APA YANG KAU MILIKI SEKARANG TAK AKAN PERNAH KEKAL. SEMUA TU PINJAMAN DARIPADA ALLAH, SEMENTARA. WALAU SEMENTARA, IA MAMPU BUAT KAU RASA APA TU BAHAGIA. DERITA TU AKAN ADA, CUMA TAK AKAN LAMA. SEBAB TU ALLAH JADIKAN KAU MANUSIA, UNTUK KAU MENEROKA APA YANG DIA CIPTA

Saturday, August 11, 2012

she's the princess !

ASSALAMUALAIKUM

*tengok cermin sambil senyum sorang sorang , capai lappy and duduk mencangkung taip blog* eh hai semua , ready dah nak baca surat khabar kali ni ? that's mean blog aku nilah . bukan aku suruh kau pergi hadap surat khabar metro baca . for today day day day *ala ala rap Ramli Sarip* , woi woi woi ! dah masuk sepuluh malam terakhir untuk Ramadhan , so banyakkan amal ibadah , and hope semua amal ibadah kita yang ikhlas tu akan diterima , amin . so untuk entry kali ni aizat nak story about the princess . bukan maksudnya aku nak ceritakan pasal princess barbie ke , cindarella ke , pasal cerita korea yang buat habis tisu rumah korang , tapi the princess in my family aumm aumm aww awww ohyeah *sawan katak kejap* . as you guys know , today is birthday satu satunya adik perempuan aizat *kau ingat ni kelakar ke aizat mengalahkan semua orang kenal adik kau* so kalau siapa yang tak tahu and tak pernah tengok tu , bawah ni ada gambar dia . kalau yang tak nak tengok tu kau terpaksa tengok jugak sebab kalau tak tengok dalam masa 2 minit anda akan ditimpa nasib malang , again that words so annoying kan kan ? tapi tu semua guna masa zaman myspace . kalau now ada orang guna lagi , sah dia demam chikungunya . lantaklah spelling penyakit tu error .




kalau hengko semua nak tahu , ni jelah satu satunya gambar dia yang ada dalam handphone aku sejak zaman azali lagi , gambar raya tahun lepas . ni nak masuk hari raya baru dah ni . kau ada ? lepas baca ni semua kata aku abang tak berguna right , what the ziana buat besar memori je nak simpan gambar dia buat apa , buat memori aku terus rosak . muhahahahaahahahahaha ! *ketawa kejam macam Rika Sumanto* actually gambar dia ada dalam aku punya harddisk , tapi sebabkan harddisk aku ada kat kawan aku , memang harapan aku nak dapat balik sebab diorang tengok Running Man ketawa macam orang tertelan cincin batu 24 juta ,  eh ? lantaklah yang penting aku dah buat pun entry kali ni . so Shyyra ni kalau aku nak ceritakan pasal dia , dah serupa macam aku copy paste copy paste entry yang lepas lepas . for guys yang ada baca entry lepas tu kenallah dia macam mana . just today dia special sikit sebab harini birthday dia . ewah kak ijah *nama yang aku selalu kacau dia kalau kat rumah , sebab ni nama jiran aku yang bising mulutnya* kita umur dah naik ! wohoooo . dia baru 16 tahun and siapa siapa yang nak ngorat tu , kena lepas ujian dulu . ujian dia seperti berikut :

UJIAN PERTAMA : AYAH
kalau ayah aku ni dia memang jaga sikit adik aku ni , bukan boleh lelaki sembarangan dia nak pilih . tapi ayah aku sporting , asalkan kau pandai bimbing adik aku , pandai jaga hati dia , pandai protect dia , memang tangan kau akan berada di tangan ayah aku untuk nikahkan kau dengan dia . SELAMAT MENCUBA ! *dah macam game angry bird dah pulak*

UJIAN KEDUA : ABANG AKU
abang aku is quiet strict sikit . dengan dia kau kena hati hati , kononnya macam nilah "kau nak adik aku , kau kena tahu apa tanggungjawab kau kat dia" , lebih kurang macam tulah kan . come on adik perempuan sorang kan . so mestilah nak jaga . nak buat nakal sini makan pijakan kaki dia . kalau nak rasa lah . sebab kitaorang pun belum pernah makan anggota badan dia lagi , kalau kau nak rasa tapak kaki dia saiz 9 tu kau gi cuba menggatal kat adik aku . sekali balik adik aku mengadu kat dia , sampai ke Somalia pun dia sanggup cari kau even dia kena korek duit tabung dia .

UJIAN KETIGA : AKU
yeahhhhh sampai giliran aku ! *chicken dance* well macam kau kenal aku , aku ni jenis tak kisah sikit kan . kira macam gila gila kan . but then , nak jadi suami adik aku ? baca bawah ni : 

1 . make sure kau ada kerja tetap yang boleh tanggung family kau and juga Ibu Ayah kau sendiri . aku tak cakap mak ayah aku , tapi mak ayah korang . sebab Ibu Ayah aku , aku dengan abang uruskan .
2 . make sure dia yang yang terakhir untuk kau , melainkan kau dapat kebenaran dia untuk mencari yang kedua .
3 . jangan sakiti dia , cederakan dia , melukai dia kalau kau tak nak rasa apa itu "sakit"
4 . bimbing dia ke jalan yang betul , bukan kau lalaikan dia

SIMPLE , TAPI KAU SENDIRI KENA FIKIR !

okay tu je sebenanrnya ujian tu , ewah macam agensi cari jodoh pulak kan . so lepasni kalau adik aku tetibe tak laku aku tahu dah kenapa , semua ni sebab penangan blog aku , pengkaki takda okay , sebab aku menaip menggunakan tangan . and di kesempatan ni juga , aku nak ucapkan *macam nak umum ucapan hari raya kau* SELAMAT HARI LAHIR to my lovely little sweet sister NUR SHAHIRA BINTI ABDULLAH . kalau nak number IC dia tu kau pergi tanya dia sendiri . even setiap hari sebelum birthday dia , dia call aku mintak hadiah , tapi buat entry ni pun dah kira macam hadiah . takpun bila balik nanti aku belikan kau tembikai nam biji makan masa sahur , berbuka dan hari raya . for new age ni jangan nakal nakal , jangan mengada , jangan suka kikis duit aku , jangan suka korek hidung merata , kay korek hidung ni menipu . enjoy dengan hidup tapi enjoy enjoy tu jangan terlalu leka .

"HAVING A SIBLINGS IS LIKE HAVING A BEST FRIEND THAT YOU CAN'T GET RID , WHATEVER YOU DO , THEY''LL STILL BE THERE TO LAUGH , SAD AND HAPPY WITH YOU !"





No comments:

Post a Comment