APA YANG KAU MILIKI SEKARANG TAK AKAN PERNAH KEKAL. SEMUA TU PINJAMAN DARIPADA ALLAH, SEMENTARA. WALAU SEMENTARA, IA MAMPU BUAT KAU RASA APA TU BAHAGIA. DERITA TU AKAN ADA, CUMA TAK AKAN LAMA. SEBAB TU ALLAH JADIKAN KAU MANUSIA, UNTUK KAU MENEROKA APA YANG DIA CIPTA

Friday, August 30, 2013

Syarat Puteri Khayalan

ASSALAMUALAIKUM

tersebutlah kisah selepas kematian dua dinda Putera Aizat Abd dan selepas Istana Khayalan dan Puterinya , Puteri Anna Khayalan , Pulau Larangan telah bertukar nama kepada Pulau Putera Khayalan sempena mengenang jasa Putera Aizat Abd yang telah menyelamatkan Pulau tersebut daripada Perempuan Sihir Avada Kedavra . selepas menyelamatkan Puterinya dan sebelum kewujudan Putera sulung mereka , Putera Aleef Qaisy , Putera Aizat Abd telah menghantar satu rombongan pinangan kepada Puteri Anna Khayalan . akan tetapi , sebelum sahnya Puteri Anna Khayalan menjadi isteri Putera Aizat Abd , Puteri Anna Khayalan memberi syarat yang perlu dituruti oleh Putera Aizat Abd .

sementara itu , rombongan pinangan Putera Aizat Abd telah memasuki kawasan Istana Khayalan yang tersergam indah dan dihiasi tembok penahan yang diberi nama Tembok Besar Akbar Khayalan dan di tepi Istana Khayalan terdapat sepohon pokok indah yang diberi nama Pohon Megat Khayalan . rombongan pinangan tersebut telah disertai oleh Datuk Bentara , Temenggung , Hulubalang dan beberapa orang gadis bagi memeriahkan majlis peminangan di dalam hutan belantara tersebut . gitu citernya . dalam rombongan tersebut , terdapat beberapa jenis sajian yang diberikan oleh Putera Aizat Abd dan beberapa dulang hantaran untuk memikat hati Puteri Anna Khalayan . 

berikut adalah sajian dan jenis hantaran yang telah diberikan :

- 3 balang kuih semperit
- sebotol air gas tesco perisa ais krim soda
- 1 dulang ketupat
- 1 dulang lemang
- 3 mangkuk santan
- sekilo daging
- dapur gas jenama panasonic berkuasa tinggi


hidangan dan hantaran tersebut ditolak mentah mentah oleh Puteri Anna Khayalan kerana dia mempunyai syaratnya yang tersendiri untuk dia menerima Putera Aizat Abd sebagai Putera untuk hatinya .

"beta bukan memilih , bahkan beta bukan seperti Puteri Gunung Ledang yang meminta jambatan emas , hati nyamuk dan airmata gadis . persetankan semua itu . syarat beta tidak banyak . beta bukan perempuan pengikis harta . bukan " , kata Puteri Anna Khayalan .

"jika tidak keberatan , apakah permintaanmu Puteri Anna Khayalan agar aku dapat sampaikan kepada Putera Aizat Abd akan permintaanmu itu ?" , kata Datuk Bentara .

"jika dia ikhlas ingin mengahwiniku , ikut syaratku ini" , sambung Puteri Anna Khayalan .

"weh , kau boleh cepat tak pompuan ? dalam hutan ni dah lah banyak nyamuk . cakap jelah , nak bermadah pulak , dia nak ikut ke tak nak ke lain citerlah !" , bentak Datuk Bentara kerana terlalu penat menunggu .

"ok ok ok , rilek brader . beta cakap ni . jikalau dia mahu , saksikan syarat beta ini" , lalu Puteri Anna Khayalan menepuk kedua tangannya .

maka terkeluarlah sekepul asap asap berwarna warni daripada dinding Istana Khayalan tersebut . kesemua yang ada di situ terkejut sambil mengosok gosok mata bagi melihat apa sebenarnya yang Puteri Anna Khayalan cuba tunjukkan . mana tahu tetibe ada nuklear kan , tak ke naya semua mati terkangkang kat situ . 
"omg omg omg ! tu Pussycat Dolls kan ?!" , kata Datuk Bentara .

"pale otak kau , tu One Direction . syarat dari beta mudah sahaja , boleh beta cakap ?" , kata Puteri Anna Khayalan dengan senyuman .

"silakan" , kata Datuk Bendahara dengan penuh hormat .


"DAPATKAN BETA SATU TICKET KE KONSERT ONE DIRECTION DI AUSTRALIA , KALAU BETUL BETUL PUTERA AIZAT ABD NAK MELAMAR BETA" , kata Puteri Anna Khayalan .


"ta.. tapi macam mana ?" , kata Datuk Bentara tersekat sekat .

"Putera Aizat Abd ada instagram kan ?" , kata Puteri Anna Khayalan sambil mengeluarkan IPhone miliknya .

"ok ok , pastu nak buat camne ?" , kata Datuk Bentara .

"kata kat Putera Aizat Abd , masuk contest @digitelco lepastu dapatkan banyak like . kalau menang nanti dapat ticket One Direction , pastu dah menang bagi ticket tu kat beta , maka , beta akan menerima lamaran dia" , kata Puteri Anna Khayalan dengan senyuman .

"cop ! cop ! cop ! ma..macam mana Puteri Anna Khayalan tahu Putera Aizat Abd ada instagram ?" , kata Datuk Bentara .

"beta dah lama stalk dia , crush kat dia sejak dia umur 19 lagi . handsome doh !" , kata Puteri Anna Khayalan mengigit jarinya kerana malu .

"itu sahaja syarat Puteri Anna Khayalan ? kerana kami mahu berangkat" , kata Datuk Bentara .

"itu sahaja , sampaikan salam beta pada Putera Aizat Abd" , lalu Puteri Anna Khayalan kembali masuk ke kamarnya .

perjalanan pulang dari Pulau Khayalan mengambil masa selama 3 hari 3 malam . selepas menempuhi segala dugaan , maka sampailah mereka ke Istana Putera Aizat Abd .

selepas menyampaikan pesanan Puteri Anna Khayalan , lalu Putera Aizat Abd bersetuju dan mengumumkan sesuatu kepada rakyat jelatanya .

"WAHAI RAKYAT JELATA , JIKA KAU INGIN MELIHAT AKU MENGAHWINI PUTERI ANNA KHAYALAN DAN MENURUTI PERMINTAANNYA , UNDILAH DAN LIKE GAMBAR AKU AKU DI INSTAGRAM @digitelco AGAR AKU DAPAT MEMENUHI IMPIANNYA . WALAU AKU TAK DITERIMA SEBAGAI SUAMINYA , ASALKAN AKU DAPAT BUAT DIA GEMBIRA PUN SUDAH CUKUP BAGI AKU"

lalu , Datuk Bentara pun menyebarkan risalah seperti berikut agar rakyat jelata dapat mengundi Putera Aizat Abd . risalah adalah seperti berikut :


Pesanan Putera Aizat Abd : sila like gambar di @digitelco . cuma pergi Instagram @digitelco . yang @skullsulivan tu Instagram Putera Aizat Abd yang Puteri Anna Khayalan selalu stalk tu .


masa yang diberi sehingga 1 Sep 2013 , Ahad , sehingga jam 11.59 malam . keputusan Putera Aizat Abd dan Puteri Anna Khayalan akan berkahwin terletak di atas undian rakyat jelata mengikut syarat yang ditetapkan oleh Puteri Anna Khayalan kerana kalau Putera Aizat Abd menang contest tu , dia akan menang ticket untuk ke konsert One direction .

bagaimana kesudahan Lagenda Putera dan Puteri Khayalan ? dapatkah mereka bersama ? siapa Putera Aleef Qaisy ? semuanya di tangan anda . kalau tak vote takdalah sambungan .

BERSAMBUNG....