APA YANG KAU MILIKI SEKARANG TAK AKAN PERNAH KEKAL. SEMUA TU PINJAMAN DARIPADA ALLAH, SEMENTARA. WALAU SEMENTARA, IA MAMPU BUAT KAU RASA APA TU BAHAGIA. DERITA TU AKAN ADA, CUMA TAK AKAN LAMA. SEBAB TU ALLAH JADIKAN KAU MANUSIA, UNTUK KAU MENEROKA APA YANG DIA CIPTA

Sunday, July 10, 2011

hey there ELLYSYA


awakkk,

tolong beritahu saya tarikh hari ni ? hari apa hari ini ? cepat, saya tunggu awak ni . haha . ok, saya tanya saya jawab even awakk tak tahu pun saya tanya . saya tak nak beritahu awakk saya blogging pasal awak . biar awak sendiri yang terjumpa kat page saya ni . baru suprise even tak suprise keluar bom ape bagai .

10 JULAI 2007, SELASA

ye, saya masih ingat tarikh ni biarpun setiap tahun saya buat-2 lupa sebab saya nak awak sendiri yang tanya saya supaya saya tahu awakk ingat tarikh ini . kalau saya yang tanya, awakk akan buat-2 tahu . tapi awakk masih ingat lagii . baru je saya terima call dari awakk pasal benda ini . tepat 12 malam . sorrylah awakk jika saya jiwang karat tahap gaban ala-2 mak timah dahulu kala kan tapi saya tetap nak cakap jugak . nak tulis panjang-2 sebab saya bersemangat nak tulis panjang-2 .

kenapa saya buat tajuk entry hey there ellysya ? biar saya jawab . dulu kann saya pernah cakap kat awakk yang saya suka sangat-2 lagu tu and one day saya akan belajar untuk main piano and nyanyi lagu tu . saya masih ingat lagi lagu tu . HEY THERE DELILAH yang mana awakk akn sentiasa dengar lagu tu . tapi, saya nak tukar lagu tu nama awakk boleh ? hey there ellysya supaya awakk faham lagu tu . kenapa nak kena faham ? awakk sendiri akan tahu nanti . heh . bila orang tanya saya, lagu apa yang jadi kegemaran saya, cepat-2 saya jawab even diorang cakap tajuk lagu tu salah sebab saya guna nama awak .

bilaa orang tanya alat muzik apa yang saya minat, saya akan cakap piano sebab saya suka dengan alat muzik tu . and mcm yang kita nak, kita ketepikan dulu pasal semua yang kita fikirkan sebab awakk kata "FUTURE IS THE BEST WAY TO GET A HAPPINESS NEXT" so kita kejar cita-2 dahulu .

awakkk,

kenapa saya cakap semua ini ? pagi-2 ini saya merepek ? sebab setiap kata-2 awakk memberi saya satu senyuman yang khas untuk awak . awak mcm ibu saya . ada dikala susah even awakk sendiri terpaksa pendamkan kesakitan sendiri . awak pernah cakap kat saya,

"KALAU KAT SANA NANTI, KIRI KANAN ADA CABARAN"

betul cakap awak . kat sini saya belajar banyak perkara . saya melihat pelbagai ragam manusia . saya tak cakap saya sempurna tapi pengalaman mengajar saya . macam-2 yang saya hadapi kat sini . even saya cakap saya sibuk, tak sempat nak balas text awakk, awakk tetap tersenyum menggembirakan saya . kenapa saya gila malam nie ? sebab dah 4 tahun saya kenal awakk . 4 tahun masa yang sangat panjang . dari budak hingusan kepada remaja . dan 4 tahun inilah juga saya belajar menghargai masa . dan 4 tahun juga saya belajar kenal siapa itu ELLYSYA .

awakk,

saya tetap macam dulu . aizat yang awakk kenal 4 tahun lepas . THIS IS ME =) mcm lagu yang awakk seboleh-2 suruh saya ambil and dengar bila saya bosan kat sini . sekarang saya dah jadikan background blog dah . gigih saya mencari lagu ini awakk tahu . baru saya tahu demi lavato and jonas nyanyi untuk cerita camprock yang awakk sangat suka tengokk . demi lavato tu comell mcm saya, awak pulakk jonas tu . lalala . awak, gilakan bila saya cakap saya akan senyum sorang-2 bila saya ingat yang awakk dok gigih suruh saya cari sumthing yang awakk nak saya juga tahu benda tu .

awakk,

jika kata-2 saya tadi membuat awak tersenyum, maka 4 tahun akan berterusan menjadi 5 tahun sebab saya......

*awakk, kita cakap kat mesej jelah

1 comment: