APA YANG KAU MILIKI SEKARANG TAK AKAN PERNAH KEKAL. SEMUA TU PINJAMAN DARIPADA ALLAH, SEMENTARA. WALAU SEMENTARA, IA MAMPU BUAT KAU RASA APA TU BAHAGIA. DERITA TU AKAN ADA, CUMA TAK AKAN LAMA. SEBAB TU ALLAH JADIKAN KAU MANUSIA, UNTUK KAU MENEROKA APA YANG DIA CIPTA

Friday, October 7, 2011

7 syarat

ASSALAMUALAIKUM

after that passed entry , rehat sekejap sebab tak mcm dulu rajin hadap blog tapi sekarang , lebih banyak tidur and lepak daripada write entry . lagipun ada yang tanya kenapa tak update blog and datang idea nak blog selepas 'adah Chintasygs (Nursa'adah Nekmat) tanya kenapa tak update blog , special reader (klik untuk ke link FB beliau) . okayy , kenapa entry 7 syarat . sebab bukan nak tiru puteri gunung ledang pun , tak berniat punn , tapi ambil sikit lah idea beliau . ni apa yang tujuh syarat ni ?

dah tengok kat bawah ni kalau teringin nauuu nak tahu :



7 SYARAT NAK MEMINANG ADIK AKU

PERTAMA , pastikan kehidupan korang dah lengkap , ada kerja , ada rumah , ada sedikit simpanan , cukuplah , aku tak nak demand lebih sebab nanti bila dah kahwin korang senang takda terkontang kanting .

KEDUA , bila masa couple jangan menggatal nak keluar ke apa , bila time menikah baru boleh tengok muka , kalau keluar , bukan kau pergi date dengan dia tapi dengan aku .

KETIGA , kalau bagi hadiah , jangan mengada nak bagi hadiah baju seksi ke apa ke , kalau bagi jugak , nanti bila datang rumah aku kau nampak kucing kat rumah sebelah yang pakai baju tu .

KEEMPAT , bila nak mesej dia , mesej kat nombor aku , then aku akan cakapkan kat dia apa yang kau nak sampaikan , then aku akan balas apa yang dia nak cakap .

KELIMA , tiada nak guna perkataan mama papa ke bila bercouple sebab aku sendiri pun nak muntah dengar perkataan tu , panggil nama je cukup faham ?

KEENAM , kalau langkah bendul tu , aku nak kau bagi aku dan abang atas aku jaminan keselamatan yang kau akan jaga dia , tak pukul dia , tak duakan dia , tak marah dia and akan sayang dia .

KETUJUH , laksanakan syarat kat atas dan kau akan bersama dengan dia .


takut nak jadi adik ipar aku ?




NOTE : adik , kau jelah adik perempuan aku sorang so ada sebab abang buat mcm ni , mithali tak ?


3 comments:

  1. juliana ,
    kan kan kan ?
    nak jadi kakak ipar aku pun kena mcmni =)

    ReplyDelete
  2. ohh. kalau nak jadi adik ipar pompuan lak camna? ;D

    ReplyDelete