APA YANG KAU MILIKI SEKARANG TAK AKAN PERNAH KEKAL. SEMUA TU PINJAMAN DARIPADA ALLAH, SEMENTARA. WALAU SEMENTARA, IA MAMPU BUAT KAU RASA APA TU BAHAGIA. DERITA TU AKAN ADA, CUMA TAK AKAN LAMA. SEBAB TU ALLAH JADIKAN KAU MANUSIA, UNTUK KAU MENEROKA APA YANG DIA CIPTA

Tuesday, March 20, 2012

the phenomena , Bruno Mars

ASSALAMUALAIKUM


MELAKA , 19 MARCH 2012 - BERITA MENGERIKAN ! TERDAPAT SALAH SEORANG PELAJAR YANG BERNAMA AIZAT ABD , MENGGUNAKAN AKAUN TWITTER YANG BERNAMA AIZAT AMIRUL TELAH DISAHKAN MENJADI BRUNO MARS . WALAU BAGAIMANAPUN , BERITA ITU TIDAK DIKENAL PASTI DAN KITA AKAN MINTA PENJELASAN DARIPADA TUAN PUNYA DIRI UNTUK BERITA LANJUT . ADAKAH DIA BRUNO MARS MALAYSIA ? ATAUPUN ADA PERSAMAAN DENGAN AERIL ZAFREL ? MARI SAMA SAMA KITA DENGARKAN BUALAN BELIAU .




PENGAKUAN AIZAT ABD *masuk part aku nak bercakap ni

okay mari rapat rapat dengar aku nak bercerita . aku ni kalau bercerita suka perlahan perlahan *sambil kunyah sirih . actually aku pun tak tahulah kenapa mereka mereka and mereka ni panggil aku Bruno Mars . padahal rambut aku lurus *sambil urai urai rambut . and Bruno Mars tu rambut kerinting sampai aku boleh letak rambut dia buat berus dawai kat rumah aku basuh periuk . and also Aeril Zafrel . actually aku macam aha ? siapa dia tu pulakkk ? *sambil garu kepala yang tak gatal . then sambil sambil aku tengok aku punya google sebab gigih nak cari dia ni , datang pulak semua semua timeline mengatakan aku ni Bruno Mars Malaysia then dalam facebook siap ada yang tag lagi . aku jadi semakin keliru . then kena tweetlimit lagi . aku macam what the fish ! siapa ada account bagi aku pinjam supaya aku boleh cakap aku bukanlah Bruno Mars Malaysia , tapi Robert Pattinson Malaysia , eh tak tak *mati kalau jadi isu lagi . but yang peliknya jadi macam ni bila ada orang tegur ,

 DIA : macam Bruno Mars (kat background twitter) :) 
AKU : apa yang Bruno Mars ? 

then terus merebak sampai jadi isu yang memeningkan kepala aku untuk belajar . tapi aku tetap belajar even timeline penuh dengan kata kata yang fulamak bukan main ! then aku pun fikir fikir gak benda ni dah slow kot kat twitter *sambil aku loncat loncat main sep sep dengan membe aku . tapi benda ni hanya disebabkan gambar ini :


and aku semakin tak faham kenapa mereka cakap aku macam Bruno Mars ? nak tanya sorang sorang memang harapan dia nak jawab sebab dia just cakap lagi :

YEAY BRUNO MARS NYANYI LAGU IT WILL RAIN !

macam takda guna je aku tanya . dan yang paling cannot go wa nak cakap sama lu , siap ada orang tag gambar siap edit kat Facebook gua bhaiii , nasib baik aku tak approve sebab kalau tak terpampang di home home , and aku dah private blog so bolehlah aku masukkan gambar ni sebab takda siapa boleh copy *sambil angkat kening macam ziana zain .


created by Yaya Naddy


aku pun dah tak tahu nak buat macam mana sebab tweetlimit , aku diamkan aje and benda ni terus berlarutan dengan TimeLine aku yang penuh dengan kata kata BMM (Bruno Mars Malaysia) and aku cakap dalam hati diam diam supaya orang tak dengar :

BRUNO MARS HITAM , AKU PUTIH *sambil senyum kejam

ewahh bukan main putih ler sangat kan . then aku pun pergilah study dengan kawan kawan aku sebab aku punya exam esok *kira ini semalam punya ceritalah . bila balik aku buka twitter and tengok timeline aku , and check BBM , 67 orang yang ping and said Bruno Mars !!!!!! pasrah aku dengan mereka *sambil buat muka shin chan .









ada banyak yang aku malas nak masukkan sebab aku tengah tengok movie sambil aku update blog ni . bukan main gembira aku pergi tengok movie padahal ada next paper . so nak cakap ni , aku bukanlah Bruno Mars Malaysia ke apa ke sebab muka tak sama pun , Aizat Abd is Aizat Abd . tapi aku tak marah pun siapa nak panggil just untuk suka suka . gedik nak matilah kan kalau orang bergurau kita nak terasa lebih macam nak kena lempang guna kasut asadi budak sekolah . macam Bruno Mars punya lagu , aku bukanlah perfect macam si Bruno tu . ni petikan lagu dia *actually background lagu blog aku

I KNOW I'M NOT PERFECT , BUT THE END OF THE DAY , WHO IS ?

yang aku dah kenapa kan tiba tiba nak masukkan lirik dia . and cannot go belakang dia ada who is tu .tiba tiba . then takpelah , fenomena Bruno Mars pun dah nak berakhir even ada lagi yang panggil aku BMM . so panggil jelah aku tak nak jawab . wekkk *sambil jelir lidah . sekali kang Bruno Mars BBM aku cakap "weh kau apahal tiba tiba orang gelar kau dengan nama aku ni ?" , tak ke mati aku nak mencari jawapan . ni hah gambar aku yang membuktikan aku bukanlah Bruno Mars :

*muka omel omel omel

dan ini sahaja satu satunya Aizat Abd iaitu anak kedua kepada pasangan Abdullah dan Norry . so jangan ada yang kata fake lah akemenda lah . geram betul tengok kalau ada orang yang kena fake . what the frozen mereka nak fake fake kan ! OMB *oh my babyface . so thank you kepada yang keep supporting tweet aizat even aizat tweet jiwang karat kadang kadang sampai aku nak baca pun nak muntah siap pakej buang air besar sekali di tempat kejadian . siapa yang suka baca tu , keep on reading , thank you from Aizat Mars . ehhh , Aizat Abd , peace !

 okay cakap pasal esok , esok kan budak budak batch 94 for SPM akan ambil result kan ? so hope you guys berjaya dengan apa yang korang target . jadikan something tu sebagai pembakar semangat bukan nak terus down kalau keputusan tak okay . masih ada banyak peluang lagi kat luar sana . untuk yang berjaya , Alhamdulillah and hope korang semua happy denga apa yang korang dapat , jangan lupa diri , hiasi peribadi and Assalamualaikum .



NOTE : boleh nak hantar entry ni kat Bruno Mars tak ?


1 comment:

  1. haha. tahniah2. adik beradik ade blog yg bagui2. :)

    ReplyDelete