APA YANG KAU MILIKI SEKARANG TAK AKAN PERNAH KEKAL. SEMUA TU PINJAMAN DARIPADA ALLAH, SEMENTARA. WALAU SEMENTARA, IA MAMPU BUAT KAU RASA APA TU BAHAGIA. DERITA TU AKAN ADA, CUMA TAK AKAN LAMA. SEBAB TU ALLAH JADIKAN KAU MANUSIA, UNTUK KAU MENEROKA APA YANG DIA CIPTA

Monday, February 7, 2011

oh RIBUT ! sangat gerun .

lalalala (*sengaja gediks) . today nak gedik2 sikit nak cerita pasal ape ? pasal RIBUT kat kampus aku . dasat gilaa . time aku balik dari library tu ngn membe2 aku, tengok hujan dah turun but aku expect hujan tak akan lebat . kononlaa . then tetibe hujan turun sikit2 . aku pon decide na balik bilik amik payung . takot nanti hujan lebat kann . after balik dari pejabat CTU aku pon tengok hujan lebat . ceh konon nak redah jea kan pakai payung . sekali hambik haa ngn hujan+ribot . hambik kaw dengan baju basah ape bagai kann . jalan lhaa . aku tengok ade yang tak pakai payung siap . then nak dekat sampai uptown tu angin makin kuat . payung aku dah senget benget dah . mak gajah kalau kena angin nie pon bole tertonggeng . then kasot aku jangan cakap lhaa kann . dah mcm sunway lagoon dah punye basah . payung aku lak mcm serupa aku tak pakai payung . PATAH! uiks . memang sangat kuat angin . aku bhenti kat ATM area2 uptown . angin bertambah2 kuat . aku tengok pokok dah mcm nak tumbang dah . ish, ngeri lakk aku tengok . aku pon redah jelah balik bilik . takot nanti kot2 ATM tu roboh kann (*mulut longkang betol) (*_____*) . then smpai bilik aku dah mcm peserta renang olimpik . basah kuyup . mcm shalin zulkifli dah (*die pemain bowling laa gilee bukan renang) . then aku pon salin2 baju takot demam . then ngah2 aku snap2 gambo hujan yang lebat . tetibe ribot kuat datang . barang2 kat bilik jgn cakap lhaa . terbang2 and basah bilik dah mcm taman tema air . siap ade bunyi angin mcm puting beliung . atap2 kat blok aku dah jatuh bersepah dari atas and merobohkan atap2 parking kat bawah (*ayat sangat drastik) . khemah2 kat bawah aku tengok dah roboh . aku ngn membe aku dok atas katil jea . takot cermin pecah kena muka . then lame jugak ribot+hujan lebat uw . lame2 hujan pon reda sikit . aku pergi tingkap, tengok luwa habis agak musnah pemandangan sikit lhaa . uiks, kalaulah ade manusia kat luwa tadi kann . ish, nasib baik tade pape kann .

video
 nie pas ribut . weheee !

then matahari mula memancar balik . aku ngn roommate pon decide lhaa nak pergi main tennis even court basah bagai ann . punyelah semangat . lastly, tak main jugaa sebab court penuh . dok laa bilik blogging ngn mak cimpanzi bunting (*dusta semata2) . hope malam nie hujan so dat boleylah aku tidor ngn nyenyak :) yummy !!

No comments:

Post a Comment