abis kelas pergi menjamu selera guna duit sendirik kat uptown . kitaorang naik beca ke sana sebab semua pemalas nak jalan (*dusta lagikk) . then sampai kat uptown aku pon makan lah ape yang boleh dimakan . bak kata membe aku, tolak batu and kayu . haha . then ade kelas ngn puan anne . get a new project . haih, 6 week must be finish when her classes . lama ? jangan mimpilah weyh . we just has only 1 class in a week with her . korang lak datang hegeh2 mcm naik kucing bunting dah tolak 15 minit . nak pot pet pot pet dah 10 minit then time nak buat project ?? 35 minit . hebat tak ?? sangat best kann . pas kelas puan ann kelas cik azura . dont ask why my timetable is so pack today sampai masa nak berak pon terpaksa dipendekkan . hebat kan ? ary nie dapat hadiah dari cik azura . ceh kononnye nervous laa kan maw tawu ape hadiah tu . sekali die bagi tutorial . teruja tak ? haha ! rasa mcm sangat dihargai (*badak kaw) . then pas dah blaja2 tu tetibe cik azura cakap "ok dah habis" . ceh kitaorang yang semangat nak balik ape bagai an kemas2 and siap dah sandang beg lagikk . tetibe cik azura cakap "bateri laptop saya yang dah habis . bukan kuliah awak " . die pon amik charger lappy dia and idopkan balik . kitaorang pon rasa mcm diri ini tak berguna jea hari ini (*sambil memasukkan kepala dalam beg) . pass abis kelas kami bergegas keluar ala2 pasukan sorak dikejar kingkong sebab amat lapar . sampai uptown ramai orang . cacing dalam perut dah bershuffle dah nie (*____*) . lastly makan mcm budak tadika sebab lauk dah habis . adumakyay, selesema lagikk laa . bantai jelah air sejuk . ingos nak meleleh ? leleh jelah masuk dalam nasi pon takpea . nikmat setitik hingus . hebat tak ??

petang nie kelas cik asma subject services . ouch, ditambah dgn selesema kan . siryes so difficult want to focus . at last, aku gagahkan diri ini kan (*ceh konon2 kuat lhaa kan) untuk presentation . after kelas ade public speaking . firstly kena observed with introduce about ourself . haha ! like a kindergarten kot (*berlagak tahap gajah) . and then when arrived my turn :

assalamuailakum and every good evening . my given name is muhammad amirul aizat bin abdullah . i come from melaka . i have four siblings and im the second one . im study in diploma in building surveying under faculty of architecture planning and surveying . and dat the worst sentence is "DURING MY FREE TIME, I LIKE TO PLAYING A TENNIS" . haha ! dat was so funny because only one day i play the tennis and i dont know when i want to play it again . maybe tomorrow or the other days ! haha . but ramai lagi membe aku yang nak join aku playing a tennis :) come come to papa

sosek-sosek :: agak2 boleh kalahkan die tak ? dream on :)

Wednesday, February 9, 2011

T.E.N.I.S and B.I.R.T.H.D.A.Y ?! haha !

ary nie update blog sangat lambat . sebab ? pergi celeb birthday sala sorang membe kitaorang . ape lagik, kena siram lhaa kann . air yang sangat best and busuk . mak kingkong pon bole sembelit dlam masa yang agak lama bila bau . membe aku campor air tu dengan mcm2 ramuan . nescafe, milo, minyak gamat, sirap, and ape tah lagik bahan2 berkhasiat yang dyorang letak (*____*) (*rase mcm nak pergi hantuk kepala kat meja lak) .

masa yang ditunggu telah tiba !

1 2 3 !! siram ! haa . kena dah siram lepas membe aku puas mengayat dia suruh turun . ceh kononnya ade kek laa ape bagai kann . nie bukan kata kek, tepung kek pun takde derr . hebat kan lakonan dia ? kalah inul daratista (*dia penyanyi laa gilee !) . aku yang berlakon ala2 orang tak bersalah kann, padahal ngah record . ceh, bole jadikk spy takk ?? (*blah lah kingkong) .

video
happy birthday, bro :)

pastu semua blah bila pak gad dah round . kang tak pasal2 kang die bagi surat cinta sebagai tanda penghargaan kat kami kann . so dat bila balik bilik aku pon blogging lhaa dengan penuh semangat waja kann .

then ngah blogging2 nampak laa raket tenis . haha ! senyum aku sorang2 bila teringat kitaorang main tenis petang tadi . kononnya lhaa kan nak jadik rafael nadal . haktuih, die tengok pon boleh tonggeng2 ketawa . but ! at least kitaorang reti main oke (*mak badak tengok pon kagum) . then main2 lhaa . ngan bola yang melambung2 mcm main badminton kann . terasa mcm diri ini sangat tinggi bila bola dibaling mcm nak main besball ! haa . amacam ? mampu ? so funny . so dat setiap petang kena datang awal kat court sebab nanti orang ramai . siryes best gilaa main petang tadi . then stop dalam pukul 6 lebih sebab malam nie ade kelas . so nanti tak larat pulak kan (*belum jadik ahli gusti lagikk) .

 see, dari jauh dah nampak comell (*tettttt!!)

 ini kita namakan lompat bergalah :p

bola tempat lain, mata tempat lain . ciri2 pemain tenis muslimah .
so dat esok takleh nak main sebab ade koku . amat2 tahniahlah ade koku kan . best tak ?

Monday, February 7, 2011

oh RIBUT ! sangat gerun .

lalalala (*sengaja gediks) . today nak gedik2 sikit nak cerita pasal ape ? pasal RIBUT kat kampus aku . dasat gilaa . time aku balik dari library tu ngn membe2 aku, tengok hujan dah turun but aku expect hujan tak akan lebat . kononlaa . then tetibe hujan turun sikit2 . aku pon decide na balik bilik amik payung . takot nanti hujan lebat kann . after balik dari pejabat CTU aku pon tengok hujan lebat . ceh konon nak redah jea kan pakai payung . sekali hambik haa ngn hujan+ribot . hambik kaw dengan baju basah ape bagai kann . jalan lhaa . aku tengok ade yang tak pakai payung siap . then nak dekat sampai uptown tu angin makin kuat . payung aku dah senget benget dah . mak gajah kalau kena angin nie pon bole tertonggeng . then kasot aku jangan cakap lhaa kann . dah mcm sunway lagoon dah punye basah . payung aku lak mcm serupa aku tak pakai payung . PATAH! uiks . memang sangat kuat angin . aku bhenti kat ATM area2 uptown . angin bertambah2 kuat . aku tengok pokok dah mcm nak tumbang dah . ish, ngeri lakk aku tengok . aku pon redah jelah balik bilik . takot nanti kot2 ATM tu roboh kann (*mulut longkang betol) (*_____*) . then smpai bilik aku dah mcm peserta renang olimpik . basah kuyup . mcm shalin zulkifli dah (*die pemain bowling laa gilee bukan renang) . then aku pon salin2 baju takot demam . then ngah2 aku snap2 gambo hujan yang lebat . tetibe ribot kuat datang . barang2 kat bilik jgn cakap lhaa . terbang2 and basah bilik dah mcm taman tema air . siap ade bunyi angin mcm puting beliung . atap2 kat blok aku dah jatuh bersepah dari atas and merobohkan atap2 parking kat bawah (*ayat sangat drastik) . khemah2 kat bawah aku tengok dah roboh . aku ngn membe aku dok atas katil jea . takot cermin pecah kena muka . then lame jugak ribot+hujan lebat uw . lame2 hujan pon reda sikit . aku pergi tingkap, tengok luwa habis agak musnah pemandangan sikit lhaa . uiks, kalaulah ade manusia kat luwa tadi kann . ish, nasib baik tade pape kann .

video
 nie pas ribut . weheee !

then matahari mula memancar balik . aku ngn roommate pon decide lhaa nak pergi main tennis even court basah bagai ann . punyelah semangat . lastly, tak main jugaa sebab court penuh . dok laa bilik blogging ngn mak cimpanzi bunting (*dusta semata2) . hope malam nie hujan so dat boleylah aku tidor ngn nyenyak :) yummy !!

balik UiTM ? owhh ! memang HOMESICK !

*assalamualaikum*

firstly nak ucapkan kepada diri aku SELAMAT KEMBALI berblogging ! haha . setelah 8 hari aku meninggalkan dunia blogging nie baru ary nie aku nak update entry yang baru . so, kepada readers, hehey aku ucapkan and kepada yang baru follow aku, tengs untuk follow . hari nie aku tak nak cerita banyak but nak merapu2 jea (*mak gajah kaw merapu) . so mari ramai2 besarkan mata and bukak skrin laptop anda besar2 sambil mengajak sanak saudara membaca entry saya kali ini (*erkk ?!)

31 JANUARY 2011

cuti ? sangat2 best . ngan kazen yang ramai balik bagai kan . maw tak best . actually tahun nie tetap ade family day mcm tahun2 sebelumnya but takde aktiviti . lagipun tak ramai yang join sebab banjir yang melanda di utara mahupun selatan (*semangat ini yang kita mahu) . balik ary tu sampai dalam pukul 4.30 pagi ary ahad . then parents aku py amik lhaa kat MC naik kereta lembu (*pendustaan kembali) . then py bekpes and balik umah, aku dok bantai tidor sampaikan kalau mak badak meraung2 nak bersalin pon aku wat dunno . sebelum tu aku dapat hadiah . hadiah ape ? besday laa derr even aku punye besday lame dah berlalu . tengs tu parents, adik2 n kak naza for the gift . then petang tu jugaa aku ajak family aku kuwa py tengok wayang ! dalam pada hujan bagai kan py jelah tengok. cite ape ? KHURAFAT . yang tiket sentiase sold out . nasib baik aku pergi tu tak sold out lagii . then before masuk tu ade laa sekumpulan minah2 datang dari gua mana dok bising2 mcm haram mengalahkan cimpanzi sembelit . and paling sakit lagikk, die punye sit dalam panggung tu selang sebaris jea dengan sit aku . heyy girl, kaw ingat kami semua telinga kuali (*bukan besar mcm kuali) . pas tengok wayang makan kepci and shopping . shopaholic betul . hujan still tak henti2 lagikk . dengan suasanan hujan yang ala2 romantik tu kan, aku pon pergilah balik umah dengan berjalan kaki ala2 Victoria Beckham (*tipu laa gile) . sampai kat umah memang sangat2 letih sebab tak cukup tidor and suasana hujan yang sangat best kann .

1 FEBRUARY 2011 

hujan dah stop sikit . yess ! boleh kuwa . aku pon pergilah kuwa ke jusco ngn adik aku . na cari hadiah besday untuk kak naza pulak . lastly pilihan terbaik . JCO (*donut) . yummy2 .

best2 . tiramisu the best !

3 FEBRUARY 2011

cousin2 aku mula balik . amek lhaa kazen aku yang dari perak jugaa naik kereta . die smpai dalam kol 6.15 ptg . gila lambat bas die . rase2 kalau pancitkan tayar oke tak ? then die yang dah lapa tahap ICU ajak laa kitaorang py makan . makan kat kepci but place yang kitorang pilih tu kotor mcm tong sampah pulak kann . haih, suruh pekerja tu bersihkan then na tarik muka laa (*____*) . terajang mau ??

4 FEBRUARY 2011

family day today . best2 . best ape ? amik gambor . aku yang biaselah sangat suke dok snap2 gambor nie kann dengan pantas beraksi kalau nampak kamera . takde aktiviti kan, so amik gambo jelah aktiviti yang amat2 terbaik . ye tak ? then punyelah pose ala2 taylor lautner kann . haa ! mampu ? haha (*perasan tahap karma) .

sebelah tu big mama . eh ! salah . itu eyka (*abis aku kena sembur nanti)

ini dyea baby yang sangat comell kann ??

ini aku yang tunjuk rajin memanggang ikan . mcm bukan aku jea .

5 FEBRUARY 2011

adess ! esok nak balik dah . so today kena kemas2 barang and yang paling pentng na beli raket tenis . aku pon siap2 lhaa dengan cousin aku sebab dah janji ngn die maw kuwa same kan . then pas lunch kitaorang pon gerak lhaa . peh, jammed memg terok bapak . baru jalan na ke jusco . belum lagik ke MP . mak badak pon boleh kena asthma bile tengok . sampai kat jusco yess ! dapat parking . aku pon cari laa raket tenis an pastu jalan2 . ramai gila orang . terasa lak mcm kat bangladesh . tettt ! then naik kat the garden and snap pic :) suke2





then bila dah bosan2 jalan kan . pergilah main bowling kat MIBC . 

 cube tengok markah sape paling tinggi ? keh keh (*walaupun tak cecah 100)

sangat2 best jalan today . sambil shopping2 laa bagai kann . then balik tengok dah kol 8 . hambik kaw . barang da lhaa tak kemas lagikk .esok tiket kol 9.30 pagi . best kann ?? then balik tu makan and kemas laa barang . haih, terasa kejap je cuti . pasni kuliah 3 bulan tanpa cuti . huhu ! mummy ! na balik .haha . then pas kemas2 tu dok ngadap laptop ngn kazen aku and belajar ape itu WINDOWS DEFENDER ! haha ! terima kaseh NURUL SYAFIQAH kerana ajar aku and AFIQAH . korang memang gilaa kazen2 aku . HAHA ! APE ?!!!!!!!!! haha !

6 FEBRUARY 2011

awal pagi lagikk aku dah tersedar . then py kat sebelah katil mums aku and nyelit kat sbelah die kejap (*mengalahkan kecik mcm memerang) . then sedar2 dah pukul 7 lebih . terpaksa bangun . kang tak sempat . after bekpes aku pon salam2 pakcik2 and makcik2 aku and parents aku hantar ke MC . siryes aku tak rase nak balik . nak tinggal umah . then mums aku belikanlaa makanan tok aku . takot aku lapa dalam bus . and plus, takot jammed kann so mungkin lame dalam bas . terima kasih encik JAMMED . then, sebelum bas bergerak, sempat lagikkk.....

 tiket bas yang wat aku sedih :(

comel kann ?? muka mcm lempeng berkulat

pas bas bergerak aku pon lambai2 laa kat parents aku . siryes aku akan miss dyorang nanti . huhu . perjalanan memang sangat2 lame and banyak berhenti . check tayar laa ape bagai . punggung aku dah kebas . sampaikan bas cousin aku pukul 11 boleh potong bas aku pukol 9 . hampeh tak ? rase mcm nak amik mechine gun tak ?? then dalam pukul 6 sampai kat UiTM . selalunya pukul 4 dah sampai laa derr ! sangat2 penat . malam nie nak buat keje lagikk . adess ! siryes aku ngah HOMESICK sekarang !