APA YANG KAU MILIKI SEKARANG TAK AKAN PERNAH KEKAL. SEMUA TU PINJAMAN DARIPADA ALLAH, SEMENTARA. WALAU SEMENTARA, IA MAMPU BUAT KAU RASA APA TU BAHAGIA. DERITA TU AKAN ADA, CUMA TAK AKAN LAMA. SEBAB TU ALLAH JADIKAN KAU MANUSIA, UNTUK KAU MENEROKA APA YANG DIA CIPTA

Monday, January 9, 2012

20 bukan tua tapi matang

ASSALAMUALAIKUM

first of all , aku nak cakap thanks untuk sistaa , brothaa kawan kawan yang wish birthday aku kat wall facebook aku (klik untuk ke FB : EIJAT ABDULLAH ) and aku sempat juga balas balas mana yang aku sempat . yang mana tak sempat tu aku dah pun reply ok ? high five . semakin meningkat umur aku ni bukan semakin tua ok , take note semakin matang . kalau tua tu macam dah beruban bagai kan , siapa cakap aku tua aku lempang ok ? then sebabkan aku rasa macam best gila lah kan sebab excited nak masuk umur puluh puluh ni kan , takda belas belas lagi dah so aku nak buat entry perubahan aku since kanak kanak . mengalahkan aku ni jadi perhatian pulak kan ? takpelah orang nak baca ke tak kan . yang pasti korang kena paksa diri korang baca jugak ok ?

and then !

before aku nak cerita , aku nak wish thank you very very and very much to all friends yang sanggup menghabiskan masa buat suprise kat aku , ok memang aku suprise sebab aku rasa tak sedap hati sejak membe aku ajak turun kat uptown . ecehh ajak berborak konon and at last bila aku toleh terpampang cake kat depan muka aku , and ! thats my favorite cake ! secret recipe chocolate indulge , thumbs up !








ok dah tengok gambar gambar kat atasni kan ? ada rasa macam terliur ? ok aku dah muak nak mampus makan sebab terlalu banyak cake ni . so aku dah tak nak makan untuk jangka masa yang lama cake ni -,-
and aku dapat birthday present jugak from HER , hehe , then nanti aku tag kat facebook ok gambar baju tu ?
even masa dah berlalu lama and aku dah duduk kat muka bumi ni dah 20 tahun , tapi masih ada orang ingat aku ni masih sekolah lagi . muda kan ? mana aku tahu dia yang nak cakap bukan aku suruh , so aku pun menggatal tulis dalam ni . fulamak ! then nak tengok muka aku dari dulu sampai sekarang ? kadang kadang bila aku masuk gambar aku dulu dulu zaman tok kaduk tu ada yang ingat tu orang lain , siap ada yang cakap , "orang yang sama ke ?" , aku macam boleh terdiam je nak jawab kan . kau cubalah lihat betul betul . ok nak lihat jugak ? boleh , meh aku paparkan sekelian dunia gambar aku yang ala ala comel atototoooo zaman dulu dulu ni , jeng jeng !



  




engkau ada ? ini semua gambar gambar aku dolu dolu , eh kejap nak cerita menyelit kejap je , then aku sambung masuk gambar balik , kejap kejap !













ok aku bukan nak cerita pasal aku punya waktu perubahan zaman aku yang entah apa kan , makin comel kacak bergaya ke apa kan , aku pun nak tulis pasal apa yang aku dapat di hari lahir . wahh excited pulak kan , bukan dapat suprise je tapi dapat pulak hadiah , daripada siapa ? daripada si dia lah , wahh siapa tu si dia ? nak tahu ? kau pergi bukak page aku and cari sendiri siapa itu si dia , jeng jeng !






okayy atasni present from her and aku sangat sangat menghargai sebab benda kat atastu dah lama dah aku cari and thank you awak !

AND !

untuk IBU NORRY and AYAH ABD , anakmu yang kacak ni nak ucapkan terima kasih banyak banyak atas ucapan and nanti tunggu jelah anakmu yang kacak ni pergi kecek apa apa yang patut ok ? cayalahh ! and terima kasih sebab lahirkan anak yang cool macam ni , ok ? high five !

untuk BROTHAA AMAR , thank you for interesting entry and very appreciate it ! dah baca banyak kali dah and nak ajak yang lain lain baca sekali , mai klik link ni : WISHES OF BIRTHDAY FROM LOVE BROTHAA !

to my little sistaaa SHYYRA and little brothaa AIMAN , thank you for wishes and siaplah korang aku nak korek korang suruh belanja aku hadiah , brothaa nasihat korang kumpullah duit cepat cepat , cuti brothaa tak lama je lagi , ok ? cayalah !

AWAK , thank you so much untuk present yang awak bagi tu , yang lain lain nanti saya talk dalam phone ok ? #atotototoooo

KAWAN KAWAN KENAL , thank you adah, jue, reff, ikram, danni, adam, zayed, allef, kyra, myra, errynn and yang lain lain aku tak mention tu thank you so much sebab ingat hari kelahiran aku yang bersejarah ni kan so nanti aku balik aku just tunggu korang belanja , ok ? yeszaaa beres ! and also beloved cousin yang wish , ika , atty , firul , syaqir, sistaa liza, fyrah, and siapa siapa yang aku lupa , thank you so much !

CAMPUS FRIENDS , thank you for wishes and aku bersyukur ALLAH dah buka pintu hati korang supaya tak baling aku dengan telur bagai kan , aku dah get ready pakai baju buruk semalam , and thank you again for suprise and aku akan ingat , ok ? bagus

FACEBOOK FRIEND , thank you so much for wishes and aku tak dapat nak masukkan semua yang korang wish tu and aku appreciate semua yang korang bagi tu , ok ? ok kalau semakin naik usia aku ni aku nakal , lempangkan aje !

TWITTER FRIENDS , thank you also and your wishes sama je dengan aku punya wishes kat atasni , untuk facebook aku ni punya ucapan : LAMAN TWITTER AKU ! (klik untuk pergi)

AND

untuk DIRI sendiri aku nak nasihatkan semakin matang ni semakin pandai jaga diri , macam IBU NORRY selalu cakap kan so jaga diri hiasi peribadi , jangan nakal nakal , kalau nakal korang lempangkan je aku ok ? and seriously aku tak sangka dah masuk 20-an sebab aku muda lagi kot , kan ?


NOTE : semakin tua semakin seksi !


2 comments:

  1. wuuuu~ choc indulgence tuhhh~
    happy 20th birthday blogger :D

    ReplyDelete
  2. thank you so much awak ;)
    yes ia memang best !

    ReplyDelete