APA YANG KAU MILIKI SEKARANG TAK AKAN PERNAH KEKAL. SEMUA TU PINJAMAN DARIPADA ALLAH, SEMENTARA. WALAU SEMENTARA, IA MAMPU BUAT KAU RASA APA TU BAHAGIA. DERITA TU AKAN ADA, CUMA TAK AKAN LAMA. SEBAB TU ALLAH JADIKAN KAU MANUSIA, UNTUK KAU MENEROKA APA YANG DIA CIPTA

Monday, February 28, 2011

4 husband 1 WIFE = M.A.D.U !

*assalamualaikum*

tajuk entry untuk kali nie cukup dah buat aku tergelak tertonggeng2 sampai gelebeh2 urat2 perut aku ketawa . actually nie lah tajuk filem aku akan datang . 4 suami 1 isteri . haha . pelik kann . orang selalu dengar 4 isteri 1 suami . sebenarnye nie kisah aku ngan membe aku lagikk 4 orang laaa . kire kitaorang nie mcm satu geng laa . then at last sorang membe aku nie admit yang kitaorang nie jadik asben die but suke2 jea . not be a serious . tapi kalau tengok gelagat kami memanglah lucu . mcm adik beradik laa . ke sana ke mari same2 . mak badak pon jeles tengok . mai2 kita kenal2 dengan watak2 dalam entry aku nie :

alololooo . cute2 (*___*)

WATAK :

Isteri : Intan


seorang yang gila2 . suke kahwin banyak . haha . then dia nie actually tak same kelas and course ngan kitaorang . aku kenal die pun dari membe aku mel . intan nie kawan amin . even kitaorang sume lain2 course, intan tetap nak lunch ngn kitaorang jugak . tak kirelah kaw sakit kea, terlantar kat hospital kea, dia tetap heret korang py makan kat downtown . erkkk ! then dia nie isteri yang prihatin (*intan, i tgah mengampu u nie) . sentiasa menjaga kesihatan suaminya ! HAHA ! (*intan serius i tergelak2 besar write dis entry) . then die nie jenis tak suka menunggu and kitaorang akan selalu buat dia menunggu . HAHA ! siryes kalau bersiap die memang awal . selalu lah kena tunggu kitaorang yang macam kura2 nak bertelur nie pergi kat depan cempaka sari (*tempat wajib menunggu) .


1st Husband : Eijat (aku)
TUGAS : Suami Kebajikan
GELARAN : Honey Bunch


gelaran aku yang sangat mantap kann . mcm ahli politik lakk . ahha ! name honey bunch yang takleh blah . maybe sebab aku sweet mcm madu laa (*perasan tahap karma) . intan cakap aku suami kebajikan sebab aku boleh or always tolong die selesaikan masalah . bantu dia . tak taw laa kann . dia yang cakap aku tak cakap (*melonjak gembira di belakang) . aku nie suami yang baik hati . dalam cerita nie laa kononnye . semua keputusan intan aku ok jea . tak membantah . bukanlah aku nie suami yang telah ditundukkan oke ! then, satu jea yang aku tak sokong bila intan buat keputusan ialah bila die tak MAKAN ! makan tu untuk hidup . diet mcm mane pun tetap kena makan . but kalau die berdegil jugakk aku diam jelah then aku pun teruskan makan . tehn buat2 muka ala2 siryes kann . padahal dalam hati geli nak ketawa bagai digaru2 . haa . bongkar rahsia dah . 


2nd Husband : Acap
TUGAS : Suami Kegembiraan
GELARAN : Sweetie Pie


ini pulak suami intan yang kedua, acap . gelaran paling takleh blah kann (*ketawa golek2) . gelaran diberi ialah suami kegembiraan . gembira ? nak taw kenapa ? intan cakap die nie jenis yang blurr sikit . so ape yang intan cakap die akan blurr2 . then intan akan ketawa . sebab tu die dinamakan suami kegembiraan (*sesuka hati mereka cerita) . bila intan dengan die, intan akan selalu ketawa . sampai naik rabak mulut die . personaliti die aku tak berapa kenal sangat sebab die mcam misteri sikit . susah nak detect personaliti die . mungkin intan jea yang tahu kot personaliti die sebab intan dah explore semua (*lalalala) .


3rd Husband : Amin
TUGAS : Suami Keselamatan
GELARAN : I and U


ini ialah suami intan yang ketiga juga classmate intan . intan sampai dah muak dah tengok muka die (*ok, ini tipu) . die diberi tugas sebagai suami keselamatan . keselamatan ? kenapa ? sebabnye die nie kan selalu dngan intan . dlm kelas pon ngn intan . blok pon dekat2 . so die lah yang akan protect intan bila kitaorang takde . tapi die yang kalah . opps ! tipu2 . die ngan intan menggunakan gelaran i and u jea (*dah basi dah gelaran tu amin) . die seorang yang ceria . tak pernah siryes and selalu kena marah dengan aku sebab aku kan serius . HAHA . die suka menyanyi sangat2 . kadang2 sampai ribut taufan . die nie jenis tak kisah . go on jea . and die juga suami pengumpul sticker sebab die lah yang tolong kitaorang kumpulkn sticker . HAHA ! tengs AMIN


4rd Husband : Mumu
TUGAS : Suami Kebosanan
GELARAN : Bi


HAHAHA ! tugas yang agak buruk kann . actually bukanlah bosan sangat . die diberi gelaran mcm tu sebab die nie jenis yang siryes and cepat marah and juga cepat cool (*hambik haa banyak kaw punye dan) . gelaran die ngn intan ialah Bi . bukan bahasa inggeris yaa . then die nie selalu membantah keputusan intan sampai buat intan rasa mcm nak hentak kepala die guna tiang elektrik (*dusta2) . even die garang, die caring jugaa tentang hal kebajikan intan . sangat kuat tidor sampai kadang2 intan kejot and call banyak kali pon tak dengar sebab menyumbat earfon dalam telinga (*hebat kann) . dialah suami yang paling manja sekali ! haha . ngade2 . kitaorang halalkan jea intan bagi perhatian lebih sebab die kan suami bongsu . kurang kasih sayang . hahaha !


inilah kisah kitaorang satu family . saling menjaga antara satu sama lain . tahun nie jea kitaorang dapat buat mcm nie sebab next year intan ngn amin dah habis . aku pon same . dah nak practical . so, nanti dah bercerai . takpat jumpa lagikk kann . kalau ade rezeki jumpalah kita balikk kann . if tak memory sekarang niee laa yang akan buat kitaorang tersenyum bila kenang balikk . so sweet kann . even aku study kat mana2 pon aku akan ingat sentiasa gelaran yang diberi ngn family power rangers kami . hahah ! intan, amin, acap, mumu, even nanti  kita tak study di tempat yang sama kann, korang jangan lupa ngn family power rangers kita yaa ! makan sama2 kat downtown . sangat kelaka ! bila dah akhir sem nanti, bercerailah kita talak satu . bila jumpa nanti kita rujuk balikk okee ? kalau tak jumpa korang kawin betul2 nanti calling2 yaa . HAHA ! korang memang the best ~

p/s : pengalaman suka-suka di waktu belajar :)

3 comments:

  1. awwwww awwwww! gila sweet!
    HAHAHAAAH !

    ReplyDelete
  2. sweet........ mcm gula2 kan.......
    huhhuhuh
    mcm lolipop pon ad gak.....

    ReplyDelete